"Endnu en løsning på rester."
Grahamstærte med babyspinat, feta og græsk yoghurt
-
100 g hvedemel
-
100 g grahamsmel
-
2 tsk salt
-
50 g olie (smagsneutral)
-
50 g yoghurt 0,5%
-
½ dl vand
-
300 g frisk babayspinat
-
150 g fetaost
-
100 g soltørrede tomater
-
4 æg
-
1 dl mælk
-
2 dl græsk yogurt 10%
-
Salt
-
Peber
-
Revet muskat
-
100 g revet ost
Bland alle ingredienserne samme til bunden og ælt den hurtig sammen. Kom den i en frysepose og lad den hvile min. 30 min i køleskabet inden udrulning,
Smør en tærteform med fedststof og pres enten dejen ud i formen eller rul den ud. Prik med en gaffel rundt i hele bunden.
Forbages ved 200 grader i ca. 20 min.
Imens laves fyldet. Skyl spinatbladene grundigt. Varm en gryde op ved jævn varme. Kom den fugtige spinat i gryden og damp den i 3 min, til den falder let sammen. Den må ikke blive helt blød!
Krydr med salt og peber.
I en lille skål smuldres feta med en gaffel og blandes med hakkede soltørrede tomater.
Æg, græsk yoghurt, mælk, salt, peber og muskat piskes sammen.
På den forbagte bund kommes først den dampede spinat - husk at pres den fri af overskydende væde.
Dernæst drysses fetablandingen udover og æggemassen tilsidst.
Tærten bages ved 200 grader i ca. 20 min. Derefter tages den ud og den revne ost drysses over og tærten gratineres 5-7 min, til den er gylden og fast.
Skriv en kommentar