• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Smørkage med remonce og creme (dagmartærte)

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Smørkage med remonce - Perfekt til brunch
    Smørkagen her blev bagt til en fødselsdags brunch sidste weekend, da der skulle bruges en morgenkage. Opskriften er fra magasinet Boligliv. Da den er bagt med gær er den mere "tør" en opskrifter hvor det er weinerbrøddej.
    Jeg vil anbefale at dobble både remónce og creme i opskriften herunder, for en mere saftig kage.
    Ellers er opskriften nem og hurtig og kan sagtens bages om morgenen inden brunch."
    Smørkage med remonce - lækker kage til brunch

    Smørkage med remonce og creme - dagmartærte

    Print opskrift Pin opskrift

    Ingredienser

    Dej:

    • 1,5 dl lun mælk
    • 25 g gær
    • 1 spsk kanel
    • ½ spsk kardemomme
    • 50 g sukker
    • 1 tsk groft salt
    • 50 g smør
    • ca. 400 g hvedemel

    Creme:

    • 2 æggeblommer
    • 3 spsk sukker
    • 2 tsk majsstivelse
    • ½ vaniliestang
    • 2 dl mælk

    Remonce:

    • 200 g blødt smør
    • 150 g sukker
    • 2 spsk kanel
    • Æg til pensling
    • Glasur
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt æg, kanel, kardemomme, sukker, salt og smør. Det hele blandes godt. Tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen er smidig. Pas på den ikke bliver for tør.
    • Eftergæver tildækket 15 min.
    • Pisk æggeblommer med sukker, majsstivelse og vanilie i en gryde. Pisk mælken i og lad det hele koge op under piskning til cremen tykner. Lad den køle af med film over.
    • Til remoncen piskes smør med sukker og kanel til en ensartet masse.
    • Dejen deles i 2 stykker. I en springform presses den ene halvdel ud i bunden.
    • Fordel først ⅓ del af remoncen på bunden og dernæst halvdelen af cremen.
    • Den anden del af dejen rulles ud til en rektangel på ca. 20x30 cm. Smør remonce og creme ud på fladen og rul den sammen til en roulade. Del rouladen i 8 stykker.
    • Stykkerne lægges i formen, start med en rulle i midten. Der skal være luft mellem rullerne, da de hæver.
    • Lad kagen efterhæve 30 min tildækket.
    • Kagen pensles med æg og bages ved 200 grader i ca. 40 min. Efter 20 min lægges staniol over kagen, så den ikke bliver for brun.
    • Afkøl kagen til den er lun og kom evt. glasur på. Spises nybagt og lun.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Vibeke Høy

      august 25, 2017 at 1:39 pm

      Hej Louise
      Elsker din side. Bruger den flere gange om ugen... og nu skal familien have sm ørkage til fredagskage.
      I opskriften skriver du at man skal lune køkken og opløse gæren heri. Derefter tilsættes æg, kanel osv. Men i ingredienselisten står der intet om æg under dejen.
      Er det bare et enkelt æg der skal i eller hvordan??
      Kh
      Vibeke (en fan)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 01, 2017 at 1:40 pm

        Hej Vibeke

        Tusinde tak, det er jeg glad for at høre :)

        Det har du da helt ret i med opskriften. Men ja, det er et enkelt æg som skal i :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen