I weekenden skulle der holdes advent og da jeg havde fået en forespørgsel på en julekage, lå den lige for. Kagen er ikke en traditionel julekage, som ofte indeholder tørrede frugter i lange baner. Da jeg har et lidt ambivalent forhold til dem, blev den her med æbler og kanel.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Opskriften stammer fra Odense marcipansbagebog. Jeg lavede en halv portion og halverede sukkermængden yderligere, samt opjusterede mængden af æbler.
Kagen bliver lækker luftig og blød, med skøn, skøn smag af kanel. Mit eneste problem var citronsmagen, der var ret gennemtrængende. Men det var kun mig som var vanskelig på det punkt... Så det er vist en smagsag.
Ingredienser
- 2 æg
- 100 g sukker
- 60 g ren marcipan
- Revet skal fra ½ citron
- korn fra 1 vaniljestang
- 100 g smeltet smør
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 3 æbler i små tern
- ½ dl sukker
- 2 tsk kanel
- 20 mandler til toppen
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Æg og sukker piskes sammen til det er hvidt og skummende. Marcipanen rives og blandes i massen sammen med citronskal og vaniljekorn. Det smeltede smør røres langsomt i massen.
- Mel, bagepulver kardemomme og salt blandes i en anden skål. Sigt det i æggemassen og vend det hele forsigtigt sammen, indtil massen er ensartet. Den bliver tyk.
- Sukker og kanel rystes sammen til kanelsukker. Bland æble ternene deri og bland det hele godt.
- En mellem springform eller 2 små tærteforme smøres grundigt og vendes med rasp eller mel.
- Kom halvdelen af dejen i formen og bred den ud. Kom ⅔ del af æblerne på dejen og kom den sidste rest dej ud over. Sørg for æblerne er dækket. Kom de sidste æbler på toppen og drys med det resterende kanelsukker. Til sidst toppes med mandler.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 20-30 min afhængig af form og ovn.
- Pas på den ikke bliver for tør, så tjek den med en tændstik.
- Server med et drys kanel, creme fraiche/flødeskum og et glas gløgg
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Kirsten Thostrup
1/2 dl af hvad?
Louiogbearnaisen
Hej Kirsten,
Det er selvfølgelig sukker (til at blande med kanel) :-)
Beklager fejlen og tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
Rigtig god weekend!