• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Dadelkage uden mel og sukker

    Af Louise | 22 Comments

    Så står man med et halvt kilo dadler i overskud efter Raw Food kagen og kan faktisk ikke lide dadler! Smide dem ud var ikke en mulighed, så der var da lige endnu en undskyldning for at kaste sig ud i en anden sundhedsretning.I Bogen "sundhedsrevolution" findes en efterhånden ret brugt kage med dadler og appelsin - og helt uden mel og sukker (dog med en pæn mængde frugtsukker!!) Så det blev den der skulle redde mig fra dadelproblemet.

    Og så til alle min rettelser i opskriften ;) Oprindelig er det bare mandler som er blendet, men da jeg havde fået tillukset mig en pose mandelmel, var det perfekt. Derudover have jeg ingen appelsin og er faktisk ikke ret vild med det i kager, så det blev til limesaft. Virkeligt godt til den her kage!

    Men da jeg jo manglende appelsinen, kom der en moset banan i. Jaja, det er slet ikke det samme, men den skulle bruges... Stærkt inspireret af Rawkagen, røg der også et par skefulde kakaopulver i. Man kan jo aldrig få for meget kakaosmag.
    En bonus note til dig! Tjek lige du køber dadler uden sten!! Det tager usædvanligt lang tid at pille dem ud af 400 g dadler..

    Kagen blev serveret med græsk yoghurt, rørt op med vanilie, og en frisk lime.

    🍴 Opskrift

    dadelkage med mandler - uden mel og sukker

    Dadelkage med mandler - uden mel og sukker

    Print opskrift Pin opskrift

    Ingredienser

    • 400 g Friske Dadler
    • 200 g Mandler Eller Mandelmel
    • 6 Spsk Rapsolie – Neutral
    • Korn Af 1 Vaniliestang
    • 2 Tsk Kanel
    • 5 Spsk Kakaopulver
    • 1 Moden Banan – Moset
    • 1 Nip Salt
    • 6 Æg
    • Saft Af 1 Lime
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Find den gode blender eller foodprocesser frem. Blend mandler først, hvis du bruger hele mandler. Tilsæt dadler og olie og kør det hele til en ensartet masse – den skal ligne marcipan.
    • Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen æg og kør det sammen med masse. Æggene tilsættes et efter et, mens blenderen kører. Lad den køre godt mellem hver æg.
    • Kom dejen i en beklædt springform og kom den i ovnen ved 160 grader i ca. 45 min. Læg evt. folie over de sidste 15 min, for at kagen ikke bliver brændt på overfladen.
    • Når kagen er bagt, tages den ud og afkøler. Limesaften presses ud over kagen inden servering, evt. kom en skive lime ved hver stykke, så man selv kan dosere mængden.
    • Servers med græsk yoghurt rørt med vanilje.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Kirsten Hyrup

      september 10, 2023 at 3:34 pm

      Lækker dadel kage. Bagt den x 2 indtil videre. Is kan også spises til

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 11, 2023 at 10:53 am

        Hej Kirtsen

        Tak, så dejligt at høre, du kunne bruge kagen :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Malene Schiøtz

      april 16, 2022 at 9:57 am

      Hej ,
      Jeg købte de udstenede 'hårde' dadler fra Urtekram. For ikke at brænde maskiner sammen lagde jeg dem i blød i koldt vand over natten. Det fungerede perfekt.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 25, 2022 at 12:17 pm

        Hej Malene,

        Tak for tippet - det er der helt sikkert mange der bliver glade for 🙂

        Hav en skøn dag!

    3. Christina

      marts 03, 2021 at 4:24 pm

      Det er lettere at købe 1 kg daddelmasse lmasse hos grønthandleren til ca. 25,- i stedet for de udstenede som er oversprøjtet med konserveringsmidler

      Svar
    4. Anne

      april 15, 2020 at 10:36 pm

      Et godt råd til dem der brænder maskiner sammen. Køb de dadler der er i en papæske f.eks. Juicy dates fra green organic. De er så bløde, at man næsten kan mose dem med hænderne.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 16, 2020 at 8:17 am

        Tak for tippet Anne :-)

        Håber du kunne bruge opskriften, og at kagen blev god!

        Hav en dejlig dag!

    5. Maria S.

      maj 28, 2019 at 3:23 pm

      Jeg har i dag brændt 3 maskiner sammen fordi jeg ville lave den her kage til min datters fødselsdagsfest i vuggestue. Jeg aner ikke hvad det er for en maskine du har, men dem jeg havde kunne ikke klare det.
      Her er nogle tips til den næste der vil kaste sig ud i en kage med dadler: 1) Blind 1 dadel af gangen. 2) Når alle dadler er blindet, ælt dejen og bland de resterende ingredienser i med dine rene bare hænder. Æggene kan godt røres i med en håndmixer.
      Kagen smagte fantastisk men tog en krig at lave den for en der ikke er rutineret med dadler.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 29, 2019 at 4:54 pm

        Hej Maria,

        Ja okay, det lyder ret voldsomt! Øv at maskinerne brændte sammen :-(

        Men tak for feedback og dejligt at høre, at kagen blev god :-)

        Hav en fortsat god dag!

    6. Rikke

      februar 23, 2019 at 2:03 pm

      Hvilken blender bruger du? Synes altid min er ved at gå til, når jeg blender dadler😉

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 26, 2019 at 5:32 pm

        Hej Rikke,

        Tak for dit spørgsmål.

        Jeg brugte en Phillips til den her kage. Men nu bruger jeg altid en Bamix stavblender til alt, der skal blendes :-)

        Hav en fortsat skøn dag!

    7. Christine

      januar 10, 2017 at 4:10 pm

      Hvad er den originale opskrift?

      Jeg har nemlig appelsin, men ingen banan til rådighed - og tænkte, at jeg da lige skulle prøve afprøve opskriften :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 10, 2017 at 7:59 pm

        Hej Christine

        Det kan jeg desværre ikke huske - det er en del år siden, at opskriften kom på bloggen.

    8. Irene

      november 17, 2016 at 8:04 am

      Mums den smager dejligt, men syntes den faldt sammen da da blev kold, hvad gør jeg forkert mon ???
      Vh Irene

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 07, 2017 at 1:38 pm

        Hej Irene

        Hmm, det ved jeg sørme ikke lige, hvad der gået galt. Det kan lyde, som om den ikke er bagt helt færdig.

    9. Emilie

      august 10, 2014 at 11:27 pm

      Den er så lækker denne kage! Laver den ofte herhjemme :) Men kan den mon fryses ned?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 11, 2014 at 9:59 am

        Tak :) Det kan den sagtens :)

    10. Katrine

      februar 24, 2014 at 11:28 am

      Det ser virkelig lækkert ud. Jeg går i krig med det samme. :-P

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 25, 2014 at 1:22 pm

        Tak :) God stil med kagebagning på en mandag ;)

    11. M

      april 11, 2012 at 8:15 pm

      Den er rasende god og skal snart bages igen her i huset.

      Svar
      • Loui

        april 12, 2012 at 8:56 am

        Hej

        Det er jeg glad for at høre, at du kan bruge opskriften :)

        Louise

    12. Tina

      februar 27, 2012 at 1:17 pm

      Den lyder virkelig lækker! Og slet ikke så usund som så mange andre kager :) BONUS

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen