Ifølge af de amerikanske madblogs mange rustikke tærter og min forkærlighed for dem begge, måtte jeg også igang.
Mine tøm-køleskabsprojekter er oftest her jeg finder inspiration. Med en rest chiliconcarne der skulle forklædes og mælkeprodukter hvor holdbarhedsstemplerne lyste faretruende tæt på, var der kun en vej - tærte.
Bunden er den normale bund jeg altid bruger og den er virkelig genial til den her form for tærter. Den skrumper ikke som de smørholdige bunde når den bliver bagt.
Jeg er vild med den indpakkede ide, hvor der er mulighed for at smide en masse fyld i, uden at man skal begrænses af en form.
Derudover, når man lever uden opvaskemaskine(!!), at undgå det altid irriterende tærtefad med umulige rester i.
Og jeg kan da lige afsløre for den nysgerrige, at jeg har haft gang i endnu en i samme form, bare med traditionel "løgtærtefyld"...
Rustik oksekødstærte
4-5 pers.
Bund
-
100 g hvedemel
-
50 g durummel
-
50 grahamsmel
-
1 tsk salt
-
50 g raspolie
-
50g yoghurt 0,5%
-
1 dl vand
Fyld
-
¼ del kold chiliconcarne (ca. 3 dl)
-
2 dl cremefraiche 6%
-
2 spsk flødeost
-
1 æg
-
200 g revet ost
-
Salt
-
Peber
Bland alle ingredienserne sammen til bunden og lad den stå køligt i ca. 30 min eller mere.
Rul den ud mellem 2 stykker bagepapir, den skal IKKE være pæn, men rustik i kanten. Rul den ud til en tykkelse på ca. 0,5 cm.
Pisk cremefraiche, æg, flødeost, ost, salt og peber sammen. Gem lidt af osten til toppen.
Chiliconcarnen kommes på midten af bunden og ostemassen fordeles ud over, så den dækker alt chiliconcarnen. Saml hurtig siderne op omkring fyldet, inden det løber. Tryk den let sammen, hvis dejen ikke er fugtig nok kan der pensles med lidt vand, for at få kanterne til at hænge sammen.
Drys resten af osten over og kom tærten i en 225 grader varm ovn. Bag den herved i ca. 10-12 min, indtil bunden er let fast. Derefter skrues ned til 200 grader og tærten bages færdig - ca. 25-30 min.
Tærten trækker 5 min inden den servers med masser af salat.
Isabella
200g revet ost? Fedtfattig?!
Loui
Det er helt op til dig selv :)