• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Sprød pizza med tynd bund

    Af Louise | 24 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Pizza med sprød tynd bund

    Hjemmelavet pizza smager skønt og så er den nem at lave. Men hvad nu, hvis du vil lave en ægte italiensk pizza med sprød og tynd bund?

    Jeg har ofte været tilhænger af pizza med masser af fyld, men da min mor kom hjem med en opskrift fra en veninde på en tynd pizza, måtte der gang i bagestenen. Længe har jeg haft tanker om at skulle i gang med pizza med helt tynd, sprød bund og jeg er omvendt. De er geniale!

    Pizzaen her får den helt rigtige sprøde bund og jep, det er vanedannende. Så er du advaret! Kræs for ganen.

    [yellowbox]BONUS: Kom sprød pizza på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Husk: Less is more her med fyld på pizzaen. Det handler om, du finder det ekstra gode fyld og bruger en brøkdel af det.

    Pizza med sprød tynd bund

    Sprød pizza med tynd bund

    Sprød pizza med tynd bund
    Print Email Pin
    Antal: 3 stk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Pizzadej

    • 15 g gær
    • 1 tsk salt
    • 1 nip sukker
    • 1 spsk olie
    • 2,5 dl lunken vand
    • Pizzamel

    Fyld

    • Tomatsauce, revet ost, parmaskinke, mozzarella, basilikum
    • Tomatsauce, revet ost, chorizo, mozarella, basilikum
    • Grøn pesto, revet ost, tomat, chorizo, mozarella, basilikum/babyspinat
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Alle ingredienserne undtagen pizzamelet blandes sammen og hviler 5-10 min.
    • Dernæst tilsættes pizzamelet lidt efter lidt, til dejen har en blød, smidig konsistens.
    • Dæk dejen til med film og kom den i køleskabet i min. 3 timer, men den kan godt stå op til 12 timer. 1 time før brug tages dejen ud og hviler på køkkenbordet.
    • Bagestenen kommes på en rist og sættes på nederste rille i ovnen.
    • Varm ovnen op til maksimum i ca. 50 min.
    • Kom godt med mel på bordet og del dejen i 3 klumper.
    • Rul hver klump MEGET tyndt ud.
    • Prik på hele fladen med en gaffel og pensl med olivenolie.
    • Et tyndt lag tomatsauce/pesto kommes på.
    • Dernæst lidt revet ost, fyld og klumper af frisk mozzarella.
    • Bag pizza 4-6 min, indtil bunden bobler og er sprød. Pizza kommes på en rist og serveres straks med chunks af frisk mozzarella og frisk basilikum.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lars Hedegaard Christensen

      april 28, 2023 at 6:41 pm

      Hvor længe i køleskabet?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 04, 2023 at 11:39 am

        Hej Lars

        Min. 3 timer i køleskabet - jeg har opdateret opskriften.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Lisbeth Skaalum

      oktober 25, 2020 at 7:57 pm

      Hej Louise
      Jeg har i årevis været på jagt efter den helt rigtige opskrift til pizzabunde. Takket være dig, er jagten nu indstillet. Specielt til hvide pizzaer (kartoffelpizzaer og flammkuchen), er det super vigtigt, bundene er tynde og sprøde. Super opskrift 🙏🏻

      Svar
    3. Kate

      juni 15, 2020 at 11:12 am

      Kan dejen fryses?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 16, 2020 at 12:21 pm

        Hej Kate,

        Jeg har ikke selv prøvet at fryse dejen, inden den bliver bagt, så der må jeg være dig svar skyldig.

        Men prøv det gerne ad og fortæl os, hvordan det gik :-)

    4. Lise

      august 19, 2019 at 12:42 pm

      Lyder som en fantastisk opskrift.
      Jeg har virkelig været uheldig med mine pizzaer på det seneste. Så hvis du har et bud på, hvor meget pizzamel, du selv bruger ville det være fantastisk :-) Er ikke helt klar over, hvordan dejen skal føles nemlig :-))
      Er det højeste i din ovn også 300 grader?
      Mvh
      Lise

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 20, 2019 at 5:05 pm

        Hej Lise,

        Tak for dine spørgsmål og interesse i opskriften.

        Mændgden af mel der skal bruges er svært at give et bud på - det er så forskellig, men omkring 500g vil jeg skyde på. Bruger du en røremaskine, så er en god tommelfingerregel, at dejen skal være glat, smidig og let slipper skålens sider.

        Den højeste temperatur på min ovn er 275 grader, men det betyder ikke så meget, om det lige er det ene eller andet. Det handler bare om at få ovnen varmet godt igennem, inden pizzaen kommer i ovnen. Skru evt. ned til 250 grader (hvis din ovn kan gå til 300 grader), når du kommer pizzaen ind i ovnen.

        Af ren nysgerrighed, hvilke problemer har du haft med dine pizzaer? :-)

    5. Lea

      marts 28, 2019 at 6:14 pm

      Kan du ikke komme med et ca. mål på hvor meget pizzamel der skal i? Vi er lidt på bar bund her hjemme..:)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 01, 2019 at 2:51 pm

        Hej Lea,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Det er lidt forskelligt, hvor meget pizzamel der skal i. Det afhængig helt af, hvor meget protein melet indholder. Jo mere protein, jo mindre mel skal der tilsættes. Det vigtigste er, at konsistensen er blød og smidig.

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en forrygende dag!

    6. Ole

      juli 17, 2017 at 2:54 am

      Er det bare mig, eller mangler opskriften mængden af Melet?

      Svar
    7. Yasmin Svea Noregren

      marts 22, 2017 at 2:41 am

      Det lyder lækkert!! Jeg vil prøve at lave denne dej til svigerfamilien i weekenden! ;)

      Svar
    8. Camilla

      september 17, 2016 at 10:54 am

      Helt klart en opskrift der skal prøves! Men lige et hurtigt spørgsmål - når man varmer ovnen op til maksimalt, er det så alm. ovn eller varmluft? Og skal man skrue ned for varmen igen bagefter?
      Vh Camilla

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 13, 2016 at 12:08 pm

        Hej Camilla

        Jeg varmer den op med alm. ovn (over/undervarme) :)

    9. Tenna

      februar 20, 2016 at 2:19 pm

      Hvad er pizzamel?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 21, 2016 at 12:48 pm

        Hej Tenna

        Det er en speciel type stærkt hvedemel, som gør pizzaedejen bedre. Du kan købe pizzamel i alle supermarkeder. Melet hedder pizzamel eller eller Tipo 00.
        Håber det var lidt hjælp :)

        Mange hilsner Louise

    10. Anders K.

      februar 12, 2016 at 8:02 pm

      Jeg har været så heldig at få mig en pizzasten i gave, og fandt denne opksrift efter en søgning på sprød pizzabund. Så håber jeg, at vi forhåbentlig kan få nogle pizzabunde i stil med dem man får på en ægte italiensk restaurant. De ser i hvert fald virkelig lækre og tynde ud. :)
      Har du eventuelt nogle tips til, hvordan man nemmest får pizzaen af spatelen og over på stenen uden alt fyldet falder af og pizzaen klasker sammen? Det synes jeg kan være lidt tricky.. :)

      Svar
    11. Ursula

      april 25, 2015 at 9:29 pm

      Super pizzabunde. Har fået pizza 2 dage i træk og super sprøde tynde pizzaer. Kan anbefale at lave dem på grill. Grundet tidspres lod jeg dejen hæve på køkkenbordet med et vådt klæde over. Nok min farvorit dej fremover.

      Svar
    12. Sille

      december 09, 2014 at 7:27 pm

      Det ser super lækkert ud!
      Hvor længe giver du din dej i køleskabet? Og er det muligt at lave uden bagesten? :)

      De bedste hilsner,
      Sille

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        december 09, 2014 at 10:00 pm

        Hej Sille

        Den hviler en times tid i køleskabet. Ja, det kan du godt. Vend en bageplade om og varm den med i ovnen (istedet for bagesten). Det giver ikke helt samme resultat, men kan sagtens fungere :)

    13. Hanne

      oktober 12, 2013 at 9:01 am

      Jeg er altså helt oppe i skyerne efter at have bagt pizzaer efter din opskrift!!
      Til dato den bedste pizza jeg har smagt.......og så er det ikke engang løgn:0)
      Tak for det:0)

      Svar
      • Loui

        oktober 15, 2013 at 5:17 pm

        Hej Hanne

        Tusinde tak :) Og velkom, godt opskriften kan bruges (er også ret vild med den selv ;) )

    14. Loui

      august 05, 2011 at 10:05 am

      Lækkert ;) Blev den god ? :)

      Svar
    15. Anonymous

      august 04, 2011 at 5:03 pm

      Vi er ved at prøve opskriften nu på bagestenen :)

      Hilsen
      Bet' bror!

      Svar
    16. Sofie

      juli 28, 2011 at 1:39 pm

      Sikke nogle gode og lækre opskrifter du har. Jeg er hermed blevet fast læser :)
      Jeg ser frem til at følge med i din blog.
      Mvh. Sofie

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen