De her majsmuffins er et rigtig lækkert tilbehør til en weekendbrunch. Jeg har længe haft majsmel stående i skabet, så nu var det tid til at få gang i det. Mine majspandekager skal lige have et forsøg mere, men de her muffins kan varmt anbefales.
Jeg opdagede først majsmuffins på de amerikanske blogs - som jeg jo er svært afhængig af! Så opskriften er er en god blanding af forskellige udgaver jeg har samlet nogen tid.
Som det hører sig til i det amrikanske, skal de spises med iskoldt smør og gerne som en del af en brunch. Og ja, de er overhovedet ikke sunde, de små guldklumper - men hvis du, som jeg, er mere til det salte end det søde så er det et skønt alternativ til brunchkagen.
Min afhentning af den forsinkede fødselsdagegave blev udsat pga. sløve fjernlagre, så nu tripper jeg virkelig for at komme afsted og hente pakken idag!!
Ingredienser
- 150 g stegte bacontern
- 100 g revet cheddarost
- 2,5 dl hvedemel
- 2,5 dl groft majsmel
- 1 spsk honning
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 2,5 dl kærnemælk
- 2 æg
- 40 g smeltet smør
Sådan gør du
- Bland hvedemel, majsmel, sukker, bagepulver og natron sammen. Tilsæt bacontern og cheddarost.
- I en anden skål blandes smør, kærnemælk og æg - pisk det godt sammen.
- Rør forsigtigt de to blandinger sammen -. det skal ikke piskes, bare lige blandes sammen.
- Fyld dejen i smurte muffinsforme, drys med lidt revet cheddar og bag dem ved 200 grader i ca. 17-20 min. Mærk med en tændstik om de er gennembagte (stik den ned i midten af en muffin; hvis der er dej på tændstikken når den tages op, skal de bages lidt mere - hvis ikke er de færdige)
- Server dem straks med koldt smør.
- TIP: Frys dem der ikke bliver spist. Da de er bagt med bagepulver, bliver de hurtigt tørre, Optø dem halvt og kom dem i ovnen lige inden servering - så er de som friskbagte.
Anne
Hvor ser de gode ud - er vild med den gule farve (..og alt med bacon) - de ville da klæ' et hver brunchbord.
- Anne
Loui
Hej Anne
Tak :) Ja, bacon dur´ bare til ALT ;) Og her gør det sig rigtig rigtig godt!
Mange hilsner
Louise
Gitte Hansen
Mums! Hvor ser de lækre ud og smukke gule ud. Supernem opskrift også. Dem må jeg prøve :-)
Loui
Ja, det er som guldklumper :)
God weekend.
Louise
Monster
Uhm de ser dejlige baconlicious ud! Dejlig opskrift. Det blir da spændende med den gave, er noget som vi måske får at se? Ha en dejlig dag!
Loui
Hej
Ja, selvfølgelig får i den at se da den er ret blogrelateret ;)
Louise
Karen Engell Dalsgaard
De ser lækre ud - også som nippemad, vores fredagslast i Skivholme :-) Hvis man har glemt at fryse muffins af denne type, kan man skære dem i meget tynde skiver og riste dem sprøde - super nips til et glas vin i utide.
God weekend! Karen.
Loui
Hej Karen
Nippemad er bare fantastisk og gerne med lidt god vin til :)
Ja, det tor jeg sagtes man kan. Bare det gøres i ovnen, da de jo er fyldt med ost, som kan blive noget fedtet på en brødrister!.
Tak og ilm :)
Louise