Så skal du kaste dig over den her gratin, som må være luksusudgaven af flødekartofler.
Gratinen her er nem, hurtig og kan ikke gå galt. Derudover får du et helt måltid, i ét fad. Noget som bare altid er godt i mit hoved :)
Opskriften har en jeg selv har leget med. Jeg kogte jo en ordenlig balje nye kartofler, som jeg skrev HER.
Derudover har jeg efter min oprydning i fryseren, fundet frem til nogle laksestykker, der ikke havde lang tid igen og det samme kunne siges om både æggene og mælken i mit køleskab.
Det første, der faktisk faldt mig ind med alle mine kartofler var flødekartofler. Godt nok er sæsonen eller festen i forsamlingshuset ikke lige om hjørnet. Og jeg skal jo også kunne passe min bukser til studiestart - så flødekartoflerne måtte revideres.
Det endte så med den her gratin. Den slog flødekartoflerne helt ud af hovedet :)
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Hvis du, ligesom jeg, pludselig er blevet bidt af bueskydning. tennis, svømning og kajak. Også kendt som OL, så er her et tip.
Jeg lagde gratinen sammen i en reklamepause. Undlad rasp og smør, bare slut af med sauce og så madfilm. Ind i køleskabet (host host, hvis der er plads...) og tilbage til skærmen.
Når det er spisetid, så er det bare, at drysse med rasp og smør, og smide den i ovnen.
...Også ret nemt som gæstemad :)
Ingredienser
- 12 mellemstore kogte kartofler
- 400 g fersk laks, uden skind
- 2 forårsløg, snittet
- 2 håndfulde hakket kruspersille
- Salt
- Peber
- Citronsaft
- 2 æg
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2,5 dl mælk
- Muskatnød
- ½ dl rasp
- Smør
Sådan gør du
- Skær katoflerne i skiver. Derefter skæres laksen i tynde skiver og dryp lidt citronsaft over.
- Smør et ovnfast fad med olie eller smør. Start med et lag kartofler i bunden. Dernæst forårsløg, persille, laks, salt og peber. Gentag laget og slut med et lag kartofler.
- Æg, madlavningsfløde, mælk og muskatnød piskes sammen. Hæld massen ud over lagene. Drys toppen med rasp og kom smørklatter på.
- Bag gratinen i ovnen ved 225 grader i ca. 30-40 min. Den skal være boblende, gylden og fast.
- Lad den trække 10 minutter før servering.
- Gratinen kan fryses.
1. lag startes; kartofler, forårsløg, persille, laks, salt og peber. Ja, det er ret simpelt :)
2. lag som startes og sluttes med kartofler. Hæld saucen over, drys med rasp og kom smørklatter på. Jep, de have størrelse, så de kan ses !
Bages til den er boblende, gylden og fast. Lad den hvile 10 min. før servering. ...hvis du da kan vente!
Server - gerne med en grøn salat ...Eller bare helt enkel
Resterne kan gemmes i køleskabet eller fryses. Hvis du er heldig, at der er noget tilbage!
Berit Lassen
Det kunne være rart at nævne størrelsen på fadet så er man da lidt guidet
Louiogbearnaisen
Hej Berit,
Det er 25x25 cm og 10 cm højt - god fornøjelse!
Monster
Ha ha, hvor er du skæg :-) selvom jeg ikke lige får set OL, er jeg da total hooked på den gratin! Mums, den ser jo überlækker ud, og at den er hurtig bikset sammen er da et kæmpe plus!!! Tusind tak for opskriften den skal afprøves :-) ha en dejlig aften
Loui
Hej
Den er altså også ret god og kan med undtagelse nok godt laves uden at se OL :) ... Hmm, selvom jeg ikke lige ved hvad man så bruger tiden på ;)
Tak og ilm - god fredag :)
Mange hilsner
Louise