Det er næsten pinligt at skrive, men jeg har faktisk ikke lavet risotto før forleden! Jeg har altid haft en forestilling om at det var besværligt at lave risotto, tog 100 år og en sommer og smagte som risengrød. Ja, jeg tog altså helt fejl, det indrømmer jeg gerne.
Jeg er solgt til stanglakrids - eller i hvert fald til risotto, for det er jo nemt, smager fantastisk og tager ikke mere end 45 minutters tid. Opskriften på ristottoen her er fra gratis-magasinet "Sæson for god Smag", hvor jeg halverede opskriften, ændrede lidt i mængderne og fremgangsmåden. Min version er herunder.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Risotto er ret syndigt, så det er ikke lige hverdagsmad - meeeen da den skønne Jamie Oliver har klistret sine bøger til i risotto og de pludselig er begyndt at råbe oppe fra hylden, skal jeg da vist lige have prøvet én udgave eller 7 den næste tid :)
Ingredienser
- 1 hakket løg
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 100 g bacon i tern
- 150 g risottoris
- 1 dl hvidvin
- 5 dl varm hønsefond
- 100 g babyspinat
- 200 g cocktailtomater i kvarte
- 25 g revet parmesanost
- 1 spsk smør
- Peber
- Frisk basilikum
Sådan gør du
- Løg og hvidløg svitses i olivenolie på en stor pande. Kom bacon på og svits det med. Skru ned til jævn varme og steg til det baconen er næsten sprød, men uden at løgene tager farve.
- Tilsæt risottorisene og rist dem med til de er gyldne - ca. 5 min.
- Kom hvidvin på og lad den fordampe, mens der røres.
- Kom lidt af fonden på og spæd gradvist til, mens risene simre ved svag varme i ca. 20 min. Når risene er møre og fonden kogt ind er risottoen klar til fyld.
- Vend spinat, tomater og reven parmesanost i risottoen. Lad det varme med i ca. 3 min. Rør en klat smør i og smag til med peber.
- Server med frisk basilikum og parmesanflager
Line Lassen
Hej...
Skal man bruge hvidvin?
Loui&bearnaisen
Hej Line
Nej, du kan godt udelade den og erstatte med hønsefond.
Mange hilsner
Louise
Caroline
Du kan evt. lave risotto med perlebyg eller perlespelt i stedet, så bliver det da lidt sundere :)
Loui
Hej Caroline
Ja, det er rigtig, et super godt alternativ :) Meeen bliver bare ikke helt samme konsistens som med rigtige risottoris:)
Mange hilsner
Louise