Mens alle andre begynder på arbejde igen, holder jeg lige et par dages ferie mere. Eller faktisk hele 3 uger, da studiestarten først er sidst i august. Ren luksus!
Kæresten arbejder på fuld tryk, regnen vælter ned og jeg er fattig studerende . Det er så her jeg pakker kufferten, katten og kameraet, og kører nordpå. Helt præcist hjem til Frederikshavn.
Og se, hvad jeg kom hjem til! Mutters hjemmelavede marmelade :) og endda både varianter af jordbær, stikkelsbær og brombær. Mums, jeg skal på rov i køleskabet !
Marmeladen er nemt og hurtig, at lave selv - og smager helt fantastisk. Herunder får du Mutters simple opskrift, som altid virker.
Spis den på nybagte boller, vafler eller havregrød. Havregrød med syltetøj er mægtig godt.
Stay turn, for i løbet af ugen kommer både stikkelsbær- og brombærudgaven også herinde :)
Jordbærmarmelade med vanilje
½ L
-
500 g jordbær - sommerbær med masser af smag !
-
250 g syltesukker
-
1 vanljestang
-
1 spsk citron
-
1 tsk atamon
Jordbærrene optøes helt i gryden. Behold saften fra jordbærrerne i gryden.
Kom syltesukker, vaniljekorn og vaniljestang i gryden med jordbærrene.
Kog det hele op ved svag varme og lad det koge godt igennem i 3-4 minutter.
Skum marmeladen, for at fjerne urenheder.
Smag til med citronsaft og tag marmeladen af varmen.Blend det evt. med en stavblender, hvis marmeladen skal være glat. HUSK at tage vanijlestangen på inden!
Skold glasset til marmeladen og skyl det med atamon. Kom den varme marmelade i glasset og luk straks. Kom gerne vaniljestangen med.
Lad marmeladeglasset køle af til stuetemperatur inden det sættes på køl.
Lad det minimum trække 24 timer inden brug.
Skriv en kommentar