• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Risotto med spinat, bacon og tomater

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Risotto med spinat, bacon og tomater

    Det er næsten pinligt at skrive, men jeg har faktisk ikke lavet risotto før forleden! Jeg har altid haft en forestilling om at det var besværligt at lave risotto, tog 100 år og en sommer og smagte som risengrød. Ja, jeg tog altså helt fejl, det indrømmer jeg gerne.

    Jeg er solgt til stanglakrids - eller i hvert fald til risotto, for det er jo nemt, smager fantastisk og tager ikke mere end 45 minutters tid. Opskriften på ristottoen her er fra gratis-magasinet "Sæson for god Smag", hvor jeg halverede opskriften, ændrede lidt i mængderne og fremgangsmåden. Min version er herunder.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Risotto er ret syndigt, så det er ikke lige hverdagsmad - meeeen da den skønne Jamie Oliver har klistret sine bøger til i risotto og de pludselig er begyndt at råbe oppe fra hylden, skal jeg da vist lige have prøvet én udgave eller 7 den næste tid :)

    Risotto med spinat, bacon og tomater

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 2 pers.

    Ingredienser

    • 1 hakket løg
    • 1 fed hvidløg, finthakket
    • 1 spsk olivenolie
    • 100 g bacon i tern
    • 150 g risottoris
    • 1 dl hvidvin
    • 5 dl varm hønsefond
    • 100 g babyspinat
    • 200 g cocktailtomater i kvarte
    • 25 g revet parmesanost
    • 1 spsk smør
    • Peber
    • Frisk basilikum
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Løg og hvidløg svitses i olivenolie på en stor pande. Kom bacon på og svits det med. Skru ned til jævn varme og steg til det baconen er næsten sprød, men uden at løgene tager farve.
    • Tilsæt risottorisene og rist dem med til de er gyldne - ca. 5 min.
    • Kom hvidvin på og lad den fordampe, mens der røres.
    • Kom lidt af fonden på og spæd gradvist til, mens risene simre ved svag varme i ca. 20 min. Når risene er møre og fonden kogt ind er risottoen klar til fyld.
    • Vend spinat, tomater og reven parmesanost i risottoen. Lad det varme med i ca. 3 min. Rør en klat smør i og smag til med peber.
    • Server med frisk basilikum og parmesanflager

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)


    Mere sulten?

    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Line Lassen

      marts 22, 2023 at 2:24 pm

      Hej...
      Skal man bruge hvidvin?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 23, 2023 at 11:07 am

        Hej Line

        Nej, du kan godt udelade den og erstatte med hønsefond.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Caroline

      maj 20, 2012 at 12:25 pm

      Du kan evt. lave risotto med perlebyg eller perlespelt i stedet, så bliver det da lidt sundere :)

      Svar
      • Loui

        maj 22, 2012 at 4:04 pm

        Hej Caroline

        Ja, det er rigtig, et super godt alternativ :) Meeen bliver bare ikke helt samme konsistens som med rigtige risottoris:)

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen