Hjemmelavede syltede rødløg er super nemt at lave selv, kan holde længe i køleskabet og smager skønt som både tilbehør til aftensmad og salat. Find den nemme opskrift på de bedste syltede rødløg her.
Jump to:
Syltede rødløg er en kæmpe favorit herhjemme og forsvinder, som dug for solen. Heldigvis er de topnemme og hurtige at lave - og holder ret længe i køleskabet, hvis du altså kan lade dem stå!
Hvad skal du bruge syltede rødløg
Jeg bruger dem både, som tilbehør til aftensmad, i salater og som her til tapas eller ost. Det er de bare et must til. Men noget som er virkelig lækkert, du skal prøve det er den her: Kartoffelsalat med syltede rødløg og bacon.
Jeg siger dig, du den kommer til at snige sig ind på madplanen igen og igen - især i grillsæsonen, hvor den klassiske kartoffelsalat måske lige skal varieres.
Tilsæt mere smag til dine rødløg
Det er super lækkert at spice syltede rødløg lidt op og de kan nemt varieres med krydderurter, hvis det lige skal være ekstra lækkert.
Prøv at lave dem med krydderuter:
- Timian
- Rosmarin
- Krondild
Eller prøv med krydderier:
- Hele peberkorn, for at give dem lidt mere kant.
- Stjerneanis
- Spidskommen
Holdbarhed og opbevaring af syltede rødløg
Opbevar dem i køleskabet, så holder de fint 3-4 uger. De mister lidt af den fine farve med tiden, men smager stadig skønt.
Vil du forlænge holdbarheden kan du bruge atamon, men jeg er mere på du bare laver en ny portion, for det er ret nemt :)
Ofte stillede spørgsmål til syltede rødløg
Nej, der får de ikke det samme smag, så det vil jeg ikke anbefale.
Du skal bruge en eddike når du laver løggene, men du sagtens udskifte æbleeddike med en neutral eddike (lagereddike) eller anden eddike fx. hvidvinseddike eller rødvinseddike.
Ja, du kan bruge en sukkererstatning, men da den her opskrift er testet med almindelig sukkerlage, så vil jeg anbefale dig at finde en anden opskrift.
Ja, det kan du godt.
Jeps, det kan du sagtens.
Bare et rent glas med tæt låg. Jeg har brugt et helt almindelig sylteglas fra supermarkedet til de her løg, men et patentglas er også super fint at bruge.
Ja det kan du godt! har du spist dine rødløg før, at de er blevet for gamle, kan du koge hele din eddikelage op igen og genbruge den til en ny portion.
Syltede rødløg
Ingredienser
- 4 rødløg
- 2 dl æbleeddike , eller alm. eddike
- 0,5 dl sukker
- ¼ tsk salt
- 2 stilke frisk timian, kan udelades eller udskiftes med fx. hele peberkorn
Sådan gør du
- Snit rødløg i fine skiver.
- Kom æbleeddike, sukker og salt i en lille gryde.
- Kog det op og rør til sukkeret er opløst.
- Tilsæt rødløg og timian og kog det med ved jævn varme i ca. 1-3 minutter afhængig af, hvor sprøde/bløde dine løg skal være. Vil du have løg, som er helt sprøde, så undlad, at komme dem i gryden, men kom dem direkte i glasset og hæld lagen over.
- Tag gryden af varmen og hæld løg og lage på et rent glas.
- Lad de syltede rødløg trække min. 1 time før servering.
- Opbevar i køleskabet - de kan holde sig ca. 3-4 uger.
Skriv en kommentar