Fadet her ligner ret meget mit kartoffel/lakse-fad og jeg har da også taget udgangspunkt i det.
Udgaven her har jeg fyldt med sommerråvarer, som smager fantastisk lige nu.Jeg glemte at komme baconen i, så det blev serveret ved siden af. Men den smager faktisk ret godt uden og er perfekt, som vegetarret eller bare til en dag uden kød.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Gratinen her blev lavet mediumsund, men hvis du vil have den helt sunde udgave, så brug skummetmælk eller andet fedtfattigt mælkeprodukt g tilsæt endnu et æg.
Osten giver en masse protein og smag, så lad den blive. Udelad rasp og smør og brug i stedet rugmel eller finthakkede nødder/mandler som erstatning. Især nødder/mandler er ret lækkert alternativ.
Gratinen kan sagtens gemmes til næste dags frokost og spises kold - gerne med lidt laks.
Ingredienser
- ½ kg kogte kartofler i skiver
- ½ hoved kogt blomkål - delt i små buketter
- 2 snittede forårsløg
- 1 dl hakket persille
- 100 g revet ost
- 3 dl mælk eller cremefraiche
- 2 æg
- muskat
- salt
- peber
- ½ dl rasp
- 4 store klatter smør
- 100 g stegt bacon
Sådan gør du
- Smør et ildfast fad. Start med et lag kartofler i bunden, kom derefter blomkål, forårsløg, persille, bacon og lidt revet ost på. Slut af med et lag kartofler.
- Rør mælk, æg, muskat, salt, peber og revet ost sammen. Hæld massen ud over fadet og fordel det, så alle kartoflerne er dækket.
- Drys med rasp og fordel smørklatter ud over toppen.
- Gratinen bages ved 200 grader i ca. 30-35 minutter. Den skal være gylden og fast.
- Lad den trække 5 minutter før servering.
- Server med en salat.
Natasja
Ej, hvor ser det lækkert ud! :)
Skal lave god mad til min søde kæreste, når han endelig kommer hjem igen, og jeg kan ikke beslutte mig for, om det skal være den her eller din kartoffel/laksegratin.
Jeg er en meget sund-spiser, min kæreste elsker også min sunde mad, men er også en del mand på det punkt (dvs. bacon er godt ;) ).
Er der en du vil foreslå, slår den anden? :)
Loui
Hej Natasja
Tak :) Årh, han bliver forkælet, :)
Jamen det ved jeg godt nok ikke, måske er oste/bacon varianten mest "mandet" - men den anden er også ret god med laks.
Det dilemma må jeg overlade helt til dig ;) Beklager.
Håber du får lavet en masse god mad til ham :)
Mange hilsner
Louise