• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Gratin med blomkål og kartofler

    Af Louise | 2 Comments

    Fadet her ligner ret meget mit kartoffel/lakse-fad og jeg har da også taget udgangspunkt i det.
    Udgaven her har jeg fyldt med sommerråvarer, som smager fantastisk lige nu.Jeg glemte at komme baconen i, så det blev serveret ved siden af. Men den smager faktisk ret godt uden og er perfekt, som vegetarret eller bare til en dag uden kød.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Gratinen her blev lavet mediumsund, men hvis du vil have den helt sunde udgave, så brug skummetmælk eller andet fedtfattigt mælkeprodukt g tilsæt endnu et æg.
    Osten giver en masse protein og smag, så lad den blive. Udelad rasp og smør og brug i stedet rugmel eller finthakkede nødder/mandler som erstatning. Især nødder/mandler er ret lækkert alternativ.

    Gratinen kan sagtens gemmes til næste dags frokost og spises kold - gerne med lidt laks.

    🍴 Opskrift

    Gratin med blomkål og kartofler

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid35 minutter minutter

    Ingredienser

    • ½ kg kogte kartofler i skiver
    • ½ hoved kogt blomkål - delt i små buketter
    • 2 snittede forårsløg
    • 1 dl hakket persille
    • 100 g revet ost
    • 3 dl mælk eller cremefraiche
    • 2 æg
    • muskat
    • salt
    • peber
    • ½ dl rasp
    • 4 store klatter smør
    • 100 g stegt bacon
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smør et ildfast fad. Start med et lag kartofler i bunden, kom derefter blomkål, forårsløg, persille, bacon og lidt revet ost på. Slut af med et lag kartofler.
    • Rør mælk, æg, muskat, salt, peber og revet ost sammen. Hæld massen ud over fadet og fordel det, så alle kartoflerne er dækket.
    • Drys med rasp og fordel smørklatter ud over toppen.
    • Gratinen bages ved 200 grader i ca. 30-35 minutter. Den skal være gylden og fast.
    • Lad den trække 5 minutter før servering.
    • Server med en salat.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Natasja

      september 08, 2012 at 1:02 am

      Ej, hvor ser det lækkert ud! :)
      Skal lave god mad til min søde kæreste, når han endelig kommer hjem igen, og jeg kan ikke beslutte mig for, om det skal være den her eller din kartoffel/laksegratin.
      Jeg er en meget sund-spiser, min kæreste elsker også min sunde mad, men er også en del mand på det punkt (dvs. bacon er godt ;) ).
      Er der en du vil foreslå, slår den anden? :)

      Svar
      • Loui

        september 10, 2012 at 11:54 am

        Hej Natasja

        Tak :) Årh, han bliver forkælet, :)
        Jamen det ved jeg godt nok ikke, måske er oste/bacon varianten mest "mandet" - men den anden er også ret god med laks.
        Det dilemma må jeg overlade helt til dig ;) Beklager.

        Håber du får lavet en masse god mad til ham :)

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen