Så står man med et halvt kilo dadler i overskud efter Raw Food kagen og kan faktisk ikke lide dadler! Smide dem ud var ikke en mulighed, så der var da lige endnu en undskyldning for at kaste sig ud i en anden sundhedsretning.I Bogen "sundhedsrevolution" findes en efterhånden ret brugt kage med dadler og appelsin - og helt uden mel og sukker (dog med en pæn mængde frugtsukker!!) Så det blev den der skulle redde mig fra dadelproblemet.
Og så til alle min rettelser i opskriften ;) Oprindelig er det bare mandler som er blendet, men da jeg havde fået tillukset mig en pose mandelmel, var det perfekt. Derudover have jeg ingen appelsin og er faktisk ikke ret vild med det i kager, så det blev til limesaft. Virkeligt godt til den her kage!
Men da jeg jo manglende appelsinen, kom der en moset banan i. Jaja, det er slet ikke det samme, men den skulle bruges... Stærkt inspireret af Rawkagen, røg der også et par skefulde kakaopulver i. Man kan jo aldrig få for meget kakaosmag.
En bonus note til dig! Tjek lige du køber dadler uden sten!! Det tager usædvanligt lang tid at pille dem ud af 400 g dadler..
Kagen blev serveret med græsk yoghurt, rørt op med vanilie, og en frisk lime.
Ingredienser
- 400 g Friske Dadler
- 200 g Mandler Eller Mandelmel
- 6 Spsk Rapsolie – Neutral
- Korn Af 1 Vaniliestang
- 2 Tsk Kanel
- 5 Spsk Kakaopulver
- 1 Moden Banan – Moset
- 1 Nip Salt
- 6 Æg
- Saft Af 1 Lime
Sådan gør du
- Find den gode blender eller foodprocesser frem. Blend mandler først, hvis du bruger hele mandler. Tilsæt dadler og olie og kør det hele til en ensartet masse – den skal ligne marcipan.
- Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen æg og kør det sammen med masse. Æggene tilsættes et efter et, mens blenderen kører. Lad den køre godt mellem hver æg.
- Kom dejen i en beklædt springform og kom den i ovnen ved 160 grader i ca. 45 min. Læg evt. folie over de sidste 15 min, for at kagen ikke bliver brændt på overfladen.
- Når kagen er bagt, tages den ud og afkøler. Limesaften presses ud over kagen inden servering, evt. kom en skive lime ved hver stykke, så man selv kan dosere mængden.
- Servers med græsk yoghurt rørt med vanilje.
Kirsten Hyrup
Lækker dadel kage. Bagt den x 2 indtil videre. Is kan også spises til
Loui&bearnaisen
Hej Kirtsen
Tak, så dejligt at høre, du kunne bruge kagen :)
Mange hilsner
Louise
Malene Schiøtz
Hej ,
Jeg købte de udstenede 'hårde' dadler fra Urtekram. For ikke at brænde maskiner sammen lagde jeg dem i blød i koldt vand over natten. Det fungerede perfekt.
Louiogbearnaisen
Hej Malene,
Tak for tippet - det er der helt sikkert mange der bliver glade for 🙂
Hav en skøn dag!
Christina
Det er lettere at købe 1 kg daddelmasse lmasse hos grønthandleren til ca. 25,- i stedet for de udstenede som er oversprøjtet med konserveringsmidler
Anne
Et godt råd til dem der brænder maskiner sammen. Køb de dadler der er i en papæske f.eks. Juicy dates fra green organic. De er så bløde, at man næsten kan mose dem med hænderne.
Louiogbearnaisen
Tak for tippet Anne :-)
Håber du kunne bruge opskriften, og at kagen blev god!
Hav en dejlig dag!
Maria S.
Jeg har i dag brændt 3 maskiner sammen fordi jeg ville lave den her kage til min datters fødselsdagsfest i vuggestue. Jeg aner ikke hvad det er for en maskine du har, men dem jeg havde kunne ikke klare det.
Her er nogle tips til den næste der vil kaste sig ud i en kage med dadler: 1) Blind 1 dadel af gangen. 2) Når alle dadler er blindet, ælt dejen og bland de resterende ingredienser i med dine rene bare hænder. Æggene kan godt røres i med en håndmixer.
Kagen smagte fantastisk men tog en krig at lave den for en der ikke er rutineret med dadler.
Louiogbearnaisen
Hej Maria,
Ja okay, det lyder ret voldsomt! Øv at maskinerne brændte sammen :-(
Men tak for feedback og dejligt at høre, at kagen blev god :-)
Hav en fortsat god dag!
Rikke
Hvilken blender bruger du? Synes altid min er ved at gå til, når jeg blender dadler😉
Louiogbearnaisen
Hej Rikke,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg brugte en Phillips til den her kage. Men nu bruger jeg altid en Bamix stavblender til alt, der skal blendes :-)
Hav en fortsat skøn dag!
Christine
Hvad er den originale opskrift?
Jeg har nemlig appelsin, men ingen banan til rådighed - og tænkte, at jeg da lige skulle prøve afprøve opskriften :)
Loui&bearnaisen
Hej Christine
Det kan jeg desværre ikke huske - det er en del år siden, at opskriften kom på bloggen.
Irene
Mums den smager dejligt, men syntes den faldt sammen da da blev kold, hvad gør jeg forkert mon ???
Vh Irene
Loui&bearnaisen
Hej Irene
Hmm, det ved jeg sørme ikke lige, hvad der gået galt. Det kan lyde, som om den ikke er bagt helt færdig.
Emilie
Den er så lækker denne kage! Laver den ofte herhjemme :) Men kan den mon fryses ned?
Loui&bearnaisen
Tak :) Det kan den sagtens :)
Katrine
Det ser virkelig lækkert ud. Jeg går i krig med det samme. :-P
Loui&bearnaisen
Tak :) God stil med kagebagning på en mandag ;)
M
Den er rasende god og skal snart bages igen her i huset.
Loui
Hej
Det er jeg glad for at høre, at du kan bruge opskriften :)
Louise
Tina
Den lyder virkelig lækker! Og slet ikke så usund som så mange andre kager :) BONUS