En lækker dessertkage, der kan kombinere dessert og kaffe i et. Pæretærten blev serveret efter denne middag.
Dessert og kaffe+kage kan ofte være lidt af en omgang på en aften. Derfor valgte jeg, at kombinere dem med denne kage og det er bestemt ikke sidste gang den bliver lavet. Opskriften er den klassiske butterdejstærte med frugt, der hvis florerer i de fleste dessertbøger.
Da de blev serveret, var det uden form, men direkte på butterdejsstykker med en pærevifte.
Den efterfølgende dag blev der dog eksperimenteret lidt med resterne og mængderne i desserten. Det kom der disse tærter ud af i mine nye, fine forme. Jeg blandede pære- og æblestykker, men har ikke angivet dette i nedenstående opskrift, da det er en smagssag.
Ellers er opskriften som jeg lavede den, den efterfølgende dag, og jeg vil klart lave den i små forme næste gang.
Ingredienser
- 2 conferencepærer, og/eller æbler
- 4 små butterdejsplader
- Mandelflager
- Vaniljeis
Sukkerlage
- 2 dl vand
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang, korn og stang
Marcipancreme
- 100 g rå marcipan
- 1 bæger past. æggeblommer
- korn af 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Kog vand, sukker, vaniljekorn og bælg op i en gryde til sukkeret er smeltet. Pærerne skrælles, men holdes hele. Kom dem i lagen og læg et låg af bagepapir over, så pærerne er helt dækket.
- Lad det hele småkoge 5 minutter. Tag gryden af varmen, lad pærerne ligge i lagen indtil de skal bruges. De kan med stor fordel laves dagen før.
- Marcipan, æggeblommer og vaniljekorn piskes sammen til en ensartet masse.
- Butterdejen tages ud 10 minutter før brug for at tø lidt op. Halver hver plade og kom de 2 stykker butterdej i en lille smurt form. Kom et stor spiseskefuld marcipancreme ned i formen.
- Pærerne skæres ud i tern, som fordeles godt ned i cremen.
- Hvis du bruger en lav tærteform, kan du halvere pærerne på langs, tage kernehuset ud. Snit pærerne på langs, men stop før du når den smalle ende, så den holder på formen. Bred den halve pære ud som en vifte og læg den på marcipancremen.
- Drys med mandelflager og bag tærterne ved 200 grader i ca. 15 min. indtil de er gyldne.
- Server straks med god vaniljeis og en kop kaffe.
Lise
Hej !
Jeg kan om finde k opskriften, hvad man skal bruge sukkerlagen til ? Håber du kan svare ?
Vh Lise
Louiogbearnaisen
Hej Lise,
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.
Sukkerlagen skal bruges til pærerne - de skal ligge i lage heri :-).
Det står beskrevet først i fremgangsmåden:
Kog vand, sukker, vaniljekorn og bælg op i en gryde til sukkeret er smeltet. Pærerne skrælles, men holdes hele. Kom dem i lagen og læg et låg af bagepapir over, så pærerne er helt dækket.Lad det hele småkoge 5 minutter. Tag gryden af varmen, lad pærerne ligge i lagen indtil de skal bruges. De kan med stor fordel laves dagen før.
Håber mit svar kan hjælpe dig. Ellers er du meget velkommen til at skrive igen.
Hav en fortsat god dag.
Newyorkerbyheart
Hold da op, dem skal jeg helt sikkert prøve. De ser virkelig lækre ud :-)
Mange hilsner
Birthe
Loui
Hej Birthe
Tak - det var de dælme også :) Har lige et crush på pærer i kager for tiden!
Mange hilsner
Louise
Trine
Uhmmmm, det lyder virkelig lækkert med marcipancremen. Denne opskrift må jeg prøve!
Loui
Hej Trine
Ja, den er også rigtig godt sammen med det syrlige frugt og sprøde butterdej - Dejlig snasket ;)
Mange hilsner
Louise