Tærten her lavede jeg for et par uger siden, den er bare aldrig nået til bloggen. Mit nye objektiv har fyldt min hardisk til randen efter flere dag med leg. Så det krævede en oprydning i de sidte ugers billeder, hvilket resulterede i, at den her mægtige gode tærte dukkede op.
Det er faktisk bare en ændret udgave af denne HER, som bare altid bliver vellykket.
Lige om hjørnet venter de danske blomkål, og hold nu op jeg glæder mig til at sætte tænder i letkogte buketter med et drys salt. Og at, de vil gøre sig vældig godt i tærten her, er jeg slet ikke i tvivl om.
Hvis du følger min FACEBOOK-side, ved du har jeg har gang i et brødprojekt af Chad Robertson. Hvilket jeg har været mildest talt ret dedikeret til. Det endelig brød er blevet bagt, så en af de nærmest dage fortjener det sit eget indlæg på bloggen. Indtil da, kan du senere se det færdige (helt fantastiske) brød på Facebook.
Ingredienser
- 1 grov tærtedej
- ½ blomkål
- 100 g skinketern
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 dl græsk yoghurt 2%
- 1 æg
- 1 tsk dijonsennep
- 100 g revet cheddar
- 100 g revet mozzarella
- Revet muskatnød
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Del blomkålet i små buketter. Kog dem i letsaltet vand i ca. 3 min - de skal have meget bid. Hæld vandet fra og skyl dem i iskoldt vand. Afdryp og afkøl.
- Varm en pande med lidt olie og svits skinketernene herpå, indtil de tager farve. Tag dem af varmen og lad dem køle lidt.
- Rør græsk yoghurt, æg, sennep, cheddar, mozzarella, salt, peber, muskat og basilikum sammen. Vend det med blomkål og skinketern.
- Rul tærtedejen ud til ca. 0,5 mm, den må meget gerne være rustik.
- Kom den på bagepapir og derefter den udrullede dej med bagepapir, i en tærteform. Siderne på dejen skal gerne hænge ca 7 cm udover kanten på tærtefadet.
- Fordel fyldet på midten af tærtedejen og drys med lidt ost på toppen. Fold forsigtig siderne på dejen ind over fyldet, som en pakke.
- Kom tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Tag tærten ud af formen og kom den tilbage i ovnen med bagepapiret. Bag den videre i ca. 20 min, indtil den er gylden og fast.
- Lad den trække 10 minutter før servering. Server med masser af salat og gerne en kold øl ;)