Kaffe er en ret vigtig del af min hverdag og lige nu skal det også gerne bruges i nærmest alt. Der er blevet drukket en del iskaffe gennem sommeren, så nu var det altså tid til en kaffeis inden min sommer går på hæld. Det blev så desværre ikke en is, men istedet en parfait. Ja, den der ismaskine......! Men her gjorde det slet ikke noget, for kaffe-parfait må være min nye yndlingsis :)
Parfait er super nemt og kan ikke gå galt. Den søde, bitre is med knas er perfekt, som et alternativ til den almindelige vanilje eller chokoladeis. Server den som afslutning på en lækker middag eller måske en eftermiddagssnack i den lune weekend, som venter.
Sammen med kaffeisen her, fik jeg også smidt en lakrids-is i fryseren. Den skal testes senere i aften, der skal bruges med familien, inden jeg smutter mod Århus igen.
Ingredienser
- 4 past. æggeblommer
- 50 g sukker
- 3,5 dl piskefløde
- 0,75 dl afkølet, stærk kaffe
- 60 g valgfrie nødder, mandler, hasselnødder, valnødder
- 80 g rørsukker
- 1 nip groft salt
Sådan gør du
- Smelt rørsukker på en varm pande, til det bliver gyldent. Tilsæt nødder og rør rundt i sukkermassen, til det hele hænger godt sammen. Tilsæt salt og hæld karamellen over på bagepapir. Lad den køle helt af.
- Med en stor brødkniv hakkes nougaten groft.
- Pisk æg og sukker luftig, hvidt og skummende. Det tager ca. 6-7 minutter med en håndmixer.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Vend flødeskum i æggemassen og tilsæt kaffen. Kom den hakkede nougat i isen og vend det godt rundt.
- Isen hældes på form og sættes i fryseren.
- Tag den på 20 minutter før servering, så den når at blive lidt blød. Server med mørk 70% chokolade, hakket eller sauce.
Line
Og så blev man så lige kaffe-is-sulten! Shit, den ser lækker ud!
Loui
Hej Line
Den er også bare perfekt her i hedebølgen :) Man skal jo have sin kaffe ;)
Mange hilsner
Louise