• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Marmelade og syltning

    Syltede nektariner og blommer med vanilje

    Af Louise | 4 Comments

    De jordbær og stikkelbær, som jeg plukkede forleden er røget i fryseren, klar til vinterens syltning og marmelader. Men syltning er ikke kun forbeholdt vinter! Lige nu får du smidt nektariner og blommer i nakken og de har desværre en tendens til hurtigt, at blive alt for bløde efter min smag. Men i stedet er de perfekte til syltning! 

    Hvis du tror syltning er en hemmelighed blandt bedstemødre, så tager du fejl - for det er nemt!! Især hvis du bruger syltesukker, så kan det slet ikke gå galt.
    Versionen her er enkel og smager fantastisk med græsk yoghurt, skyr eller vanijleis. Jeg laver altid mine syltninger med halv sukkermængde, så det hedder 1 dl sukker til 4 del vand og ikke halv/halv - men hvis du ikke er til det sure, så brug mere sukker :)

    Mens jeg smider det her indlæg ind, har jeg en chutney stående på komfuret - samme princip, bare eddike istedet for vand ...og med masser af krydderier.

    Jeg kan da også lige afsløre i min sylteiver, at der på listen står kirsebær med mandler, pærer med lakrids og ferskner med ingefær, vanilje og citron

    Syltede nektariner og blommer med vanijle
    ca. 1 L.

     

    • 4 blommer

    • 4 nektariner

    • 4 dl vand

    • 1 dl syltesukker

    • 1 vaniljestang + korn

    • 1 spsk Atamon

    Del blommer og nektariner og tag stenen ud. Skær dem i grove både.
    Kom vand, sukker og vaniljekorn + stang i en gryde. Kog det op og lad det koge ind i ca. 4 min.
    Tilsær nektariner og blommer, kog dem med i ca. 30 sekunder.

    Skold et patentglas og ryst det med atamon. Kom den syltede frugt i, sammen med lagen.
    Luk låget straks, for at skabe tryk.  

    Opbevar glasset i køleskabet. 

    Du kan evt. spise dem på yoghurt/skyr sammen med nødder eller bruge dem som en nem dessert, med vaniljeis - drys med lidt mørk chokolade eller lakridssirup

    Mere sulten?

    • Syltede rødløg
    • Abrikosmarmelade med citron
    • hjemmelavet løgkompot
      Løgkompot med timian
    • marmelade med bær
      Multi-marmelade // Solbær, ribs og jordbær

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Kirsten Eriksen

      august 27, 2018 at 9:32 pm

      Ser spændende ud. Har du prøvet at tilsætte rom, cognac eller andet??

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 28, 2018 at 2:01 pm

        Hej Kirsten,

        Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.

        Jeg har ikke prøvet at tilsætte alkohol til denne opskrift, så der må jeg desværre være dig svar skyldig.

        Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en skøn dag.

    2. Camilla

      juli 08, 2012 at 8:47 pm

      Hvor længe kan de opbevares i køleskabet? :)

      Svar
      • Loui

        juli 09, 2012 at 9:25 am

        Uåbnet kan de holde sig omkring 3 måneder, hvis alt har været rent, skyllet med atamon og glasset er fyldt helt op.
        Åbnet ca. 2 ugers tid :)
        Jo mere sukker du tilsætter, jo længere kan syltningen holde sig.

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen