Da kæresten havde drengene på besøg, tog jeg kampen op mod deres fortrukne spise: Citronmånen.
Citronmåne er noget de fleste forbinder med en god, tør kage fra tanken. Og den kan gerne gemmes i et par år eller 3 uden, der sker det vilde med den.
Det laver vi om på.
For vi er ude i en ultra svampet, saftig og helt klassisk citronmåne med glasur på toppen.
Så hvis du har nogle mænd der skal gøres glade, er løsningen her ...og den er næsten hurtigere end at smutte på tanken.
Men også kun næsten.
Til gengæld garanterer jeg for den er bedre.
Og den ikke får lov at stå mange dage før, den er pist forsvundet ;-)
Hvad er en citronmåne?
Hvor længe kan citronmåne holde sig?
Den holder sig lækker i 3 dage, hvis du opbevarer den tildækket ved stuetemperatur.
Kan den fryses?
Jep, du kan sagtens fryse kagen her når, den er kølet helt af.
Kan jeg bage citronmåne uden marcipan?
Ja, du kan du godt, men marcipanen giver en skøn smag og tekstur til kagen. Vil du bage kagen uden marcipan, så vil jeg anbefale dig at finde en anden opskrift, da den her kun er testet med marcipan og det ikke vil give et godt resultat blot, at hive marcipanen ud af opskriften.
Ingredienser
- 150 g blødt smør
- 60 g marcipan
- 150 g sukker
- 4 æg
- 125 g mel
- 1 tsk bagepulver
- Revet skal af 1 citron
- Saft af ½ citron
Glasur
- 300 g flormelis
- Citronsaft
- Vand
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og marcipan sammen til en jævn masse. Sukkeret skal være pisket helt ud.
- Tilsæt et æg af gangen og pisk godt mellem hvert for masser af luftighed.
- Med en dejskraber vendes revet citronskal i, og dernæst sigtes mel og bagepulver i. Vend den rundt i dejen til den er jævn.
- Smør en springform (22 cm) og kom dejen heri.
- Bages ca. 20-25 min ved 180 grader i alm ovn.
- Køl kagen af.
- Rør flormelis med citronsaft og vand til en tyk konsistens. Smag til med citron, hvor syrlig du gerne vil have glasuren.
- Fordel glasuren udover kagen og lad den størkne.
Louise
Kan man smage marcipanen?
Kan man undvære den? Evt erstatte den med noget?
Louiogbearnaisen
Hej Louise,
Nej, det giver blot en mere saftig konsistens til kagen. Jeg har ikke prøvet opskriften med en ertstatning for marcipanen, så vil jeg anbefale dig at finde en anden opskrift uden marcipan, hvis du ikke er så vild med marcipan :-)
Hav en forrygende dag!
Rabia
Hvis jeg skal lave den i en bradepande, hvor mange gange ville du gange opskriften op?
Louiogbearnaisen
Hej Rabia,
Jeg tænker ca. 3 gange. Opskriften er ikke testet i så stor portion, så jeg ved ikke, hvordan den klarer at blive ganget op så mange gange.
Det kan hænde at det påvirker resultatet, men giv det et forsøg og lad os endelig høre om resultatet :-)
God bagelyst!
Michelle
Hvordan måler du lige 1/3 citronsaft? :)
Louiogbearnaisen
Hej Michelle,
Du presser hele citronen for saft, og så tager du ca. 1/3 del af saften (rundt regnet) og bruger til kagen :-)
God bagelyst!
Marie
Hej Loui,
Jeg blev lidt forvirret omkring citronsaft i kagen. Der står ikke i selve instruktionerne men er to gange i ingrediens listen. Skal 1/3 i kagen og så ellers citronsaft i glasuren efter smag / behov?
Louiogbearnaisen
Hej Marie,
Revet skal af 1 citron skal i dejen (se punkt 3 under "Sådan gør du" og saft af 1/3 citron skal i glasuren (se punkt 7 under "Sådan gør du").
Håber det kan hjælpe dig i gang :-)
Hav en forrygende dag!
Maria
Kan man erstatte almindelig sukker med rørsukker? Og hvis ja, gør det forskel i kagen
Louiogbearnaisen
Hej Maria,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Du kan sagtens erstatte alm. sukker med rørsukker, der indeholder sirup (derfor den brune farve) og derfor giver en mere karameliseret smag.
Prøv det ad og lad os høre os resultatet.
Hav en skøn dag!
Henriette
Hej.
Hvilken str form brugte du?
Mvh Henriette
Louiogbearnaisen
Hej Henriette,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Jeg brugte en springform på 24 cm :-)
Hav en skøn dag!
Christina
Jeg kan normalt slet ikke lide citronmåne. Men denne her er SÅ lækker at man bliver afhængig. Mums.
Loui&bearnaisen
Hej Christina
Ej, hvor dejligt du kunne lide den - og ja, den er farligt vanedannende ;)
Josephine
Hej :)
Jeg kunne godt tænke mig at lave denne saftige kage til en gruppe veninder, men ville gerne lave den med creamcheese i stedet for glasur. Har du opsriften på den creamcheese der oprindeligt hører til? :)
Vh. Josephine
Loui&bearnaisen
Hej Josephine
Lyder som en god plan :) Nej, desværre, jeg har den ikke lige liggende :/