• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Marineret salat med Butterbeans

    Af Louise | 6 Comments

    Længe har jeg ledt og ledt efter butterbeans på hylderne i supermarkedet. Og lige pludselig en dag, stod posen der. En bekendelse må jeg lige kommer med her!; jeg køber faktisk altid forkogte bønner, da jeg simpelthen ikke gider at sætte i blød, koge, koge og koge. Yes, total dobbeltmoralsk, når jeg prædiker om at bruge rigtige, uforarbejdede råvarer - men selv kaster dåse efter dåse ned i kurven. De bliver så, også gemt godt under alle de "hellige" varer ;)

    Men tilbage til butterbeans. De kan kun fåes på dåse hos etniske butikker, hvor jeg ikke lige er hver dag, så jeg måtte til at opbløde og koge.
    Butterbeans skal trække 12 timer, skylles, koges halvanden time og skylles. Ind på køl nogle timer, og endelig er de klar til salaten. MEN det er så her, det bliver godt. Har du kogt hele posen, kommer du bare resten af bønnerne, som ikke skal i salaten, i poser og ned i fryseren. Klar, parat til næste gang :)

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Jeg behøver vist ikke komme med en lang udredning om bønners sundhed, mindre kød og al miljøsnakken - den har vi vist alle hørt til hudløshed. Så i stedet vil jeg bare slå et slag for bønnebrug i køkkenet. De er super lækre i salater, varme retter, ja, selv i kage! Og så er de billige, nemme og mætter for alle pengene :)

    🍴 Opskrift

    Marineret salat med butterbeans

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 2 pers.

    Ingredienser

    Salat

    • 3 dl kogte butterbeans, afkølede
    • 10-12 cocktailtomater
    • ½ squash
    • 2 forårsløg
    • 50 g serranoskinke
    • 1 håndfuld persille

    Dressing

    • 3 spsk olivenolie
    • 2 spsk æbleeddike
    • 1 spsk citronsaft
    • 1 tsk honning
    • Salt
    • Peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær squashen i små tern. Varm en pande op og svits dem 3-4 min. Tag dem af varmen og lad dem afkøle. Imens steges serranoskinken sprød på panden.
    • Del tomaterne i halve. Snit forårsløgene fint. Hak persillen groft.
    • Kom butterbeans, tomater, squash, forårsløg og persille i en skål. Vend det sammen.
    • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Hæld den ud over salaten.
    • Bræk serranoskinken ud over salaten lige inden servering.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Andreas

      november 19, 2016 at 4:55 am

      Hvis man har en trykkoger, så kan man springe i blødsætningen over. Det har været en kæmpe revolution her.

      Svar
    2. Elsebeth

      august 28, 2012 at 2:32 pm

      Rig på bønner - det er jeg! Da min datter for mange år siden fik en tropesygdom og ikke kunne tåle kød, fandt jeg på at have de forskellige slags kogte i fryseren - så er der ikke langt fra tanke til handling! Desuden er de bedre og billigere end dem på dåse, og man kan hælde lige den mængde ud, som man skal bruge.

      Svar
    3. Janne Hansen

      august 20, 2012 at 10:38 pm

      MUMS, det var simpelthen et hit! Denne salat smager helt vildt lækkert. Kan klart anbefales! Den er hvert fald snart at finde på middagsbordet her igen :-)
      Det var første gang jeg smagte sådanne bønner, tak fordi du lige åbnede en helt ny verden for mig ;-)

      Svar
    4. Stinne

      august 16, 2012 at 11:45 pm

      Elsker bønner - og især butterbeans, men gider simpelthen heller ikke stå med al det opblødning mm. Men har faktisk tit fundet butterbeans på dåse i Netto, så prøv at kigge dér næste gang.

      Svar
      • Loui

        august 17, 2012 at 9:15 am

        Hej Stinne

        Ja, det tager jo uendelige tider, når man bare gerne vil have bønner NU ;)
        Uh, tak - det skal jeg huske, næste gang jeg er der :)

        Mange hilsner

        Louise

      • Loui

        august 17, 2012 at 9:19 am

        Hej Stinne

        Nej, når man skal have bønner, skal det bare være NU ;)
        Uh, tak - dem skal jeg huske at kigge efter næste gang jeg er der :)

        God weekend

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen