• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Kanelsneglekage

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Den fineste kage. Hvis du, ligesom jeg, ofte besøger de amerikanske blogs, er det ikke gået din næse forbi, at den her kage er ret populær. Det er egentlig bare en stor kanelsnegl, som er viklet pænt sammen. Derfor har jeg også bare brugt min sædvanelige opskrift på kanelsnegle til denne her kage.
    Kagen ser ret indviklet ud, men det er snyd. Den er rigtig nem, at vilke sammen - og så ligner den jo bare en million.

    Jeg brugte dagen igår med Bettebror, som vist må være kageeksperten herhjemme. Der ryger i hvert fald en hel del ned ;)
    Så selvfølgelig skulle vi bage og jeg fik muligheden for at få prøvet de berømte swirl kager. Men det stoppede jo så ikke her!?
    For mens vi var igang blev ⅓ del af dejen brugt til et kanelbrød, jeg også lige havde luret en guide til. Naij, det blev også mægtig pænt :)

    I det amerikanske bliver disse her cinnamon swirl bread, som også kendes som Monkeybread spist med en tyk karamelsauce. Nogle gange hældt på inden bagning, andre gange efter. Yah, klistret, syndigt og et garanteret sukkerchok. Bette bror havde julelys i øjnene.

    Herhjemme er det almindelige sukkerchok ofte fra glasur. Glasur vil helt bestemt også gå på sådan en sag. Faktisk vil alt gå sammen med den, for den er skøn :)

    I dag ryger resterne i madkurven - stærk forfulgt af kaffe. Turen går nemlig ud i det blå efter sommeren sidste bær.


    kanelbrød med karamelsauce - flettet kanelkrans

    Cinnamon Swirl Bread Cake

    Print Email Pin
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    dej

    • 50 g gær
    • 3 dl mælk
    • 2 æg
    • 100 g blødt smør
    • 75 g sukker
    • 1 spsk. kardemomme
    • ½ spsk. salt
    • 700 g hvedemel, meget varierende – så prøv dig frem

    remonce

    • 300 g blødt smør
    • 100 g sukker
    • 200 g brun farin
    • 4 spsk. kanel

    Top

    • 1 sammenpisket æg
    • evt. perlesukker eller karamelsauce og nødder

    Karamelsauce

    • 1,75 dl piskefløde, ellers meget gerne double cream
    • 1 tsk vaniljeekstrakt, valgfrit
    • 220 g sukker
    • 65 g vand
    • 1 tsk smør
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, smør, kardemomme og salt og rør det hele sammen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes smidig og glat. Den skal være lidt klistret, da den ikke må blive for tør.
    • Lad dejen hæve tildækket i 20 min.
    • Imens laves remoncen. Bland smør,sukker, farin og kanel. Hvis du har svært ved at røre det sammen, så tag ⅓del af fyldet, kom det i en skål og i mikroovnen i 15 sekunder til det er blevet blødt. Det lune fyld hældes tilbage i den øvrige remonce og det hele blandes sammen.
    • Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel. Den bliver meget stor! Smør remoncen ud i et jævnt lag. Dejen rulles stramt sammen til en pølse. Hvis du vil lave 1 stor kage går du bare videre til næste trin. Ellers skal du dele pølsen således, at der er ⅓ del til brød og ⅔ dele til kagen.
    • Skær pølsen igennem, lad et par centimeter holde den sammen i toppen. Sno de 2 halve pølser sammen om sig selv. Dernæst flettes de 2 rullede pølser sammen til én tyk. Sno så den flettede pølse sammen om sig selv. Som hvis du snor en knold i håret. Skjul enden under kagen.
    • Smør en springform og kom kagen heri. Dæk den til og lad den hæve ca. 45 minutter.
    • Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker eller nødder. Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. Hvis den bliver for brun, kan du de sidste 20 minutter komme folie over.
    • Tag kagen ud og lad den afkøle lidt på en bagerist.
    • Mens kagen bages laves karamelsaucen.
    • Kom sukker og vand i en pande eller gryde og varm det op. Kog blandingen kog igennem og rør hele tiden. Når farven begynder at blive gylden brun tages gryden af varmen.
    • Pisk smør og dernæst piskefløde i karamellen. Kom gryden tilbage på lav varme og pisk hele tiden. Lad karamellen varme igennem i 2 minutter til den får en lækker konsistens.
    • Kom karamellen i en skål og lad den afkøle.

    Noter

    Spis kagen lun med karamelsauce på.
    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    TIP: Hvis du ikke bruger karamelsauce, så dekorer gerne med glasur.
    Kom flormelis og vand i en gryde og varm det op ved jævn varme. Det skal ikke koge. Ved at varme glasuren, størkner den hurtigere.


    Mere sulten?

    • Citron Tiramisu
    • Mini kager med Nutella
    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Charlotte

      marts 21, 2017 at 3:49 pm

      Hej. Det ser jo vildt godt ud og må bestemt afprøves.
      Kan man når kagen er bagt og stadig varm overvælde noget af den karamel sovs så den blir rigtig klistret men uden at det blir for meget ?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 20, 2017 at 4:00 pm

        Hej Charlotte

        Ja, det tror vil være ret lækkert :)

    2. Hanne K

      august 10, 2012 at 1:33 pm

      Åhhh, mine tænder løber i vand!! Den kage ser mega lækker ud. Opskriften er hermed gemt til senere.
      God weekend :)

      Svar
      • Loui

        august 11, 2012 at 9:44 am

        Hej Hanne

        Den er også bare skøn :D Og den er stadig god dagen efter, fik jeg lige testet.

        Tak og ilm :)

        Mange hilsner

        Louise

    3. Monster

      august 10, 2012 at 12:51 pm

      Ih det ser virkeligt lækkert ud! Min weekend mave er vist også klar til sådan en omgang kage allerede! Ja de er fantastiske og især karamelsaucen, er jeg virkelig vild med, bare ikke for meget igen. Mums, tusind tak for opskriften og rigtig god weekend og god bærjagt :-)

      Svar
      • Loui

        august 11, 2012 at 9:48 am

        Hej

        Tak :) Den kan også gøre alle maver glade, lidt selvforkælelse skal der til ;) Nej, jeg er hellere ikke meget til karamelsauce, hvor min lillebror syntes det er himmlsk..
        Bærjagten gik rigtig godt, det blev både til solbær, hindbær og røde stikkelsbær - det bliver en god vinter :)

        God weekend

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen