Det er da vist ved at være lidt tid siden, at mine grove tærter har besøgt bloggen. Så her sniger sig lige en ret god en af slagsen ind.
Den fedtfattige tærtedej er den jeg altid bruger og varierer i det uendelige. Ja, selvom jeg siger, at den er fedtfattig er der altså fedtstof i tærtedejen, i form af rapsolie. Men før du mistænker mig for at omgåes sandheden, er fedtet vegetabilsk og monoumættet. For at gøre det helt kort; en del bedre end smør og margarine, men stadig meget energiholdigt.
Nok om sundhedsnørderier, for tærte er godt og man skal unde sig selv, at bikse sådan en sag sammen.
I hvert fald 1 gang om ugen ;)
Spis og nyd et lille strejf af forår.
Ingredienser
Tærtedej
- 100 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 50 g groft durummel
- 1 tsk groft salt
- 100 g yoghurt 0, 1 %
- 80 g rapsolie
- ca. 1 dl vand
Fyld
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 store tomater
- 1 bundt forårsløg - kun den grønne top
- 150 g skinke i tern
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Salt
- Peber
- 2 dl cremefraiche 18%
- 1 æg
- 200 g revet ost + 50 g til toppen
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser til tærtedejen sammen (hold evt. lidt af vandet tilbage) og rør den godt. Stil dejen på køl i min. 30 minutter.
- Imens laves fyldet. Fjern fyldet fra tomaterne og skær dem i tern. Forårsløg skæres ligeledes i tynde ringe.
- Varm lidt olie på en pande og svits hvidløget. Kom skinketernene på panden og steg dem med et par minutter.
- Skru ned til svag varme og tilsæt tomater og forårsløg. Lad det hele stege 2-3 min. Krydr med salt og peber.
- Panden tages af varmen og en håndfuld basilikum vendes i fyldet. Lad det køle lidt.
- Cremefraiche, æg og revet ost piskes sammen i en stor skål. Krydr med salt og peber. Kom fyldet fra panden i skålen og vend det godt sammen med æggemassen.
- Tærtedejen rulles ud på et stykke bagepapir til en tykkelse på ca. 5 mm. Kom den udrullede dej MED bagepapir op i en medium tærteform - der skal være ret meget dej udover kanten.
- Kom fyldet på midten af dejen og luk forsigtigt kanterne af dejen ind over. Pres dem lidt sammen. Drys med revet ost og kom tærten i en 200 grader varm ovn. Bag den 15 min. til den har sat sig lidt. Tag tærten ud af formen og kom den tilbage i ovnen i ca. 15-20 min. Når den er godt gylden og fast er den færdig.
- Lad den hvile 5-10 min inden servering - den skal lige sætte sig lidt. Server med masser af frisk basilikum og salat.
Steve McCelson
Hvorfor er væskerne opgivet i gram og ikke i dl.?
Måske er det en af grundene til at nogle får en meget "våd" dej
Vh Stig
Louiogbearnaisen
Hej Stig,
Hvad er det for for nogle væsker, du tænker på?
Vand står opgivet i dl.
Hav en fortsat god dag.
Louiogbearnaisen
Vildt lækker dej. Nem og hurtig at lave. Sprød delikat bund. Jeg har aldrig lavet tærte før, er super glad for jeg fandt denne opskrift .. Kan varmt anbefales. Tak for deling:)
June Andersen
Åh, hvor er det dejligt at høre Imane - tak for de fine ord 🙏 😊
Hav en fortsat dejlig dag og god weekend!
Dorte
Min dej bliver desværre også helt blød, langt fra hvad en tærtedej plejer at være. Er spændt på, om det nogensinde bliver til en tærte🤔
Loui&bearnaisen
Hej Dorte
Øv! Dejen skal ikke være helt blød, men som på billedet i indlægget.
Den bliver lidt mere fast når melet får lov at suge vand, mens den hviler i køleskabet.
Mange hilsner
Louise
Annika
Hej - jeg har netop lavet dej til tærte og taget den ud af køleskabet. Jeg har fulgt din opskrift men dejen var total grød-agti. Jeg måtte tilsætte i hvertfald en dk mere mel og trykke den ud i formen med hjælp fra lide fuldkorns mel ..... er der andre der har oplevet dette? VH Annika
Louiogbearnaisen
Hej Annika,
Tak for din kommentar.
Dejen skal være nogenlunde fast, når den sættes ind i køleskabet - at den er grødagtig, har jeg aldrig oplevet før.
Hav en skøn god dag.
Henrik Pedersen
Efter at have rullet dejen ud til 0.5mm tykkelse fyldte den Ca 6 kvadratmeter. Jeg kan ikke få den ind i ovnen og der er ikke fyld nok.. What to do? 😂
Louiogbearnaisen
Hej Henrik,
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.
6 kvadratmeter!? Var der plads til det på dit køkkenbord :-) ?
Der er desværre en fejl i opskriften, det skal selvfølgelig være 5 mm og ikke 0,5 mm. Sorry - det er nu rettet!
Der er vist ikke andet for, end at du må ælte dejen sammen igen og rul ud.
Beklager fejlen 🙈
Hav en fortsat god dag!
Allan Lund
Bruger kun denne opskrift nu, super nem og lækker.😊
Loui
Hej Allan,
Tak for din kommentar.
Super glad for at høre, at du kan bruge opskriften 😀
Hav en fantastisk dag.
Sashia
Havde du ikke en anden opskrift uden olie?? Kan ikke finde den nu :( den var mega god! Taknemmelig for at få den :)
Natasja
Super lækker tærte.
Kan den fryses ?
Sophie Christensen
Hej
Hvor mange kalorier er der i tærten ca ? :)
Helle
Hejsa
Jeg bruger denne opskrift fra tid til anden, men i dag kan jeg ikke se den. Har prøvet forskellige browsere. Vil høre, om du kan sende den til min mail, som jeg har angivet oven for? Dejen er nemlig super lækker :)
Loui&bearnaisen
Hej Helle
Ja, kan se der var en fejl på siden - den burde virke nu :)
Linda
Kan man bruge tærtedejen til dessert med æbler og lign i???
Loui
Det er en salt dej, så den er mere egent til mad. Men jeg vil da ikke afvise, at den kan bruges :) Prøv det af :)
Lise Holmgaard
Lækker lækker dej - laver den for anden gang i denne uge :-)
Loui
Hej Lise
Tak - Godt den kan bruges :D
Christina
Kan jeg erstattte durummel med noget andet?
Loui
Ja, sagtens :)
Stine
Den her nye grovtærteopskrift, behøver den ikke at blive forbagt ? :)
Tine
Jeg er rigtig glad for at have fundet en nem, fedtfattig tærtedej, men måske gør jeg noget forkert, for den bliver meget fedtet?
1. gang troede jeg noget gik galt under afvejningen af olien, så i dag var jeg ekstra påpasselig. Endte med 65 g raps olie, og tror faktisk, jeg kunne ha' nøjes med 50 g.
Du skriver et sted, at du bruger opskriften tit, og justerer den tit, har du mon lavet en justering, som ikke er rettet i opskriften?
Hilsen
Tine
Loui
Hej Tine
Nej, jeg har ikke rettet i den, måske har mit mel suget mere af væden til sig. Men ellers så prøv dig frem med mængden, hvis det virker for dig med 50 g, så bruger du bare det :)
Mange hilsner
Louise
Gitte Hansen
Pragtfuld ide at trække kanterne indover tærten. Så undgår man de tørre stive kanter. Den tærte skal prøves. Tak for inspirationen, igen :-)
Loui
Ja, og så sparer man opvasken af tærtefadet, der altid er irriterende svært at få rent ;)
Monster
Den skal da virkelig prøves, den ser mega lækker ud og er vild med din gaffel :-)
Loui
Tak :) Den blev også mægtig god og mættende :)
Mange hilsner
Louise
Christine
Den tærtedej ser bare super lækker ud, den må prøves :)
Kh Christine
Loui
Hej Christine
Tak :) Den er også rigtig god og mættende :)
Mange hilsner Louise