• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Marmelade og syltning

    Jordbærsyltetøj

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Mens alle andre begynder på arbejde igen, holder jeg lige et par dages ferie mere. Eller faktisk hele 3 uger, da studiestarten først er sidst i august. Ren luksus!

    Kæresten arbejder på fuld tryk, regnen vælter ned og jeg er fattig studerende . Det er så her jeg pakker kufferten, katten og kameraet, og kører nordpå. Helt præcist hjem til Frederikshavn.

    Og se, hvad jeg kom hjem til! Mutters hjemmelavede marmelade :) og endda både varianter af jordbær, stikkelsbær og brombær. Mums, jeg skal på rov i køleskabet !

    Marmeladen er nemt og hurtig, at lave selv - og smager helt fantastisk. Herunder får du Mutters simple opskrift, som altid virker.
    Spis den på nybagte boller, vafler eller havregrød. Havregrød med syltetøj er mægtig godt.

    Stay turn, for i løbet af ugen kommer både stikkelsbær- og brombærudgaven også herinde :)

    Jordbærmarmelade med vanilje
    ½ L

     

    • 500 g jordbær - sommerbær med masser af smag !

    • 250 g syltesukker

    • 1 vanljestang

    • 1 spsk citron

    • 1 tsk atamon

    Jordbærrene optøes helt i gryden. Behold saften fra jordbærrerne i gryden.
    Kom syltesukker, vaniljekorn og vaniljestang i gryden med jordbærrene.
    Kog det hele op ved svag varme og lad det koge godt igennem i 3-4 minutter.
    Skum marmeladen, for at fjerne urenheder.

    Smag til med citronsaft og tag marmeladen af varmen.Blend det evt. med en stavblender, hvis marmeladen skal være glat.  HUSK at tage vanijlestangen på inden!

    Skold glasset til marmeladen og skyl det med atamon. Kom den varme marmelade i glasset og luk straks. Kom gerne vaniljestangen med.

    Lad marmeladeglasset køle af til stuetemperatur inden det sættes på køl.

    Lad det minimum trække 24 timer inden brug.


    Mere sulten?

    • Syltede rødløg
    • Abrikosmarmelade med citron
    • hjemmelavet løgkompot
      Løgkompot med timian
    • marmelade med bær
      Multi-marmelade // Solbær, ribs og jordbær

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen