Hjemmelavet pizza smager skønt og så er den nem at lave. Men hvad nu, hvis du vil lave en ægte italiensk pizza med sprød og tynd bund?
Jeg har ofte været tilhænger af pizza med masser af fyld, men da min mor kom hjem med en opskrift fra en veninde på en tynd pizza, måtte der gang i bagestenen. Længe har jeg haft tanker om at skulle i gang med pizza med helt tynd, sprød bund og jeg er omvendt. De er geniale!
Pizzaen her får den helt rigtige sprøde bund og jep, det er vanedannende. Så er du advaret! Kræs for ganen.
[yellowbox]BONUS: Kom sprød pizza på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Husk: Less is more her med fyld på pizzaen. Det handler om, du finder det ekstra gode fyld og bruger en brøkdel af det.
🍴 Opskrift
Ingredienser
Pizzadej
- 15 g gær
- 1 tsk salt
- 1 nip sukker
- 1 spsk olie
- 2,5 dl lunken vand
- Pizzamel
Fyld
- Tomatsauce, revet ost, parmaskinke, mozzarella, basilikum
- Tomatsauce, revet ost, chorizo, mozarella, basilikum
- Grøn pesto, revet ost, tomat, chorizo, mozarella, basilikum/babyspinat
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Alle ingredienserne undtagen pizzamelet blandes sammen og hviler 5-10 min.
- Dernæst tilsættes pizzamelet lidt efter lidt, til dejen har en blød, smidig konsistens.
- Dæk dejen til med film og kom den i køleskabet i min. 3 timer, men den kan godt stå op til 12 timer. 1 time før brug tages dejen ud og hviler på køkkenbordet.
- Bagestenen kommes på en rist og sættes på nederste rille i ovnen.
- Varm ovnen op til maksimum i ca. 50 min.
- Kom godt med mel på bordet og del dejen i 3 klumper.
- Rul hver klump MEGET tyndt ud.
- Prik på hele fladen med en gaffel og pensl med olivenolie.
- Et tyndt lag tomatsauce/pesto kommes på.
- Dernæst lidt revet ost, fyld og klumper af frisk mozzarella.
- Bag pizza 4-6 min, indtil bunden bobler og er sprød. Pizza kommes på en rist og serveres straks med chunks af frisk mozzarella og frisk basilikum.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Lars Hedegaard Christensen
Hvor længe i køleskabet?
Loui&bearnaisen
Hej Lars
Min. 3 timer i køleskabet - jeg har opdateret opskriften.
Mange hilsner
Louise
Lisbeth Skaalum
Hej Louise
Jeg har i årevis været på jagt efter den helt rigtige opskrift til pizzabunde. Takket være dig, er jagten nu indstillet. Specielt til hvide pizzaer (kartoffelpizzaer og flammkuchen), er det super vigtigt, bundene er tynde og sprøde. Super opskrift 🙏🏻
Kate
Kan dejen fryses?
Louiogbearnaisen
Hej Kate,
Jeg har ikke selv prøvet at fryse dejen, inden den bliver bagt, så der må jeg være dig svar skyldig.
Men prøv det gerne ad og fortæl os, hvordan det gik :-)
Lise
Lyder som en fantastisk opskrift.
Jeg har virkelig været uheldig med mine pizzaer på det seneste. Så hvis du har et bud på, hvor meget pizzamel, du selv bruger ville det være fantastisk :-) Er ikke helt klar over, hvordan dejen skal føles nemlig :-))
Er det højeste i din ovn også 300 grader?
Mvh
Lise
Loui&bearnaisen
Hej Lise,
Tak for dine spørgsmål og interesse i opskriften.
Mændgden af mel der skal bruges er svært at give et bud på - det er så forskellig, men omkring 500g vil jeg skyde på. Bruger du en røremaskine, så er en god tommelfingerregel, at dejen skal være glat, smidig og let slipper skålens sider.
Den højeste temperatur på min ovn er 275 grader, men det betyder ikke så meget, om det lige er det ene eller andet. Det handler bare om at få ovnen varmet godt igennem, inden pizzaen kommer i ovnen. Skru evt. ned til 250 grader (hvis din ovn kan gå til 300 grader), når du kommer pizzaen ind i ovnen.
Af ren nysgerrighed, hvilke problemer har du haft med dine pizzaer? :-)
Lea
Kan du ikke komme med et ca. mål på hvor meget pizzamel der skal i? Vi er lidt på bar bund her hjemme..:)
Louiogbearnaisen
Hej Lea,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Det er lidt forskelligt, hvor meget pizzamel der skal i. Det afhængig helt af, hvor meget protein melet indholder. Jo mere protein, jo mindre mel skal der tilsættes. Det vigtigste er, at konsistensen er blød og smidig.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en forrygende dag!
Ole
Er det bare mig, eller mangler opskriften mængden af Melet?
Yasmin Svea Noregren
Det lyder lækkert!! Jeg vil prøve at lave denne dej til svigerfamilien i weekenden! ;)
Camilla
Helt klart en opskrift der skal prøves! Men lige et hurtigt spørgsmål - når man varmer ovnen op til maksimalt, er det så alm. ovn eller varmluft? Og skal man skrue ned for varmen igen bagefter?
Vh Camilla
Loui&bearnaisen
Hej Camilla
Jeg varmer den op med alm. ovn (over/undervarme) :)
Tenna
Hvad er pizzamel?
Loui&bearnaisen
Hej Tenna
Det er en speciel type stærkt hvedemel, som gør pizzaedejen bedre. Du kan købe pizzamel i alle supermarkeder. Melet hedder pizzamel eller eller Tipo 00.
Håber det var lidt hjælp :)
Mange hilsner Louise
Anders K.
Jeg har været så heldig at få mig en pizzasten i gave, og fandt denne opksrift efter en søgning på sprød pizzabund. Så håber jeg, at vi forhåbentlig kan få nogle pizzabunde i stil med dem man får på en ægte italiensk restaurant. De ser i hvert fald virkelig lækre og tynde ud. :)
Har du eventuelt nogle tips til, hvordan man nemmest får pizzaen af spatelen og over på stenen uden alt fyldet falder af og pizzaen klasker sammen? Det synes jeg kan være lidt tricky.. :)
Ursula
Super pizzabunde. Har fået pizza 2 dage i træk og super sprøde tynde pizzaer. Kan anbefale at lave dem på grill. Grundet tidspres lod jeg dejen hæve på køkkenbordet med et vådt klæde over. Nok min farvorit dej fremover.
Sille
Det ser super lækkert ud!
Hvor længe giver du din dej i køleskabet? Og er det muligt at lave uden bagesten? :)
De bedste hilsner,
Sille
Loui&bearnaisen
Hej Sille
Den hviler en times tid i køleskabet. Ja, det kan du godt. Vend en bageplade om og varm den med i ovnen (istedet for bagesten). Det giver ikke helt samme resultat, men kan sagtens fungere :)
Hanne
Jeg er altså helt oppe i skyerne efter at have bagt pizzaer efter din opskrift!!
Til dato den bedste pizza jeg har smagt.......og så er det ikke engang løgn:0)
Tak for det:0)
Loui
Hej Hanne
Tusinde tak :) Og velkom, godt opskriften kan bruges (er også ret vild med den selv ;) )
Loui
Lækkert ;) Blev den god ? :)
Anonymous
Vi er ved at prøve opskriften nu på bagestenen :)
Hilsen
Bet' bror!
Sofie
Sikke nogle gode og lækre opskrifter du har. Jeg er hermed blevet fast læser :)
Jeg ser frem til at følge med i din blog.
Mvh. Sofie