Efter succesen med æble-og gulerodsmuffins, blev det til endnu en omgang madmuffins. Inspirationen til fyldet er hentet fra bogen: Muffins, mens dejen er egen opskrift. Som fremgangsmåden beskrev i bogen, kom jeg chutney på før bagningen. Dette har jeg dog i nedenstående opskrift rettet til efter bagning, da de ellers bliver meget klistrede og bløde og ikke "madpakke-venlige", som jeg jo gerne vil have dem.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Men ellers er mango og kylling i samspil med den lidt stærke mangochutney genial, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg har eksperimenteret med de her.
Og så lige en lille bekendelse - jeg brugte færdigstegt kylling lige fra køledisken og det første glas mangochutney på varehylden. Ja, jeg springer også over hvor gærdet er lavest :)
Ingredienser
- 3,5 dl hvedemel
- 1 dl grovmel, her er brugt Vinjett fuldkornsmel
- 1 spsk bagepulver
- 2 spsk honning
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 1 dl neutral olie, evt. rapsolie
- 3 dl græsk yoghurt
- 1 dl mælk
- 150 g kylling i tern
- 1 frisk mango i tern
- 1 håndfuld hakket persille
- Mangochutney
Sådan gør du
- Rør æg sammen med olien, honning, græsk yoghurt og mælk. Sigt hvedemel, grov mel, bagepulver og salt i og bland det hele godt sammen. Rør kyllingetern, mangotern og persille i dejen. Dejen kommes i smurte muffinsforme og bages ved 200 grader i ca. 20 min.
- Afkøl dem 5 min. Serveres lune med en skefuld mangochutney i midten.
Myfoodpassion
Lekkert. Disse var en spennende variant. Flott matblogg.
Piskeriset
Sikke en spændende idé - de ser superlækre ud! Håber jeg får prøvet dem en dag, for jeg er sikker på, at de ville vække glæde :-)
Loui
Tak :)
Var lige en version der måtte prøves, da den var helt anderledes en almindelige madmuffins.
Kan kun anbefale at prøve dem :)
Louise