Her i weekenden får jeg besøg hjemmefra. De er vant til, at få kage med hjem til fryseren, for jeg spiser altså langt fra alt det jeg bager ;) Forleden legede jeg i køkkenet med peanuts, peanutsbutter og chokolade og det blev til de her himmelske mundfulde; brownies med peanuts.
Jeg har sagt det før. Det amerikanske touch, er bare altid genialt. De forstår, at overdrive på sådan en rar måde; chokolade, peanutbutter og peanuts i en og samme kage! Fyldet i de her brownies er nemlig med inspiration, fra de mange amerikanske blogs. Eksperterne i lækre brownies.
Jeg har et stykke tid ville lave denne version og har derfor leget med udvikling af opskriften.
Mængder, fremgangsmåde og bagetid.
Nu er jeg mere end tilfreds; Det salte, med det søde, med det bitre..uhm :)
Hvis du ikke har prøvet chokolade og salt sammen, skal du give det en chance. Jeg er vild med det, da det bare går op i en højere enhed.
Studenterhuen? Ja, da jeg skulle købe ind til de her brownies, mødte jeg en af de mange studentervogne og fik flashback til min egen tur.
For hold nu op, hvor fik vi mange jordbær med chokolade og ja..peanuts!!
Når man har været de første 10 steder og ved det forsætter 15 steder endnu, så lover man sig selv, at man aldrig skal have jordbær og peanuts igen !
Men det var en fantastisk tid. Den bedste. Og nu spiser jeg hellere end gerne jordbær med chokolade og peanuts (selvfølgelig med huen på..) bare for, at være tilbage :D
Ingredienser
- 150 g mørk chokolade , 56 %
- 125 g smør
- 4 spsk crunchy peanutbutter
- 150 g sukker
- 2 æg
- 3 spsk kakaopulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 90 g hvedemel
- 100 gram saltede peanuts
- 50 g hakket mørk chokolade , ca. 60-70 %
Sådan gør du
- Kom smør, chokolade og peanutbutter i en lille gryde.
- Smelt det ved svag varme - rør jævnligt, så det ikke brænder på.
- Når det er smeltet tages det af varmen og køles lidt af.
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det skummende og luftigt.
- I en anden skål blandes kakaopulver, vanillesukker og hvedemel.
- Vend forsigt den smeltede chokolademassen i æggene.
- Sigt melblandingen i og vend det forsigt i massen, indtil der ikke er flere klumper.
- Tilsæt peanuts og hakket chokolade.
- Beklæd en form på ca. 20x30 cm med bagepapir. Kom dejen heri og fordel den jævnt.
- Bag brownien ved 175 grader i ca. 15-18 min. Den må ikke blive gennembagt, så hold øje.
- Når den er bagt, så tag forsigtig brownien ud af formen og lad den køle helt af på en rist.
- Herefter kan du skære den i mindre firkanter. Kom den gerne i en lufttætbeholder og i køleskabet natten over.De er bedst, når de lige har fået lov at sætte sig.
- Opbevar brownien i en lufttæt boks i køleskabet - hvis du da kan gemme dem flere dage ;)
Nikolaj
Igen var smagen en succes!
Kæmper dog stadig med konsistensen..
Det virker til, at noget af chokoladen falder til bunds og skaber en bund. Er dejen ikke blandet godt nok?
Derudover var kagen meget flydende da tiden var gået, men det skyldes formentlig også højden på kagen.
Jeg forsøgte mig med tandstik tricket, og tog den ud da der egentlig stadig sad en lille smule på, fra et stik i midten - alligevel endte den noget hårdere end håbet 🤔 Jeg forsøgte også at tage den ud og "ryste" den lidt, for at se hvor fast den var blevet. Det er jo svært at beskrive den slags bevægelse, men vil du generelt mene, at den skal stå helt fast i formen eller må den gerne wiggle lidt?
Håber du kan finde hoved og hale i min lange besked, men jeg er fast besluttet på at mestre din lækre opskrift! 💪 😅
Louiogbearnaisen
Hej Nikolaj,
Tak for dine kommentarer og spørgsmål til opskriften - dejligt at høre, at den er et hit :-)
I forhold til det med at chokoladen synker til bunds, så kan det være forskellige ting der spiller ind. Jeg tænker umiddelbart, om du får pisket æg og sukker tykt nok, så det ligesom kan "holde" dejen. Hvis dine peanuts ikke falder til bunds, kan det være størrelsen på chokoladestykkerne, som bliver for tunge for dejen.
Det med at kagen er flydende kan både skyldes bageformens materiale, ovnen og/eller, som du skriver, højden på formen. Det er ret vigtigt, at brownies ikke bliver for høje, for så er de topsvære at få gennembagt uden at siderne, bunden og toppen bliver branket og tør. Brug en metalform og lav så gerne din kage lidt lavere, så burde du kunne få den bagt, uden at den bliver tør.
Og ja, den må gerne være lidt "blød", når du tager den ud af ovnen. Den bager nemlig lidt videre, når den kommer ud. Desuden vil den sætte sig en del, når den bliver kold, da der er en relativ stor mængde chokolade i.
Håber det kan hjælpe dig videre i mestringen af opskriften på de perfekte brownies :-)
Nikolaj
Hej Loui,
Jeg skal vil gerne lave opskriften til 21 sultne søfolk, men mangler lidt en idé om, hvor mange stykker den angivne mængde rækker til? Jeg tænkte umiddelbart at gange dine tal med fire, hvis man sigter efter, at alle skal kunne tage to stykker af almindelig størrelse - dvs. Ca. 4x4 cm i min verden.
Louiogbearnaisen
Hej Nikolaj,
Der bliver ca. 20 stykker i sådan en okay browniestørrelse 🙂 Så ja, jeg tænker, at du skal gange op med min. 3, så du er sikker på, at alle mand får rigelig med brownies..
Prøv det ad og fortæl os gerne om resultatet i en kommentar på bloggen!
Nikolaj
Hej Loui,
Det var en stor success! Kagen var en velkommen lille opmuntring til vores ellers lidt kedelige kost. Mængden passede fint. Der var faktisk ca. 1/4 til overs, som forsvandt i løbet af natten og næste dag 😋
Den blev en smule tør, men jeg improviserede også lidt med størrelsen af formen. Det mærkelige er, at jeg nu står og laver anden omgang, og kagen har fået langt mere end sidste gang, men er stadig lidt flydende i midten.
Det ender nu nok meget godt alligevel 😊
God opskrift!
Annesofie
Hej - Kan man bage kage 2 dage i forvejen (og så opbevare den på køl) og tror du at den ville fungere med chokolademousse på toppen? :)
Louiogbearnaisen
Hej Annesofie,
Tak for dit spørgsmål.
Man kan godt bage kagen 2 dage i forvejen (ingen problem :-). Dog er kagen er meget tung, så tror måske det vil blive for meget med mousse på toppen :-)
Vend endelig tilbage og fortæl os om resultatet :-)
Hav en fantastisk dag.
Mathilde
Når du skriver, den ikke skal være gennembagt, skal den så være flydende, når jeg tager den ud af ovnen?
- har givet den de 18 min, og den er stadig flydende indeni
Mvh Mathilde :)
Loui&bearnaisen
Hej Mathilde
Jeg har faktisk lavet en guide til brownies, du kan finde den her http://www.louiogbearnaisen.dk/2015/03/8-simple-tips-til-de-perfekte-brownies.html
Håber den kan være lidt hjælp. Og nej, den skal bestemt ikke være flydende!
Mathilde
Tusind tak! :D
Jeg lavede en prøve i mandags, hvor jeg endte med at give den 10-12 minutter ekstra ved 100 grader, hvilket både jeg og familien mente, gav en god konsistens (:
Senere i dag skal erfaringen prøves af igen, da jeg laver dobbeltportion til gæster!
- men den er svær at tage ud af formen (bruger metalform) med det samme, så ville høre, om man kan lade den køle af og sætte sig i formen, hvis man bare nedsætter bagetiden lidt?
Jonas
Tænkte på om du havde en instagram profil som man evt kunne se dit bagværk mm.. ?
Jonas Elsbøl
Mange tak for svaret.
Jeg bager altid med lurpak.
Loui&bearnaisen
Velbekom :) Så burde det fungere fint - god bagning :)
Jonas Elsbøl
Kan jeg bruge alm saltet smør uden at det påvirker smagen alt for meget?
Loui&bearnaisen
Hej Jonas
Det kan du sagtens - bare sørg for det er rigtig smør og ikke et blandingsprodukt :)
Jonas
Den meste fantastiske brownie jeg har lavet og smagt - tak for en lækker opskrift :)
Loui&bearnaisen
Velbekom - dejligt den kunne bruges :)
Eileen Maindal
Nam nam, det ser godt ud...kan man bruge pasteuriseret æg i? :)
Loui&bearnaisen
De er også skønne :) Ja, det kan du godt, men pasteuriserede æg har en smule anderledes smag en almindelige æg.
Tina K.
Hej Louise
Jeg prøvede dine brownies her i weekenden, og de er virkelig lækre!! Tusind tak for en super opskrift og en super blog! :D
Hilsen,
Tina
Loui
Hej Tina
God de smagte :) Og tusinde tak :)
Thomas Stubbs
Nøøøøj!!!! :D
Thilde
Hej Louise,
Du har helt ret - dejlig tid og lækre kager!
Tak for en skøn blog :)
/ Thilde ...som var med til at fortærre jordbær med chokolade og peanuts ;)
Loui
Hej Thilde :D
Tusinde tak :) Ja, man kan kun savne gym-tiden !
Håber du har det godt :)
Mange hilsner
Louise
Emma Jensen
Wow, den ser lækker ud! Sådan hel uimodståelig :D Er opskriften noget du selv frembringer? Ellers ville jeg bare sige at jeg lige fornyligt har fundet din blog, og er blevet meget imponeret! Rigtig flot og med gode opskrifter. Bare fortsæt det gode arbejde :D
Loui
Hej Emma
Tusinde tak :) Det er jeg mægtig glad for at høre :)
Ja, opskrifterne er, hvis ikke andet er henvist til, nogle jeg selv går og hygger med eller lader mig inspirere til :)
Mange hilsner
Louise
Piskeriset
Jeg vil til enhver tid bytte chokoladeovertrukne jordbær for sådan en brownie - nuij, den ser dejlig syndig ud :-)
Loui
Hej Piskeriset
Vi kunne ikke være mere enige ;) Det er også en ret heftig sag, men hvis man skal synde, skal det jo også gøres ordenligt :)
Mange hilsner
Louise
Marie Lundholm
Haha, hvor er det godt skrevet. Jeg vidste heller ikke, at man kunne blive træt af jordbær dyppet i chokolade, men det er ikke noget problem på en vogntur ;)
Loui
Hej Marie
Nej, det var godt nok populært at servere (!!) og hvad jeg har hørt, har de stadig storhedstid på studenterturene!
De eneste man aldrig blev træt af, var sjovt nok lunkne øl :p
Mange hilsner
Louise