Da kæresten forleden havde besøg, havde jeg et hængeparti jeg skulle have rådet bod på. Egentlig skulle den have stået på Citronmåne i konkurrence med Nettos den billigste. Men uden økologiske citroner i køleskabet, blev det til hindbærsnitter, napoleonshatte og brownies.. og så lige en håndfuld småkager af den sidste rest mørdej.
Hindbærsnitterne var en prøve af en opskrift fra "Sødt, Sådan" - og den fejlede fuldstændig efter min smag. Man kan altså ikke springe over og bage bunde og fyld samtidig, ligemeget hvor nemt det lyder. Så opskriften vil jeg ikke smide op her.
Napoleonshattene er en lidt revideret udgave af Blomsterbergs. Der var ikke nok fyld, så jeg har ændret lidt i mængderne. De er hurtige og nemme at lave. Næste gang ryger der lige en kugle nougat i og muligvis 70% chokolade på bunden.
Selvom det ikke var citronmåne, var der ren begrejstring og efterfølgende sukkerchok. Bakkens fyld forsvandt fuldstændig på forunderlig vis...
Ingredienser
Mørdej
- 300 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 150 g blødt smør
- 2 æg
Fyld
- 300 g rå marcipan
- 125 g sukker
- 1 æggehvide
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Ingredienserne til mørdejen æltes sammen og dejen kommes i køleskabet i ca. 1 time.
- Imens laves kransekagemassen. Sukker, æggehvide og marcipan æltes sammen til massen er ensartet.
- Rul mørdejen ud til ca. 0,5 mm tykkelse. Ja, den er ret svær at arbejde med. Tag evt. og del den i 4 stykker, der udrulles hver for sig.
- Med en udstikker (eller glas) udstikkes cirkler. Kom dem på en bageplade. Fugt hænderne med vand og rul en kugle marcipan i hånden. Placer den midt på mørdejscirklen. Brug venstre hånds pegefinger, tommelfinger og højre hånds pegefinger til at trykke dejen op omkring marcipanen. Dæk enten marcipanen helt, eller lad den stikke frem, som jeg gjorde.
- Bages ved 200 grader til de er gyldne. Ca. 8 min.
- Hattene afkøles helt. ⅔ dele af chokoladen smeltes. Tag gryden af varmen og bland den sidste ⅓ del i. Rør indtil chokoladen er opløst. Dyp bunden af hattene i chokoladen og evt. spidserne. Lad dem tørre på bagepapir.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Loui
Hej Gitte :)
Mange tak, det var hattene også :)
Mange hilsner
Louise
Gitte
To af mine favoriter. De ser super dejlige ud.