Længe har jeg ledt og ledt efter butterbeans på hylderne i supermarkedet. Og lige pludselig en dag, stod posen der. En bekendelse må jeg lige kommer med her!; jeg køber faktisk altid forkogte bønner, da jeg simpelthen ikke gider at sætte i blød, koge, koge og koge. Yes, total dobbeltmoralsk, når jeg prædiker om at bruge rigtige, uforarbejdede råvarer - men selv kaster dåse efter dåse ned i kurven. De bliver så, også gemt godt under alle de "hellige" varer ;)
Men tilbage til butterbeans. De kan kun fåes på dåse hos etniske butikker, hvor jeg ikke lige er hver dag, så jeg måtte til at opbløde og koge.
Butterbeans skal trække 12 timer, skylles, koges halvanden time og skylles. Ind på køl nogle timer, og endelig er de klar til salaten. MEN det er så her, det bliver godt. Har du kogt hele posen, kommer du bare resten af bønnerne, som ikke skal i salaten, i poser og ned i fryseren. Klar, parat til næste gang :)
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg behøver vist ikke komme med en lang udredning om bønners sundhed, mindre kød og al miljøsnakken - den har vi vist alle hørt til hudløshed. Så i stedet vil jeg bare slå et slag for bønnebrug i køkkenet. De er super lækre i salater, varme retter, ja, selv i kage! Og så er de billige, nemme og mætter for alle pengene :)
Ingredienser
Salat
- 3 dl kogte butterbeans, afkølede
- 10-12 cocktailtomater
- ½ squash
- 2 forårsløg
- 50 g serranoskinke
- 1 håndfuld persille
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk honning
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Skær squashen i små tern. Varm en pande op og svits dem 3-4 min. Tag dem af varmen og lad dem afkøle. Imens steges serranoskinken sprød på panden.
- Del tomaterne i halve. Snit forårsløgene fint. Hak persillen groft.
- Kom butterbeans, tomater, squash, forårsløg og persille i en skål. Vend det sammen.
- Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Hæld den ud over salaten.
- Bræk serranoskinken ud over salaten lige inden servering.
Andreas
Hvis man har en trykkoger, så kan man springe i blødsætningen over. Det har været en kæmpe revolution her.
Elsebeth
Rig på bønner - det er jeg! Da min datter for mange år siden fik en tropesygdom og ikke kunne tåle kød, fandt jeg på at have de forskellige slags kogte i fryseren - så er der ikke langt fra tanke til handling! Desuden er de bedre og billigere end dem på dåse, og man kan hælde lige den mængde ud, som man skal bruge.
Janne Hansen
MUMS, det var simpelthen et hit! Denne salat smager helt vildt lækkert. Kan klart anbefales! Den er hvert fald snart at finde på middagsbordet her igen :-)
Det var første gang jeg smagte sådanne bønner, tak fordi du lige åbnede en helt ny verden for mig ;-)
Stinne
Elsker bønner - og især butterbeans, men gider simpelthen heller ikke stå med al det opblødning mm. Men har faktisk tit fundet butterbeans på dåse i Netto, så prøv at kigge dér næste gang.
Loui
Hej Stinne
Ja, det tager jo uendelige tider, når man bare gerne vil have bønner NU ;)
Uh, tak - det skal jeg huske, næste gang jeg er der :)
Mange hilsner
Louise
Loui
Hej Stinne
Nej, når man skal have bønner, skal det bare være NU ;)
Uh, tak - dem skal jeg huske at kigge efter næste gang jeg er der :)
God weekend
Mange hilsner
Louise