• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Æblekage med et strej af jul

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    I weekenden skulle der holdes advent og da jeg havde fået en forespørgsel på en julekage, lå den lige for. Kagen er ikke en traditionel julekage, som ofte indeholder tørrede frugter i lange baner. Da jeg har et lidt ambivalent forhold til dem, blev den her med æbler og kanel.

    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

    Opskriften stammer fra Odense marcipansbagebog. Jeg lavede en halv portion og halverede sukkermængden yderligere, samt opjusterede mængden af æbler.

    Kagen bliver lækker luftig og blød, med skøn, skøn smag af kanel. Mit eneste problem var citronsmagen, der var ret gennemtrængende. Men det var kun mig som var vanskelig på det punkt... Så det er vist en smagsag.

    Æblekage med marcipan og kanel

    Æblekage med marcipan og kanel

    Æblekage med marcipan og kanel
    Print Email Pin
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 2 æg
    • 100 g sukker
    • 60 g ren marcipan
    • Revet skal fra ½ citron
    • korn fra 1 vaniljestang
    • 100 g smeltet smør
    • 125 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 tsk kardemomme
    • ½ tsk salt
    • 3 æbler i små tern
    • ½ dl sukker
    • 2 tsk kanel
    • 20 mandler til toppen
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Æg og sukker piskes sammen til det er hvidt og skummende. Marcipanen rives og blandes i massen sammen med citronskal og vaniljekorn. Det smeltede smør røres langsomt i massen.
    • Mel, bagepulver kardemomme og salt blandes i en anden skål. Sigt det i æggemassen og vend det hele forsigtigt sammen, indtil massen er ensartet. Den bliver tyk.
    • Sukker og kanel rystes sammen til kanelsukker. Bland æble ternene deri og bland det hele godt.
    • En mellem springform eller 2 små tærteforme smøres grundigt og vendes med rasp eller mel.
    • Kom halvdelen af dejen i formen og bred den ud. Kom ⅔ del af æblerne på dejen og kom den sidste rest dej ud over. Sørg for æblerne er dækket. Kom de sidste æbler på toppen og drys med det resterende kanelsukker. Til sidst toppes med mandler.
    • Bag kagen ved 180 grader i ca. 20-30 min afhængig af form og ovn.
    • Pas på den ikke bliver for tør, så tjek den med en tændstik.
    • Server med et drys kanel, creme fraiche/flødeskum og et glas gløgg

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Kirsten Thostrup

      november 26, 2020 at 9:37 pm

      1/2 dl af hvad?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 27, 2020 at 5:37 pm

        Hej Kirsten,

        Det er selvfølgelig sukker (til at blande med kanel) :-)

        Beklager fejlen og tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.

        Rigtig god weekend!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen