Ofte er det simple, det bedste. Sådan har jeg det med tomatsalat og derfor fortjener den en plads på bloggen. Jeg kan jo faktisk ikke rigtig kalde det en opskrift, men vist mere god kombi af skønne råvarer.
Som jeg har skrevet i "tippet", længere nede, skal du i tomatsalat kun bruge de bedste råvarer - for med så få, kræver det fuld smag fra dem.
Jeg har desværre ikke noget drivhus, som jeg kan gå på rov i.. Naboen har godt nok et, meeeen tvivler på, at jeg ubemærket kan plyndre det!?
Hvad gør man så? Jeg var heldig og fandt virkelig lækre danske tomater i supermarkedet . En sjældenhed.
I min begejstring over, at finde smagfulde tomater, fik jeg måske lige nok bakker med hjem. Ehm. Den står da i hvert fald på tomatsalat et par dage eller 4..
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Godt jeg har sikret mig godt med groft salt ;) Jeg ved, at de fleste madentusiaster sværger til Maldonsalt og det har vundet flere tests. Og også overhalet Læsøsaltet.
Men man er vel nordjyde!
Godt nok kommer jeg fra Frederikshavn og ikke Læsø, men færgen sejler da fra og til... Så vi er da nærmeste fastland til Læsø og kan godt tage lidt af æren med saltet, nu vi bringer det i land ;)
Jeg bruger det, meget af det og kan kun anbefale det :)
Ingredienser
- 8 cocktailtomater - sommermodne
- 1 håndfuld frisk oregano
- 50 g fetaost i blok
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk god balsamico
- 1 nip sukker
- Friskkværnet peber
- Groft salt
Sådan gør du
- Skær tomaterne i grove stykker og fordel dem på en stor tallerken. Hak oreganoen fint og drys den ud over.
- Bræk fetaen i rustikke stykker og smuldr den ud over tomaterne.
- Rør olivenolie, balsamico og sukker sammen. Hæld dressingen ud over salaten. Krydr med friskkværnet peber og et godt drys groft salt
- Server straks som tilbehør, eller spis salaten helt selv med godt brød.
Maria
Jamen hvad med rødløget?? Man kan da ikke udelade rødløg fra en feta-tomat-salat!! :-D Til gengæld, tak for tippet med at putte lidt sukker i. Og en fin lille finesse at gaflen på billedet matcher salaten i farve :-) Du har i det hele taget nogle rigtig fine billeder på bloggen - det virker inspirerende.
Loui
Tak Maria for de fine ord :-) Put du bare noget rødløg i - det bliver den kun bedre af :-)
God weekend!
Louise
Bruger du rød eller hvis balsamico?
Og frisk basilikum smager også godt som krydderi på/i :-)
frk. sveske
MUMS!
Jeg skal nærmest have ægte fuldfed feta i alle mine salater for tiden - men denne helt simple med lækre solmodne tomater er jeg nu også faldet for ;-)
Hvor har du fundet frisk oregano? (måske køkkenhaven, som jeg drømmer om)
Tak for inspiration.
- frk. sveske
Loui
Hej frk. sveske
Fuldfed feta ligger også som fast inventar i mit køleskab for tiden :)
Jaa, i min lille køkkenhave ved min hoveddør har jeg en oreganoplante, så den bliver brugt flittigt :)
Mange hilsner
Louise