• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Gratin med kartoffel og laks

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Så skal du kaste dig over den her gratin, som må være luksusudgaven af flødekartofler.
    Gratinen her er nem, hurtig og kan ikke gå galt. Derudover får du et helt måltid, i ét fad. Noget som bare altid er godt i mit hoved :)

    Opskriften har en jeg selv har leget med. Jeg kogte jo en ordenlig balje nye kartofler, som jeg skrev HER.
    Derudover har jeg efter min oprydning i fryseren, fundet frem til nogle laksestykker, der ikke havde lang tid igen og det samme kunne siges om både æggene og mælken i mit køleskab.

    Det første, der faktisk faldt mig ind med alle mine kartofler var flødekartofler. Godt nok er sæsonen eller festen i forsamlingshuset ikke lige om hjørnet. Og jeg skal jo også kunne passe min bukser til studiestart - så flødekartoflerne måtte revideres.

    Det endte så med den her gratin. Den slog flødekartoflerne helt ud af hovedet :)

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Hvis du, ligesom jeg, pludselig er blevet bidt af bueskydning. tennis, svømning og kajak. Også kendt som OL, så er her et tip.

    Jeg lagde gratinen sammen i en reklamepause. Undlad rasp og smør, bare slut af med sauce og så madfilm. Ind i køleskabet (host host, hvis der er plads...) og tilbage til skærmen.
    Når det er spisetid, så er det bare, at drysse med rasp og smør, og smide den i ovnen.

    ...Også ret nemt som gæstemad :)

    Gratin med kartoffel og laks

    Print Email Pin
    Tilb. tid40 minutter minutter
    Antal: 4 pers
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 12 mellemstore kogte kartofler
    • 400 g fersk laks, uden skind
    • 2 forårsløg, snittet
    • 2 håndfulde hakket kruspersille
    • Salt
    • Peber
    • Citronsaft
    • 2 æg
    • 2,5 dl madlavningsfløde
    • 2,5 dl mælk
    • Muskatnød
    • ½ dl rasp
    • Smør
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær katoflerne i skiver. Derefter skæres laksen i tynde skiver og dryp lidt citronsaft over.
    • Smør et ovnfast fad med olie eller smør. Start med et lag kartofler i bunden. Dernæst forårsløg, persille, laks, salt og peber. Gentag laget og slut med et lag kartofler.
    • Æg, madlavningsfløde, mælk og muskatnød piskes sammen. Hæld massen ud over lagene. Drys toppen med rasp og kom smørklatter på.
    • Bag gratinen i ovnen ved 225 grader i ca. 30-40 min. Den skal være boblende, gylden og fast.
    • Lad den trække 10 minutter før servering.
    • Gratinen kan fryses.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    1. lag startes; kartofler, forårsløg, persille, laks, salt og peber. Ja, det er ret simpelt :)

    2. lag som startes og sluttes med kartofler. Hæld saucen over, drys med rasp og kom smørklatter på. Jep, de have størrelse, så de kan ses !


    Bages til den er boblende, gylden og fast. Lad den hvile 10 min. før servering. ...hvis du da kan vente!

    Server - gerne med en grøn salat ...Eller bare helt enkel

    Resterne kan gemmes i køleskabet eller fryses. Hvis du er heldig, at der er noget tilbage!

    Mere sulten?

    • Pastafad med kødboller (alt-i-en)
    • Shepherds pie
    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Berit Lassen

      september 11, 2021 at 7:11 pm

      Det kunne være rart at nævne størrelsen på fadet så er man da lidt guidet

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 14, 2021 at 2:39 pm

        Hej Berit,

        Det er 25x25 cm og 10 cm højt - god fornøjelse!

    2. Monster

      august 02, 2012 at 4:36 pm

      Ha ha, hvor er du skæg :-) selvom jeg ikke lige får set OL, er jeg da total hooked på den gratin! Mums, den ser jo überlækker ud, og at den er hurtig bikset sammen er da et kæmpe plus!!! Tusind tak for opskriften den skal afprøves :-) ha en dejlig aften

      Svar
      • Loui

        august 03, 2012 at 9:23 am

        Hej

        Den er altså også ret god og kan med undtagelse nok godt laves uden at se OL :) ... Hmm, selvom jeg ikke lige ved hvad man så bruger tiden på ;)
        Tak og ilm - god fredag :)

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen