• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Blomkålsgratin?

    Af Louise | 4 Comments

    Danske grøntsager vrimler og det er bare med, at få spist alt det du kan. Da jeg var på jordbærplukkertur, kom der også lidt varer med fra gårdbutikken. Aftensmaden bød derfor på blomskålsgratin, som må blive min sommerfavorit-spise nummer et. Denne gang lavet på vældig fint lilla blomkål.

    Den lilla farve stammer fra farvestofferne anthocyaniner, der også findes i rødkål og rødvin og som er en god kilde til antioxidanter.

    Som jeg vist har sagt et par gange eller 10 på bloggen, er blomkålsgratin noget af det bedste jeg ved.

    Opskriften her er mormors opskrift og den er bare den bedste jeg har prøvet. Mange bruger blomkålsgratin som tilbehør, men i min familie har det altid været en selvstændig ret, som bliver serveret med groft salt og koldt smør. Og nej, slet ikke på nogen måde sund!

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Til tider har jeg dog smidt nogle skinketern i, for lige at få fornemmelsen af kød, men min favorit er stadig den helt simple.

    Fredagen stod dog ikke på blomkålsgratin, men noget så spændende, som en leverpostejmad - dog med ny, krum agurk :)  De mange skønne dage med fuld fart på har sat sine spor, så en fridage uden gøremål var tiltrængt.

    🍴 Opskrift

    Blomkålsgratin

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Samlet tid30 minutter minutter
    Antal: 4 pers

    Ingredienser

    • 1 blomkålshoved
    • 75 g smør/margarine
    • 75 g mel
    • 3,5 dl mælk
    • 3 æggeblommer
    • 3 æggehvider
    • salt
    • peber
    • revet muskat
    • 2 spsk rasp til formen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Del blomkålet i små buketter eller behold det helt.
    • Kog det i letsaltet vand, til det er mørt men har bid. Afdryppes.
    • Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt melet mens der piskes godt. Når massen er tyk og kogt godt igennem, tilsættes mælk. Kog det hele op igen under omrøring, indtil saucen tykner.
    • Smag til med salt, peber og muskat.
    • Tag gryden af varmen og pisk æggeblommer i et af gangen. Kom det kogte blomkål i saucen.
    • Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt sammen med blomkålsmassen.
    • Kom blomkålsmassen i et smurt fad (eller 4 små forme), drysset med rasp.
    • Top også med lidt rasp på toppen af gratinen.
    • Bages ved 180 grader i ca. 30 min, til den er fast og gylden
    • Server straks med salt og koldt smør eller som tilbehør til ex. karbonader.
    • Rester kan gemmes og bruges til næste dags frokost.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Anette

      november 11, 2019 at 6:18 pm

      Hej Louise
      Den helt rigtige opskrift. Jeg har også arvet min.
      Kan meget anbefale tomatsauce til. Laves af blomkåls vandet.
      Har man en rest til overs, smager den fantastisk stegt i lidt smør på manden.
      Hilsen ANette

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 12, 2019 at 12:30 pm

        Hej Anette,

        Tak for tips og info 🙏🏻

        Lyder rigtig lækkert 😀

        Hav en fantastisk dag!

    2. Grethe Christensen

      juli 01, 2019 at 6:06 pm

      Jeg mener at en gratin skal i ovnen i 60 min
      Bh Grethe

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 02, 2019 at 5:50 pm

        Hej Grethe,

        Jeg giver min 30-40 minutter afgængig af størrelse, men det kommer selvfølgelig helt an på, hvor bagt man gerne vil have blomkålsgratinen :-)

        Hav en fortsat god dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen