• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Marmelade og syltning

    Abrikosmarmelade med citron

    Af Louise | 14 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    annonce

    Abrikosmarmelade er nem at lave og smager skønt. Udskift de klassiske bær med abrikoser og lav en lækker marmelade med abrikoser.

    abrikos marmelade opskrift

    Okay, vi springer åbenbart sommeren over i år og går lige til de tykke sokker. Hvilket faktisk slet ikke er dumt i forhold til, hvad jeg disker op med i dag.

    Nogle er på vaffelis, nogle er på kage, jeg vælger brød over dem til hver en tid. Daggammelt brød, hårdt ristet. Smurt med tandsmør, et par skiver ost (uden lugt) og marmelade på toppen.

    Og jep, alle tre komponenter skal være til stede, ellers er det ikke helt rigtig.

    Allerhelst taler vi også en gul marmelade; stikkelsbær, appelsin eller abrikos.

    Yes, det er den fætter, som det skal handle om. For er der en marmelade som er blevet overset af tidens populære bær, så er det marmelade med abrikoser. Den skal tilbage på bordet. Ikke opblandet med gulerødder, æble, chili eller noget andet trendy. Næ. Helt klassisk, bare med en strejf af citron.

    Well, jeg er skyldig i det med bær. Da Dansukker stak mig den her udfordring med en omgang hjemmelavet marmelade var det første jeg tænkte; "Yrk! Det er slet ikke bær-sæson endnu! Det kan jeg ikke...".

    Hjemmelavet marmelade er i min verden lig med bær. Kender du det?

    Marmelade med abrikoser

    Efter jeg så, uden held, havde stået på hovedet i min fryser efter en rest bær fra sidste sæson, var næste plan at opdrive udenlandske bær. Jaja, jordbærret er i sæson - men helt ærligt, så skal de spises friske med sukker og fuldfed fløde.

    Nå. Men. Udenlandske bær er ret triste. Og dyre. Og efter at have grublet en dags tid over, hvordan jeg kunne skaffe noget brugbart, gik jeg over til liste-metoden. Brainstorming. Yes, sådan et marmeladeprojekt er skam ret seriøst. Og jeg var frustreret.. Well, en liste over mine yndlingsmarmelader;

    1. Stikkelsbærmarmelade
    2. Brombærmarmelade
    3. Og....abrikosmarmelade.

    Come on, "at se skoven for bare træer". 

    Huhej, i supermarkedet og hvad flyder alle vegne? Smukke, friske, orange abrikoser i højsæson. Du får dem smidt i nakken.

    Så nu er der lavet intet mindre end en dobbelt portion på abrikosmarmelade-fronten. 8 glas med det pureste guld står klar til utallige franskbrødmadder og den her abrikoskage med kokosmarengs engang i sensommeren.

    Jeg er klar. Er du?

    Ellers så er det nu, at du skal suse ud og hamstre et par pakker abrikoser og få fyldt dem på glas. Jaja, jeg ved godt, at du nu tænker; "Hvorfor skulle jeg gide, at lave min marmelade selv?"

    Lad mig sige det kort; Du føler dig cirka som verdens sejeste menneske, når du brygger sådan en omgang sammen. Og allerbedst, når du hver dag kan se din marmelade stå og stråle i køleskabet. Hjemmelavet marmelade - det handler om selvfølelse ;)

     


    Okay, det kan virke som en ret uoverskueligt projekt. Flere dage, mindst. Og indkøb af grej. Og døje med pulver for, at få bare nogenlunde sammenhængende abrikosmarmelade. Og så den der frygt for, at det hele er behåret ugen efter.

    Yea, indrøm det. Der har sneget sig en myte eller to ind på dig.

    Lad os aflive marmelade-myterne engang for alle!

    Hjemmelavet marmelade er 100 gange nemmere end du tror. Alt i en gryde. Kog. Hæld på glas. 30 minutter, mere skal du ikke afsætte.

    Tips til abrikosmarmelade:

    • Hygiejnen er vigtig når du sylter, men vi er ikke ude i at du skal sterilisere dit køkken og trække i heldragten. Helt almindelig rene redskaber er fint.
    • Vask sylteglassene grundigt i varmt vand med sæbe eller i opvaskemaskinen. Skyl dem herefter i kogende vand. Du kan skylle dine glas i Atamon eller vodka, hvis du forlænge holdbarheden.
    • Rengør din frugt eller bær grundigt og fjern frugt, som er dårligt. Tjek efter en ekstra gang om alt er friskt.
    • Brug syltesukker, hvis du vil gøre det nemt for dig selv. Syltesukkeret sørger for din marmelade får den rigtige konsistens, holder på farven og sikrer holdbarheden.
    • Skum din marmelade for urenheder. Det betyder fjern det skum, som kommer under kogningen med en ske. Du behøver ikke gå i panik, hvis du ikke kan fjerne alt ned til mindste boble.
    • Fyld hurtig marmeladen på dine glas og helt op til kanten. Luk låget med det samme. Det er vigtigt, at låget slutter helt tæt.
    • Kom aldrig varme marmelade på iskolde glas - dine glas springer og væk er marmeladen!
    • Opbevar din hjemmelavede marmelade mørkt og køligt.
    • Spis løs. Og spis rigeligt!

     

    abrikos marmelade opskrift

     

    abrikos marmelade

    Marmelade med abrikoser

    Marmelade med abrikoser
    Print Email Pin
    Forb. tid5 minutter minutter
    Tilb. tid12 minutter minutter
    Samlet tid17 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 500 g friske abrikoser
    • 350 g Syltesukker
    • 1 citron, skal + saft
    • ½ dl vand
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Vask abrikoserne grundigt.
    • Del abrikoserne, og fjern stenene.
    • Skær abrikoserne i mindre stykker, ca. 1 cm og kom dem i en gryde.
    • Kom revet citronskal, citronsaft og vand i gryden.
    • Kog det hele op i ca. 5-8 minutter til abrikoserne bliver møre.
    • Mos abrikoserne lidt med en kartoffelmoser eller et piskeris, så marmeladen bliver mere jævn. Der må gerne være nogle hele stykker abrikos tilbage.
    • Tilsæt syltesukker og kog marmeladen under omrøring i ca. 3-4 minutter.
    • Skum marmeladen for urenheder.
    • Hæld marmeladen på varme, rengjorte glas. Luk glassene.
    • Opbevar køligt.

    Noter

    Skal din marmelade spices op, så tilsæt 1 tsk friskhakket ingefær til marmeladen.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • Syltede rødløg
    • hjemmelavet løgkompot
      Løgkompot med timian
    • marmelade med bær
      Multi-marmelade // Solbær, ribs og jordbær
    • hjemmelavet rød saft
      Hjemmelavet blandet rød saft

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lisbeth Skaalum

      juni 08, 2020 at 2:05 pm

      Den eneste slags marmelade, jeg spiser, er abrikos.
      Er virkelig begejstret for din opskrift. Citronskallen gør den ekstra lækker.
      Jeg laver af 1,5 kg abrikoser/1 kg syltesukkers ad gangen. Desværre er friske abrikoser svære at opdrive det meste af året. Så nu er jeg begyndt at smide en masse udstenede i fryseren, så jeg ikke ender i samme elendige situation som sidste år, hvor sommerens produktion var fortæret allerde i oktober.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 09, 2020 at 10:44 am

        Hej Lisbeth,

        Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

        Og tak for at dele dine tips til opskriften med os her på bloggen, så man er sikret abrikosmarmelade året rundt :-)

        Hav en forrygende dag!

    2. Jonna

      juni 27, 2018 at 1:12 pm

      Jeg har ikke sylte i mange år men fik lyst. Syntes ikke det man køber er særlig godt, så dejlig at nu have flere glas abrikos i skabet.
      Vil også prøve flere af de andre opskrifter de lyder let. Ja selv om man er en ældre kvinde kan man stadig lærer dejligt.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 27, 2018 at 5:33 pm

        Hej Jonna,

        Tak for din kommentar og de fine ord - hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og finder inspiration på bloggen :-)

        Hav en dejlig dag.

    3. Jane Vestrup

      juli 12, 2017 at 2:59 pm

      Nå, jeg har fundet den, lige pludselig var den der. Beklager mit sidste udbrud, jeg kunne først se mit første indlæg, da jeg trykkede på "skriv kommentar"
      Vh Jane

      Svar
    4. Jane Vestrup

      juli 12, 2017 at 2:57 pm

      Hej. Sletter du kommentarer uden at svare? Jeg skrev en i forgårs om citron i marmelade, men kan ikke se den her eller har fået svar. Svaret kan jeg måske godt forstå jeg ikke har fået endnu, Men hvor er min kommentar/spørgsmål?
      Venlig hilsen
      Jane

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 02, 2017 at 2:14 pm

        Hej Jane

        Der kan gå lidt tid inden kommentareren går igennem :)

    5. Jane Vestrup

      juli 11, 2017 at 2:28 pm

      Hej. Jeg har et abrikostræ i mit drivhus og det bugner af frugter i år. Og selvfølgelig skal jeg lave marmelade. Men sig mig, hvorfor skal der citron i alting. Du har citron i Abrikosmarmelade. Hvorfor det? Kan det ikke laves uden? Vh Jane

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 02, 2017 at 2:14 pm

        Hej Jane

        Jo, du kan godt lave den uden citron, men citron gør at smagen balanceres bedre med alt sukkeret, samt får frugtsmagen mere frem - derfor ser du også citron i langt de fleste marmelader.

        Mange hilnser
        Louise

    6. Tine Hansen

      juni 29, 2016 at 11:06 pm

      Så smukke billeder. Vil så gerne med på dit foodstylingkursus!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 01, 2016 at 11:13 am

        Hej Tine

        Tusinde tak :) Åbner op for foodstylingkurset igen til september, så der må du med :)

    7. Lise

      juni 29, 2016 at 7:13 pm

      Mums, jeg elsker hjemmelavet marmelade :) Har tit tænkt på det, så nu er det vist på tide jeg får det skrevet. Du laver virkelig altid nogle gode og indholdsrige sponsorede indlæg, det er aldrig bare sådan noget overfladisk noget som man ser på andre madblogs. Synes bare lige jeg give dig ros for det :)

      Hilsen Lise

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 01, 2016 at 11:15 am

        Hej Lise

        Det er virkelig også selvforkælelse med sådan et glas på lager :)
        Tusinde tak, det er jeg virkelig glad for at høre :)

    8. Mette H.

      juni 29, 2016 at 10:15 am

      Hold nu op, hvor ser det bare lækkert ud :) Det skal prøves her i sommerferien.

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen