Selvom jeg ikke er meget for at indrømme det, så er jeg skabsvegetar - af meget misvisende årsager. Udover at kød er dyrt og bare smager bedre fra en slagter eller økologisk, så er jeg altså ret stor tilhænger af bønner, linser og spinat og kål. Råvarer der nogle gange bare er en bedre spise, uden kød til. Men med det sagt, er jeg overbevist om kød er vigtig i kosten, så hvis du inviterer på en stor rød bøf, så er jeg vældig klar.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Lasagnen herunder er, med enkle rettelser, fra diabeteskogebogen; Spis godt, lev sundt. Den kan klart anbefales, for den er god. Om du får en mand til at spise den alene med salat tvivler jeg stærkt på. Så hav lige et stykke kylling i baghånden; laks ville hellere ikke være dårligt hertil.
Ingredienser
- 500 g helbladet frossen spinat
- 2 hakkede løg
- 1 fed hakket hvidløg
- 250 g hytteost 1, 5 %
- 2 æg
- 150 g revet ost
- Salt/peber
- 6 dl mælk 0, 5%
- 1-2 spsk majsstivelse
- Reven muskatnød
- 40 g revet parmesan
- Salt/peber
- 8 lasagneplader
- 50 g revet ost
Sådan gør du
- Tø spinaten op og vrid den fri af vand. Bland spinaten med de hakkede løg, hvidløg, hytteost, æg og revet ost. Krydr med salt og peber.
- Mælken koges op under omrøring (ret vigtig, så den ikke brænder på som min!) Rør majsstivelsen ud i lidt mælk og tilsæt den, mens du rører i mælken. Kom parmesanosten i og lad saucen koge igennem i ca. 2 min. Krydr med salt, peber og muskatnød efter smag.
- Spinatfyld, sauce og lasagneplader fordeles i et fad. Slut med et lag lasagneplader og sauce, så den dækker. Drys med revet ost.
- Lasagnen bages ved 200 grader på næstnederste rille i ovnen, i ca. 30 min. Den er færdig, når den bobler og er gylden.
- Lad den trække 5 min inden servering, så saucen samler sig med fyldet.
Viggo
Hej. God men blev lidt løg agtigt. For meget løg. Ok hvis løg svitses på panden og hakkes fint.
Louiogbearnaisen
Hej Viggo,
Tak for din kommentar. Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Mængden af løg er meget individuel og hvad der er for meget for nogen, er lige tilpas for andre - sådan er vi jo (heldigvis) så forskellige ☺️
Mette Garder Jensen
Hej Louise
Jeg satser på at lave denne til fællesspisning i bofællesskabet i aften - kan det passe, at løg m.v. slet ikke skal svitses inden det blandes med spinaten?
Vh Mette
Louiogbearnaisen
Hej Mette,
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.
Du kan godt svitse grøntsagerne, men det behøves ikke - det er alt efter smag og behag :-)
Håber lasagnen bliver et hit i bofællesskabet :-)
Hav en dejlig dag!
Lea
Hvor mange kalorier er der i? :)
Louiogbearnaisen
Hej Lea,
Tak for dit spørgmål.
Jeg har desværre ikke ernæringsberegnet opskriften, så der må jeg være dig svar skyldig.
Men prøv den ad - den smager himmelsk :-)
Hav en dejlig dag!
Loui
Hej Michael
Det er jeg rigtig glad for at høre, at den kunne bruges :)
Louise
Loui
Hej Michael
Tusinde tak, er vældig rart med god feedback :)
Lyder bare rigtig godt, men ved også fra min uddannelse at der er hårdt med en kostomlægning, så er glad for I kan finde noget inspiration herinde.
Sejt med jeres livsstilsændring :)
Mangle hilsner
Louise
Michael Andersson
I går havde min søn fødselsdag, derfor valgte jeg at servere lasagnen til gæsterne. Den smagte fremragende!
Michael Andersson
Hej
Mums den lasagne skal jeg lave i næste uge... Mig og konen er nemlig begyndt at lægge kosten om, og søger inspiration på http://WWW.internet og din side er blevet en af mine favoritter :-) "Keep up the good work"
MVH
Michael