• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad » Tærter

    Den fedtfattige tærtedej - forårstærte med skinke og tomater

    Af Louise | 32 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Den fedtfattige tærtedej - forårstærte med skinke og tomater

    Det er da vist ved at være lidt tid siden, at mine grove tærter har besøgt bloggen. Så her sniger sig lige en ret god en af slagsen ind.

    Den fedtfattige tærtedej er den jeg altid bruger og varierer i det uendelige. Ja, selvom jeg siger, at den er fedtfattig er der altså fedtstof i tærtedejen, i form af rapsolie. Men før du mistænker mig for at omgåes sandheden, er fedtet vegetabilsk og monoumættet. For at gøre det helt kort; en del bedre end smør og margarine, men stadig meget energiholdigt.
    Nok om sundhedsnørderier, for tærte er godt og man skal unde sig selv, at bikse sådan en sag sammen.

    I hvert fald 1 gang om ugen ;)

    Spis og nyd et lille strejf af forår.

    Rustik forårstærte med fedtfattig tærtedej

    Print Email Pin
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Antal: 4 pers.
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Tærtedej

    • 100 g hvedemel
    • 100 g fuldkornshvedemel
    • 50 g groft durummel
    • 1 tsk groft salt
    • 100 g yoghurt 0, 1 %
    • 80 g rapsolie
    • ca. 1 dl vand

    Fyld

    • 1 fed hvidløg, finthakket
    • 3 store tomater
    • 1 bundt forårsløg - kun den grønne top
    • 150 g skinke i tern
    • 1 håndfuld frisk basilikum
    • Salt
    • Peber
    • 2 dl cremefraiche 18%
    • 1 æg
    • 200 g revet ost + 50 g til toppen
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland alle ingredienser til tærtedejen sammen (hold evt. lidt af vandet tilbage) og rør den godt. Stil dejen på køl i min. 30 minutter.
    • Imens laves fyldet. Fjern fyldet fra tomaterne og skær dem i tern. Forårsløg skæres ligeledes i tynde ringe.
    • Varm lidt olie på en pande og svits hvidløget. Kom skinketernene på panden og steg dem med et par minutter.
    • Skru ned til svag varme og tilsæt tomater og forårsløg. Lad det hele stege 2-3 min. Krydr med salt og peber.
    • Panden tages af varmen og en håndfuld basilikum vendes i fyldet. Lad det køle lidt.
    • Cremefraiche, æg og revet ost piskes sammen i en stor skål. Krydr med salt og peber. Kom fyldet fra panden i skålen og vend det godt sammen med æggemassen.
    • Tærtedejen rulles ud på et stykke bagepapir til en tykkelse på ca. 5 mm. Kom den udrullede dej MED bagepapir op i en medium tærteform - der skal være ret meget dej udover kanten.
    • Kom fyldet på midten af dejen og luk forsigtigt kanterne af dejen ind over. Pres dem lidt sammen. Drys med revet ost og kom tærten i en 200 grader varm ovn. Bag den 15 min. til den har sat sig lidt. Tag tærten ud af formen og kom den tilbage i ovnen i ca. 15-20 min. Når den er godt gylden og fast er den færdig.
    • Lad den hvile 5-10 min inden servering - den skal lige sætte sig lidt. Server med masser af frisk basilikum og salat.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Den fedtfattige tærtedej - forårstærte med skinke og tomater


    Den fedtfattige tærtedej - forårstærte med skinke og tomater

    Mere sulten?

    • Pastafad med kødboller (alt-i-en)
    • Shepherds pie
    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Steve McCelson

      januar 04, 2020 at 4:08 pm

      Hvorfor er væskerne opgivet i gram og ikke i dl.?
      Måske er det en af grundene til at nogle får en meget "våd" dej
      Vh Stig

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 07, 2020 at 4:18 pm

        Hej Stig,

        Hvad er det for for nogle væsker, du tænker på?

        Vand står opgivet i dl.

        Hav en fortsat god dag.

    2. Louiogbearnaisen

      september 12, 2019 at 8:47 pm

      Vildt lækker dej. Nem og hurtig at lave. Sprød delikat bund. Jeg har aldrig lavet tærte før, er super glad for jeg fandt denne opskrift .. Kan varmt anbefales. Tak for deling:)

      Svar
      • June Andersen

        september 13, 2019 at 10:19 am

        Åh, hvor er det dejligt at høre Imane - tak for de fine ord 🙏 😊

        Hav en fortsat dejlig dag og god weekend!

    3. Dorte

      juli 26, 2019 at 5:44 pm

      Min dej bliver desværre også helt blød, langt fra hvad en tærtedej plejer at være. Er spændt på, om det nogensinde bliver til en tærte🤔

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 29, 2019 at 2:39 pm

        Hej Dorte

        Øv! Dejen skal ikke være helt blød, men som på billedet i indlægget.
        Den bliver lidt mere fast når melet får lov at suge vand, mens den hviler i køleskabet.

        Mange hilsner
        Louise

    4. Annika

      oktober 10, 2018 at 6:22 pm

      Hej - jeg har netop lavet dej til tærte og taget den ud af køleskabet. Jeg har fulgt din opskrift men dejen var total grød-agti. Jeg måtte tilsætte i hvertfald en dk mere mel og trykke den ud i formen med hjælp fra lide fuldkorns mel ..... er der andre der har oplevet dette? VH Annika

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 11, 2018 at 12:46 pm

        Hej Annika,

        Tak for din kommentar.

        Dejen skal være nogenlunde fast, når den sættes ind i køleskabet - at den er grødagtig, har jeg aldrig oplevet før.

        Hav en skøn god dag.

    5. Henrik Pedersen

      september 04, 2018 at 12:51 pm

      Efter at have rullet dejen ud til 0.5mm tykkelse fyldte den Ca 6 kvadratmeter. Jeg kan ikke få den ind i ovnen og der er ikke fyld nok.. What to do? 😂

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 07, 2018 at 10:18 am

        Hej Henrik,

        Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

        6 kvadratmeter!? Var der plads til det på dit køkkenbord :-) ?

        Der er desværre en fejl i opskriften, det skal selvfølgelig være 5 mm og ikke 0,5 mm. Sorry - det er nu rettet!

        Der er vist ikke andet for, end at du må ælte dejen sammen igen og rul ud.

        Beklager fejlen 🙈

        Hav en fortsat god dag!

    6. Allan Lund

      december 05, 2017 at 5:10 pm

      Bruger kun denne opskrift nu, super nem og lækker.😊

      Svar
      • Loui

        december 06, 2017 at 11:09 am

        Hej Allan,

        Tak for din kommentar.

        Super glad for at høre, at du kan bruge opskriften 😀

        Hav en fantastisk dag.

    7. Sashia

      november 17, 2017 at 7:31 pm

      Havde du ikke en anden opskrift uden olie?? Kan ikke finde den nu :( den var mega god! Taknemmelig for at få den :)

      Svar
    8. Natasja

      oktober 10, 2017 at 11:43 am

      Super lækker tærte.
      Kan den fryses ?

      Svar
    9. Sophie Christensen

      august 05, 2015 at 4:32 pm

      Hej
      Hvor mange kalorier er der i tærten ca ? :)

      Svar
    10. Helle

      marts 13, 2014 at 6:36 pm

      Hejsa
      Jeg bruger denne opskrift fra tid til anden, men i dag kan jeg ikke se den. Har prøvet forskellige browsere. Vil høre, om du kan sende den til min mail, som jeg har angivet oven for? Dejen er nemlig super lækker :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 13, 2014 at 8:55 pm

        Hej Helle

        Ja, kan se der var en fejl på siden - den burde virke nu :)

    11. Linda

      december 03, 2013 at 1:42 pm

      Kan man bruge tærtedejen til dessert med æbler og lign i???

      Svar
      • Loui

        december 03, 2013 at 3:53 pm

        Det er en salt dej, så den er mere egent til mad. Men jeg vil da ikke afvise, at den kan bruges :) Prøv det af :)

    12. Lise Holmgaard

      oktober 03, 2013 at 8:12 am

      Lækker lækker dej - laver den for anden gang i denne uge :-)

      Svar
      • Loui

        oktober 03, 2013 at 5:13 pm

        Hej Lise

        Tak - Godt den kan bruges :D

    13. Christina

      september 02, 2013 at 11:15 am

      Kan jeg erstattte durummel med noget andet?

      Svar
      • Loui

        september 02, 2013 at 12:50 pm

        Ja, sagtens :)

    14. Stine

      april 01, 2013 at 7:07 pm

      Den her nye grovtærteopskrift, behøver den ikke at blive forbagt ? :)

      Svar
    15. Tine

      oktober 02, 2012 at 6:56 pm

      Jeg er rigtig glad for at have fundet en nem, fedtfattig tærtedej, men måske gør jeg noget forkert, for den bliver meget fedtet?

      1. gang troede jeg noget gik galt under afvejningen af olien, så i dag var jeg ekstra påpasselig. Endte med 65 g raps olie, og tror faktisk, jeg kunne ha' nøjes med 50 g.

      Du skriver et sted, at du bruger opskriften tit, og justerer den tit, har du mon lavet en justering, som ikke er rettet i opskriften?

      Hilsen
      Tine

      Svar
      • Loui

        oktober 03, 2012 at 8:36 am

        Hej Tine

        Nej, jeg har ikke rettet i den, måske har mit mel suget mere af væden til sig. Men ellers så prøv dig frem med mængden, hvis det virker for dig med 50 g, så bruger du bare det :)

        Mange hilsner

        Louise

    16. Gitte Hansen

      maj 19, 2012 at 9:18 pm

      Pragtfuld ide at trække kanterne indover tærten. Så undgår man de tørre stive kanter. Den tærte skal prøves. Tak for inspirationen, igen :-)

      Svar
      • Loui

        maj 22, 2012 at 4:05 pm

        Ja, og så sparer man opvasken af tærtefadet, der altid er irriterende svært at få rent ;)

    17. Monster

      maj 15, 2012 at 11:47 pm

      Den skal da virkelig prøves, den ser mega lækker ud og er vild med din gaffel :-)

      Svar
      • Loui

        maj 17, 2012 at 9:49 am

        Tak :) Den blev også mægtig god og mættende :)

        Mange hilsner

        Louise

    18. Christine

      maj 15, 2012 at 2:00 pm

      Den tærtedej ser bare super lækker ud, den må prøves :)
      Kh Christine

      Svar
      • Loui

        maj 17, 2012 at 9:48 am

        Hej Christine

        Tak :) Den er også rigtig god og mættende :)

        Mange hilsner Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen