• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Marmelade og syltning

    Stikkelsbærmarmelade

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Navnet gooseberries er jo bare fantastisk og en smule sjovere end stikkelsbær. Jeg har før skrevet om min nye kærlighed til stikkelsbær, samt hvor ærgerligt det er, at det er så svært, at fat i de skønne bær.
    Tidligere på sommeren var jeg på jordbærudflugt. Den tur resulterede også i et par kilo stikkelsbær, både til Mutter og jeg. 
    Så sammen med jordbær-marmeladen, fandt jeg også stikkelsbær-marmelade, i Mutters køleskab.  Uhmm.. Andet er der vist ikke at tilføje!

    Stikkelsbær findes i forskellige sorter og farver; Grønne, gule og røde. De grønne er noget mere syrlig end de andre og egner sig godt til syltetøj. De gule og røde bliver søde og er derfor ret gode til både grød og bagværk.
    Men selvfølgelig kan de alle bruges, som man lyster.

    Mutter har spicet marmeladen her op med kanel, der giver en lækker varme. Hvis du ikke lige er til kanel her i sommermånederne, giver kardemomme eller vanilje også et lækkert touch.

    Stikkelsbær marmelade

     

    • 500 g grønne stikkelsbær

    • 250 g syltesukker

    • evt. 1 tsk kanel (valgfrit. Kan udskiftes med kardemomme eller 1 vaniljestang)

    • 1 spsk citronsaft

    • 1 tsk atamon

    Stikkelsbærrene kommes i en gryde, sammen med syltesukker.
    Kog det hele op ved svag varme og lad det koge godt igennem i 3-4 minutter.
    Skum marmeladen, for at fjerne urenheder.

    Smag til med citronsaft og kanel. Tag marmeladen af varmen og Blend det evt. med en stavblender, hvis marmeladen skal være glat.

    Skold glasset til marmeladen og skyl det med atamon. Kom den varme marmelade i glasset og luk straks.

    Lad marmeladeglasset køle af til stuetemperatur inden det sættes på køl.

    Lad det minimum trække 24 timer inden brug.


    Formiddagskaffen bliver drukket sammen med sådan en bid; knækbrød med stikkelsbærmarmelade. Imens venter jeg på besøg fra min Bettebror, som skal med i køkkenet og lave søde sager. Eller faktisk en stor sød sag!
    Kanel, karamel og knas ;)

    Mere sulten?

    • Syltede rødløg
    • Abrikosmarmelade med citron
    • hjemmelavet løgkompot
      Løgkompot med timian
    • marmelade med bær
      Multi-marmelade // Solbær, ribs og jordbær

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Jette

      juli 19, 2021 at 2:52 pm

      Kan man koge marmeladen om?, da jeg syntes den er for tynd

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 20, 2021 at 9:40 am

        Hej Jette,

        Øv, så træls når resultatet ikke bliver som forventet :-(

        Jeg har ikke selv oplevet, at den blev for tynd, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.

        Prøv det evt. ad og lad mig høre, hvordan det går.

        Fortsat dejlig sommer!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen