"En af mine absolutte yndlingstærter, som man bare aldrig går fejl af."
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 50 g durummel
- 100 g grahamsmel
- 1 tsk groft salt
- 50 dl rapsolie
- 50 g yoghurt 0, 5%
- 1 dl vand
- 2 spsk grøn pesto
- ½ broccolihoved
- 150 g bacon
- 5 æg
- 3 dl yoghurt
- 150 g revet ost
- Salt
- Peber
- Muskat
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- ngredienser til dejen blandes og dejen stilles på køl i min. 30 min.
- Smør en tærteform og tryk dejen godt ud, lad gerne dejen hænge lidt ud over kanten. Tærtebunden stikkes med gaffel og forbages ved 200 grader i ca. 20 min.
- Imens laves fyldet. Del broccoli hovedet i små buketter og skyl dem godt. I en gryde med saltet, kogende vand blancheres buketterne. Hæld vandet fra og skyl dem med koldt vand.
- Baconen steges sprød og afdryppes på fedtsugende papir.
- Æg, yoghurt, salt og peber og muskat piskes godt sammen.
- På den forbagte bund smøres først pestoen ud i et jævn lag. Dernæst fordeles broccoli buketterne, baconen og halvdelen af den revne ost. Æggemassen hældes over og den anden halvdel af osten drysses over.
- Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min, til den er gylden og fast.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Mette
Hej
Det er en fantastisk blog du har fået lavet her.
Jeg er sikker på at det ikke er sidste gang jeg besøger den og prøver en eller flere af din opskrifter.
Jeg vil dog mener at 50 dl olie = 5 liter, er lige I overkanten, du mener vel 0,5 eller 1 dl ;-)
Loui
Hej Mette
Tusinde tak :)
Jo, det har du vist ret i ;) Den er lige smuttet..
Louise