For noget tid siden lovede jeg en nem opskrift på grillede makreller. Og endelig her i ugen kom de på grillen og spredte sommerglæde. Fisk på grillen er alt for overset, hvilket er synd, da det simpelthen smager fantastisk.
Jeg er desværre ikke indehaver af nogen grill - måske fordi jeg kun har en lille flise som have ;) Så jeg griller på engangsgrill, hvilket godt kan være lidt svært i forhold til de fancy grills som fåes nu.
Så hvis du ligger inde med sådan en fætter, så skynd dig ud og køb en plade til den - så er det ingen sag at grille fisk og du undgår at skindet hænger fast på risten.
Hvis du, ligesom jeg, overlader Weberen til de andre og snupper den nemme løsning, så kan jeg anbefale sølvpapir! Både som "kødnåle", som indpakning til fisk eller den foliebakke man altid mangle.
Ellers fåes der også en masse "grill-holdere" til fisk. Du kan finde dem hos de fleste fiskehandlere.
Opskriften herunder er nem og enkel - men smager himmelsk. Jeg er vild med de små 20 cm bundgarnsmakreller, da de ikke har nået den fuldfede smag, som de store ofte kan have. Du finder desværre ikke makreller i supermarkedet, så spørg din fiskehandler.
Og et lille opråb til sidst: Husk at spise dine makreller forholdsvis hurtigt, da de harsker (også i fryseren) pga. af det høje fedtindhold.
___________________________________________________________________________________________________
Makreller på grill
2 pers.
-
Ca. 6 små makreller (de skal være små ca. 20 cm. )
-
Salt
-
Peber
-
Citronsaft
-
En håndfuld frisk persille(eller anden krydderurt)
-
3 spsk olie
-
Sølvpapir eller madnåle
Rens makrellerne - skær dem kun halvt op, så de kan holde på fyldet. Ved dette stadie fjerner jeg også benene.
Bred makrellen ud, så du kan krydre hele indersiden. Krydr med salt, peber, citronsaft og frisk persille. Fold makrellen sammen om fyldet og saml den forsigt med en madnål. Smør ydersiden godt med olie.
Makrellerne grilles (helst på en plade) ca. 6-7 minutter på hver side. Skindet skal være sprødt og kødet skal falde fra fisken.
Spis dem med en kartoffelsalat på nye kartofler, grøn salat og kold hvidvin.
Hvis du er den heldige indehaver af en lidt mere fancy grill - så grill makrellerne på en plade, som holder noget bedre på skindet.
Jette
Små makreller på grill er det nærmeste man kommer de portugisiske grillede sardiner. Vi har købt en klap-sammen rist til at grille fisk med. Engangsgrill'er kan man lave glimrende mad på, jeg husker en Sankt Hans aften for ca. 100 år siden(i hverfald 15!) hvor kæresten og jeg tog til stranden med bøffer, kartofler, salat og også bananer til desserten. Vi sad i næsten stiv kuling, masser af byger, bag en parasol og grillede. Dansk sommer som man kender den, og en mindeværdig aften, for vi taler om det endnu:)
Rigtig god fornøjelse med grill og god sommer til alle.
Loui
Hej Jette
Har faktisk aldrig smagt portugisiske sardiner, men hvis de smager ligesom små makreller er jeg solgt.
Årh, det lyder bare som en fantastisk tur i den danske sommer :) Bare der er mad, grill og godt selskab er vejret ikke så vigtig :)
Mange hilsner
Louise