Osso buco er noget af det allerbedste simremad til efterår og vinter. Kom det hele i et fad eller i en gryde og lad den hygge så nogle timer i ovnen, mens regn og rusk slår på ruden udenfor.
Så har du den lækreste, klassiske osso buco - klar til servering for familie og venner. Server med lækkert, rustikt brød, masser af frisk persille og rødvin.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Simremad bliver ikke meget bedre end osso buco med det hele. Det er uden tvivl en af mine yndlingsretter når efteråret og vinteren er her - og en af de allernemmeste simreretter, som blot passer sig selv. Jeg er fan. Kæmpe fan af osso buco!
Ingredienser
- 4 ossobuco
- 3 spsk hvedemel
- salt
- peber
- 1 kg kartofler
- 1 alm. øl
- 3 stk løg
- 5 laurbærblæade
- 3 kviste frisk timian
- 4 dl vand
- 3 spsk majsstivelse
- ½ dl rødvin
- ½ boullionterning
- evt. 1 tsk kulør
- 1 bundt persille
- Godt brød
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Skær osso buco stykkerne 3 steder på fedtkanten, så de ikke trækker sig sammen.
- Bland mel med slar og peber og vend kødstykkern heri. På en varm pande med olie, brunes stykkerne godt af.
- Skær løgene i tynde ringe og kartoflerne i ca. ½ cm, tykke skiver.
- Løg og kartofler lægges i en ildfast fad og krydres med salt og peber. Kødstykkerne lægges ovenpå og øl, vand, laurbærblade og timian tilsættes.
- Fadet dækkes helt til med staniol og kommes i ovnen i 2 timer ved 180 grader.
- Når kødet er mørt, tages fadet ud og 3 dl af væden sies i en kasserolle.
- Lad det koge op og jævn det med majsstivelse. Smag til med lidt rødvin, boullion, salt og peber.
- Retten serveres med friskhakket persille, grodt brød og den jævnede sauce.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Linda Linnebjerg
Fantastisk opskrift.
Jeg kom 4 forskellige rodfrugter i, sammen med kartoflerne.
Det smager himmelsk!
Louiogbearnaisen
Hej Linda,
Tak for din kommentar - dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)
Lyder lækkert med rodfrugter - rigtig god ide at komme i, især her til efteråret!
Loui
Ja, nemlig og så bliver det bare altid super mørt.
Har gode erfaringer med kartofler i simreretter, dvs. ren dovenskab. Alt i et fad ;)
Louise
Piskeriset
Uhm! Elsker osso buco - det smager bare så godt! Jeg har ikke prøvet at putte kartofler i, men det kan da være, jeg vil gøre det næste gang, jeg skal have simreret :-)