• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Marmelade og syltning

    Multi-marmelade // Solbær, ribs og jordbær

    Af Louise | 13 Comments

    Multi jaemMarmelade? Ej, det er da et kedeligt madblog-indlæg! Joo, men heldigvis er der en mening med galskaben...kedeligheden. Det er nemlig den smørelse, som jeg brugte igår til det forrygende Berry Swirl Banana Bread. Der kan selvfølgelig bruges alle mulige afskygning af syltetøj og marmeladeri brødet. Den her er bare genial. Sød, syrlig, frisk. Total mine nye yndlingsmarmelade.

    Måske gemmer fryseren ikke lige på disse herligheder af bær, men så skriv dem bag øret. Lige om hjørnet er sommeren. Og vigtigst af alt; Bær-sæson. Sidste år gik jeg amok. Okay, faktisk gik min Mutter amok i bærplukning. Jeg stod for underholdningen ude på marken.
    Insekter, stikkende buske, bidende hestebremser og ja, naturen i fuldt flor gør mig ret ehm..utålmodig. Så mens Mutter kæmper med stikkende stikkelsbær og skrøbelige hindbær, snupper jeg ribs og solbær i klaser. Så kan man ligesom se det bliver til noget (;
    Jorbærerne er en helt anden sag, Med en jordbærplukningstjans i teenage-år er jeg turbo-plukker. De flyver om ørerne på mig. Og jeg forbander hvert en minut, med minder om endeløse, våde jordbær-marker, kl. 4.00 om morgenen. Efterfulgt af bagende sol og kilovis af varm jordbær-duft. Puuh, det var godt nok et job jeg aldrig glemmer. Har du haft sådan nogle?

    Naah, ikke mere mig. Lav marmeladen! Punktum. Den smager himmelsk.

    ....Og bag brødet, selvfølgelig (:

    Marmelade med solbær, ribs og syltetøj

    🍴 Opskrift

    Marmelade med solbær, ribs og jordbær

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid15 minutter minutter

    Ingredienser

    • ½ kg ribs
    • ½ kg Solbær
    • ½ kg jordbær
    • 1 vaniljestang
    • 600 g sukker
    • 2 tsk melatin
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Optø bærrerne hvis se er frosne.
    • Læg bærrerne lagvis med sukker og vanilje (+stang) i en gryde og lad det trække 1-2 timer.
    • Kog marmeladen langsomt op og lad det simre ved svag varme i 10 minutter.
    • Skum urenheder.
    • Tilsæt melatin og kog marmeladen op
    • Hæld marmeladen på rene glas, skyllet i atamon og luk straks låget.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Syltede rødløg
    • Abrikosmarmelade med citron
    • hjemmelavet løgkompot
      Løgkompot med timian
    • hjemmelavet rød saft
      Hjemmelavet blandet rød saft

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Signe

      juli 14, 2022 at 10:02 pm

      Kan jeg mixe mængderne, så længe den totale vægt er det samme?
      Jeg vil prøve at lave en halv portion og har en pose med 265g jordbær og 215g solbær - kan jeg så bare komme 270g ribs i?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 15, 2022 at 9:24 am

        Hej Signe,

        Jeg har ikke selv prøvet det, men det tænker jeg godt du kan.

        Prøv det af og lad os høre om resultatet!

        Hav en skøn dag 😊

      • Signe

        juli 25, 2022 at 4:29 pm

        Til halv portion har jeg kommet ca 50 g mere sukker i, men jeg kan også godt lide min marmelade sød 😁
        Men mega lækker smgskombination

    2. Shiela Egede

      juli 11, 2022 at 6:26 pm

      Hej Loui,

      Tænkte at det var en vidunderlig kombo, og jeg havde de 2 i fryseren fra sidste år og friske jordbær.. prøvede at lave med blot 100 g af hver.. og kogte ikke bærene helt ud.. synes den med garanti er genial at komme ind i en roulade eller på anden måde "smurt" på andet bagværk evt.. en "hindbærsnitte"
      Vi smagte den på en lækker banan pandekage her var smagen dog meget kraftig.

      Venligst Shiela Egede

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 12, 2022 at 10:52 am

        Hej Shiela,

        Tak for dine tips til at bruge marmeladen 🙏

        Hav en skøn dag!

    3. Debora

      august 22, 2020 at 8:10 pm

      Hej
      Hvornår skal vaniljen så i?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 24, 2020 at 12:49 pm

        Hej Debora

        Den skal i sammen med sukker. Jeg har rettet det til i opskriften :)

        Mange hilsner
        Louise

    4. Kaj

      juli 03, 2018 at 4:39 pm

      er det flydende melatin du bruger ?

      Svar
      • Kaj

        juli 03, 2018 at 4:42 pm

        Åh jeg tænkte på Atamon - Det er varmen :-))

      • Louiogbearnaisen

        juli 03, 2018 at 5:01 pm

        Hej Kaj,

        Helt i orden :-)

        Hav en fortsat god dag.

    5. Bettina.

      juli 21, 2015 at 1:58 pm

      Jeg har simpelthen ledt efter en opskrift på netop disse bær og vupti så sprang din opskrift mig pludselig i øjnene og wauuu hvor det dufter af sommer i mit køkken nu.
      Er helt sikker på det bliver en fantastisk marmelade.
      Tusind tak for en genial opskrift.
      Forsæt god sommer.
      Hilsen fra Bettina 😲

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 21, 2015 at 9:22 pm

        Hej Bettina

        Yea, hvor skønt at høre marmelade-opskriften kunne bruges :)
        Tusinde tak og i lige måde :)

    6. Fru Kofoeds Køkken

      januar 09, 2014 at 1:20 am

      Det lyder som en skøn kombi med de 3 slags bær! Og jeg har vist alle 3 i fryseren... Sikke muligheder!

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen