• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Kardemommesnegle

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Dagen før min semesterafsluttende eksamen, skulle der lige bikses noget spiseligt (læs syndigt) sammen til kageglade mennesker.

    Så da jeg i sidste uges Femina faldt over snegle med kardemomme, var valget ikke svært. Jeg har en forkærlighed for kardemomme, hvilket gør det til min absolut yndlingsbagekrydderi og med en hel spiseskefuld i opskriften her, kunne den ikke være hel gal.

    Dejen er nem og lækker at arbejde med. I den oprindelige opskrift dejes dejen i 2 og formes til snegle. Jeg valgte at forme den ene halvdel til snegle og den anden til almindelig boller. Fyldet blev halveret og resterne, der ikke kom i sneglene, kom på toppen af bollerne.

    Jeg satte dem skiftevis í formene og lavede kun halv glasur, så der både var sukker, snaskede snegle og søde boller til dem med munden fuld af søde tænder. Og så søde, kryderede boller og svampede snegle til dem, der kun er blevet givet en sølle sød tand.

    Sneglene skal helst spises nybagte og lune, men er ligeså skønne efter en hurtig luner i ovnen.

    kardemommesnegle - lækre snegle med fyld

    Kardemommesnegle

    Kardemommesnegle
    Print Email Pin
    Antal: 12 styk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Dej

    • 50 g gær
    • 2,5 dl mælk
    • 100 g smeltet smør
    • 2 æg
    • 3 spsk sukker
    • 1 knsp. salt
    • 1 spsk kardemomme ...med top
    • 500 g hvedemel

    Fyld

    • 60 g smør
    • 1,5 spsk sukker
    • 1 spsk kanel

    Glasur

    • 100 g flormelis
    • 1 spsk blødt smør
    • Kogende vand
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Lun mælk og smør i en gryde. Når det er smeltet og afkølet til fingervarmt, røres gæren ud heri. Pisk æggene i et af gangen og tilsæt sukker, kardemomme og salt. Kom hvedemelet i lidt af gangen og ælt dejen til den er smidig og glat.
    • Lad den efterhæve, lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Imens røres fyldet sammen.
    • Del dejen i 2 portioner. Rul den ene ud til en rektangel og fordel fyldet ud over dejen. Rul den sammen på den lange led og skær snegle ud på ca. 4 cm. Den anden halvdel af dejen rulles til boller.
    • Beklæd en lille bradepande med bagepapir og kom skiftevis snegle og boller i formen, der må gerne være lidt mellemrum. Smør lidt af fyldet fra sneglene på toppen af bollerne. Pensl med mælk og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 min, indtil de er gyldne.
    • Lav dem afkøle lidt i formen, mens glasuren laves - den skal være tyk! Kom lidt på hver lun snegl/bolle og server mens de er bløde, svampede og lune.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen