• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Majsmuffins med cheddar og bacon - perfekt til brunch

    Af Louise | 8 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    De her majsmuffins er et rigtig lækkert tilbehør til en weekendbrunch. Jeg har længe haft majsmel stående i skabet, så nu var det tid til at få gang i det. Mine majspandekager skal lige have et forsøg mere, men de her muffins kan varmt anbefales.
    Jeg opdagede først majsmuffins på de amerikanske blogs - som jeg jo er svært afhængig af!  Så opskriften er er en god blanding af forskellige udgaver jeg har samlet nogen tid.
    Som det hører sig til i det amrikanske, skal de spises med iskoldt smør og gerne som en del af en brunch. Og ja, de er overhovedet ikke sunde, de små guldklumper - men hvis du, som jeg, er mere til det salte end det søde så er det et skønt alternativ til brunchkagen.

    Min afhentning af den forsinkede fødselsdagegave blev udsat pga. sløve fjernlagre, så nu tripper jeg virkelig for at komme afsted og hente pakken idag!!

    majsmuffins til brunch

    Majsmuffins med cheddar og bacon

    Print Email Pin
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Antal: 10 styk
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 150 g stegte bacontern
    • 100 g revet cheddarost
    • 2,5 dl hvedemel
    • 2,5 dl groft majsmel
    • 1 spsk honning
    • 1 tsk bagepulver
    • ½ tsk natron
    • 2,5 dl kærnemælk
    • 2 æg
    • 40 g smeltet smør
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland hvedemel, majsmel, sukker, bagepulver og natron sammen. Tilsæt bacontern og cheddarost.
    • I en anden skål blandes smør, kærnemælk og æg - pisk det godt sammen.
    • Rør forsigtigt de to blandinger sammen -. det skal ikke piskes, bare lige blandes sammen.
    • Fyld dejen i smurte muffinsforme, drys med lidt revet cheddar og bag dem ved 200 grader i ca. 17-20 min. Mærk med en tændstik om de er gennembagte (stik den ned i midten af en muffin; hvis der er dej på tændstikken når den tages op, skal de bages lidt mere - hvis ikke er de færdige)
    • Server dem straks med koldt smør.
    • TIP: Frys dem der ikke bliver spist. Da de er bagt med bagepulver, bliver de hurtigt tørre, Optø dem halvt og kom dem i ovnen lige inden servering - så er de som friskbagte.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Anne

      juni 17, 2012 at 7:10 pm

      Hvor ser de gode ud - er vild med den gule farve (..og alt med bacon) - de ville da klæ' et hver brunchbord.

      - Anne

      Svar
      • Loui

        juni 19, 2012 at 10:51 am

        Hej Anne

        Tak :) Ja, bacon dur´ bare til ALT ;) Og her gør det sig rigtig rigtig godt!

        Mange hilsner

        Louise

    2. Gitte Hansen

      juni 09, 2012 at 10:57 am

      Mums! Hvor ser de lækre ud og smukke gule ud. Supernem opskrift også. Dem må jeg prøve :-)

      Svar
      • Loui

        juni 10, 2012 at 7:51 pm

        Ja, det er som guldklumper :)
        God weekend.

        Louise

    3. Monster

      juni 08, 2012 at 11:01 am

      Uhm de ser dejlige baconlicious ud! Dejlig opskrift. Det blir da spændende med den gave, er noget som vi måske får at se? Ha en dejlig dag!

      Svar
      • Loui

        juni 10, 2012 at 7:56 pm

        Hej

        Ja, selvfølgelig får i den at se da den er ret blogrelateret ;)

        Louise

    4. Karen Engell Dalsgaard

      juni 08, 2012 at 10:07 am

      De ser lækre ud - også som nippemad, vores fredagslast i Skivholme :-) Hvis man har glemt at fryse muffins af denne type, kan man skære dem i meget tynde skiver og riste dem sprøde - super nips til et glas vin i utide.

      God weekend! Karen.

      Svar
      • Loui

        juni 10, 2012 at 7:54 pm

        Hej Karen

        Nippemad er bare fantastisk og gerne med lidt god vin til :)
        Ja, det tor jeg sagtes man kan. Bare det gøres i ovnen, da de jo er fyldt med ost, som kan blive noget fedtet på en brødrister!.

        Tak og ilm :)

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen