Lasagne behøver ikke kun være en tung sag med oksekød eller laks. Den her udgave er fyldt med sommer og passer perfekt som en let hovedret, på en varm sommeraften.
Opskriften er baseret på et udklip jeg har haft liggende, men den endte med, at blive en helt anden udgave.
Jeg lavede lasagnen i sidste uge, hvor jeg havde familien, hjemmefra, på besøg. Min bette bror er ikke ret glad for peberfrugt, så den blev udskiftet med squash. Og da han er en fyr, skulle vi jo også have bare lidt kød i. Her i form af lækker skinke.
Jeg elsker, at lasagne er cremet og krydderet, så der kom ost og MANGE krydderurter i. Sådan nogle potter uden for døren, fyldt med friske krydderurter, er altså vanedannende.
Så som du kan se, endte det som altid med at blive noget helt andet. Opskriften herunder er som vi lavede den.
En lille bekendelse bliver jeg nødt til, at snige ind! Jeg snød! Og jeg blev snydt! Man skal ikke prøve, at springe over hvor gæret er lavest, for det ender galt.
Det skulle gå nemt, så jeg blev lokket til en købe en karton bechamelsauce. Jeg ved ikke helt, om producenten havde glemt jævningen, eller det bare skulle ligne opvaskevand!? Det var i hvert fald helt galt og lasagne hang slet ikke sammen.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Det betød så, at familien måtte ligge under for min stædighed og få serveret helt samme lasagne dagen efter.
Nu med ny købesauce! Man skulle jo tro, at jeg havde lært af første forsøg og derfor lavede den selv. Men i min frustration, skulle jeg bare finde en sauce som var tyk. Meget gerne på højde med tapetklister! Så hvis du har set en pige gå rundt og ryste alle saucekartoner i supermarkedet. Hey, så var det bare mig ;)
Saucen blev købt. Blandet op med muskat, rosmarin, salt og peber. Hældt på lasagne. I en TYK stråle.
Og lasagne blev helt rigtig og mægtig lækker :)
En anden gang? Ja, så laver jeg altså sauce selv. Ikke fordi jeg er snobbet (kun lidt ;) ) men fordi det er hårdt og tager dobbelt så lang tid, at være på saucejagt. Og ryste kartoner!
Ingredienser
- 400 g friske, eller alm. lasagneplader
- 1 kilo tomater
- 1 squash
- 100 g god skinke, gerne parma eller serrano
- 2 kugler mozzarella
- 100 g revet ost
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld frisk oregano
- 1 spsk frisk timian
- 2 tsk. hakket frisk rosmarin
- salt
- peber
- 5 dl bechamelsauce, gerne med lidt parmesan og muskat i
- 1 dl rasp
Sådan gør du
- Skær tomater i skiver og squash i små tern.
- Hak alle krydderurterne.
- Smør et ildfast fad med lidt olie.
- Start med et lag lasagne plader i bunden.
- Fordel et lag tomatskiver på lasagnepladerne, dernæst squashtern og skinkeskiver.
- Drys med revet mozzarella, hakkede krydderurter, salt og peber.
- Et nyt lag lasagneplader kommes på og forsæt som førnævnt.
- Der bliver ca. 3 lag med fyld.
- Afslut med et lag lasagneplader.
- Kom sauce over lasagnen og drys med rasp.
- Kom lasagnen midt i ovnen og bag den ca. 45 min ved 200 grader (alm. ovn)
- Tag den ud og lad den trække 5-10 min. inden servering.
- Server fx. med rucola vendt med olivenolie, æbleedikke, salt og peber.
Nynne Marquardsen
Hvor ser den lækker ud den lasagne, det må jeg prøve i nær fremtid og jeg vil hel sikkert også lave sovsen selv, smager bare bedst ik!
Hilsen Nynne
Loui
Hej Nynne
Den er også bare mægtig god - et lille sommerstrejf i al regnvejret :)
Og JA, lav saucen selv - det er det eneste rigtige :)
Mange hilsner
Louise