Marmelade? Ej, det er da et kedeligt madblog-indlæg! Joo, men heldigvis er der en mening med galskaben...kedeligheden. Det er nemlig den smørelse, som jeg brugte igår til det forrygende Berry Swirl Banana Bread. Der kan selvfølgelig bruges alle mulige afskygning af syltetøj og marmeladeri brødet. Den her er bare genial. Sød, syrlig, frisk. Total mine nye yndlingsmarmelade.
Måske gemmer fryseren ikke lige på disse herligheder af bær, men så skriv dem bag øret. Lige om hjørnet er sommeren. Og vigtigst af alt; Bær-sæson. Sidste år gik jeg amok. Okay, faktisk gik min Mutter amok i bærplukning. Jeg stod for underholdningen ude på marken.
Insekter, stikkende buske, bidende hestebremser og ja, naturen i fuldt flor gør mig ret ehm..utålmodig. Så mens Mutter kæmper med stikkende stikkelsbær og skrøbelige hindbær, snupper jeg ribs og solbær i klaser. Så kan man ligesom se det bliver til noget (;
Jorbærerne er en helt anden sag, Med en jordbærplukningstjans i teenage-år er jeg turbo-plukker. De flyver om ørerne på mig. Og jeg forbander hvert en minut, med minder om endeløse, våde jordbær-marker, kl. 4.00 om morgenen. Efterfulgt af bagende sol og kilovis af varm jordbær-duft. Puuh, det var godt nok et job jeg aldrig glemmer. Har du haft sådan nogle?
Naah, ikke mere mig. Lav marmeladen! Punktum. Den smager himmelsk.
....Og bag brødet, selvfølgelig (:
Ingredienser
- ½ kg ribs
- ½ kg Solbær
- ½ kg jordbær
- 1 vaniljestang
- 600 g sukker
- 2 tsk melatin
Sådan gør du
- Optø bærrerne hvis se er frosne.
- Læg bærrerne lagvis med sukker og vanilje (+stang) i en gryde og lad det trække 1-2 timer.
- Kog marmeladen langsomt op og lad det simre ved svag varme i 10 minutter.
- Skum urenheder.
- Tilsæt melatin og kog marmeladen op
- Hæld marmeladen på rene glas, skyllet i atamon og luk straks låget.
Signe
Kan jeg mixe mængderne, så længe den totale vægt er det samme?
Jeg vil prøve at lave en halv portion og har en pose med 265g jordbær og 215g solbær - kan jeg så bare komme 270g ribs i?
Louiogbearnaisen
Hej Signe,
Jeg har ikke selv prøvet det, men det tænker jeg godt du kan.
Prøv det af og lad os høre om resultatet!
Hav en skøn dag 😊
Signe
Til halv portion har jeg kommet ca 50 g mere sukker i, men jeg kan også godt lide min marmelade sød 😁
Men mega lækker smgskombination
Shiela Egede
Hej Loui,
Tænkte at det var en vidunderlig kombo, og jeg havde de 2 i fryseren fra sidste år og friske jordbær.. prøvede at lave med blot 100 g af hver.. og kogte ikke bærene helt ud.. synes den med garanti er genial at komme ind i en roulade eller på anden måde "smurt" på andet bagværk evt.. en "hindbærsnitte"
Vi smagte den på en lækker banan pandekage her var smagen dog meget kraftig.
Venligst Shiela Egede
Louiogbearnaisen
Hej Shiela,
Tak for dine tips til at bruge marmeladen 🙏
Hav en skøn dag!
Debora
Hej
Hvornår skal vaniljen så i?
Loui&bearnaisen
Hej Debora
Den skal i sammen med sukker. Jeg har rettet det til i opskriften :)
Mange hilsner
Louise
Kaj
er det flydende melatin du bruger ?
Kaj
Åh jeg tænkte på Atamon - Det er varmen :-))
Louiogbearnaisen
Hej Kaj,
Helt i orden :-)
Hav en fortsat god dag.
Bettina.
Jeg har simpelthen ledt efter en opskrift på netop disse bær og vupti så sprang din opskrift mig pludselig i øjnene og wauuu hvor det dufter af sommer i mit køkken nu.
Er helt sikker på det bliver en fantastisk marmelade.
Tusind tak for en genial opskrift.
Forsæt god sommer.
Hilsen fra Bettina 😲
Loui&bearnaisen
Hej Bettina
Yea, hvor skønt at høre marmelade-opskriften kunne bruges :)
Tusinde tak og i lige måde :)
Fru Kofoeds Køkken
Det lyder som en skøn kombi med de 3 slags bær! Og jeg har vist alle 3 i fryseren... Sikke muligheder!