Smørkagen her blev bagt til en fødselsdags brunch sidste weekend, da der skulle bruges en morgenkage. Opskriften er fra magasinet Boligliv. Da den er bagt med gær er den mere "tør" en opskrifter hvor det er weinerbrøddej.
Jeg vil anbefale at dobble både remónce og creme i opskriften herunder, for en mere saftig kage.
Ellers er opskriften nem og hurtig og kan sagtens bages om morgenen inden brunch."
Ingredienser
Dej:
- 1,5 dl lun mælk
- 25 g gær
- 1 spsk kanel
- ½ spsk kardemomme
- 50 g sukker
- 1 tsk groft salt
- 50 g smør
- ca. 400 g hvedemel
Creme:
- 2 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 2 tsk majsstivelse
- ½ vaniliestang
- 2 dl mælk
Remonce:
- 200 g blødt smør
- 150 g sukker
- 2 spsk kanel
- Æg til pensling
- Glasur
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt æg, kanel, kardemomme, sukker, salt og smør. Det hele blandes godt. Tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen er smidig. Pas på den ikke bliver for tør.
- Eftergæver tildækket 15 min.
- Pisk æggeblommer med sukker, majsstivelse og vanilie i en gryde. Pisk mælken i og lad det hele koge op under piskning til cremen tykner. Lad den køle af med film over.
- Til remoncen piskes smør med sukker og kanel til en ensartet masse.
- Dejen deles i 2 stykker. I en springform presses den ene halvdel ud i bunden.
- Fordel først ⅓ del af remoncen på bunden og dernæst halvdelen af cremen.
- Den anden del af dejen rulles ud til en rektangel på ca. 20x30 cm. Smør remonce og creme ud på fladen og rul den sammen til en roulade. Del rouladen i 8 stykker.
- Stykkerne lægges i formen, start med en rulle i midten. Der skal være luft mellem rullerne, da de hæver.
- Lad kagen efterhæve 30 min tildækket.
- Kagen pensles med æg og bages ved 200 grader i ca. 40 min. Efter 20 min lægges staniol over kagen, så den ikke bliver for brun.
- Afkøl kagen til den er lun og kom evt. glasur på. Spises nybagt og lun.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Vibeke Høy
Hej Louise
Elsker din side. Bruger den flere gange om ugen... og nu skal familien have sm ørkage til fredagskage.
I opskriften skriver du at man skal lune køkken og opløse gæren heri. Derefter tilsættes æg, kanel osv. Men i ingredienselisten står der intet om æg under dejen.
Er det bare et enkelt æg der skal i eller hvordan??
Kh
Vibeke (en fan)
Loui&bearnaisen
Hej Vibeke
Tusinde tak, det er jeg glad for at høre :)
Det har du da helt ret i med opskriften. Men ja, det er et enkelt æg som skal i :)