• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Desserter og is

    Yoghurtis med rabarber og chokolade

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Som jeg skrev i indlægget igår, er jeg blevet ret inspireret af ishuset på Marselisborg Havn og alle de skønne varianter.

    Jeg har længe gået med planer om, at udforske is-området lidt mere end min sædvanelig version. Men manglen på en ismaskine, har holdt mig tilbage. Forleden kom lysten dog over mig igen, så jeg pakkede min jamren væk og satte min lid til fryseren.
    Isen her er fra min lille notesbog, hvor jeg fifler med opskrifter. Man får utrolige gode ideer, når man har undervisning, er på arbejde eller tæller får sent om aftenen.
    Jeg er ret godt tilfreds med resultat, som bestemt ville få den helt rigtige konsistens på en ismaskine.
    Men ellers er den bare perfekt; syrlig, let og sød. Jeg spiste yoghurtisen med lidt hakket chokolade og en top flødeskum. LIidt bærkompot eller nøddecrunch ville hellere ikke være dårligt på toppen.

    Min næste is, der skal laves løbet af ugen, bliver inspireret af iskaffe. Noget som er blevet drukket en del gennem sommeren! Faktisk pinlige mængder..

    Men inden den bliver næste uge, bliver min søndag sluttet af med en kugle af rabarberisen mens jeg pakker kufferten og får dagens motion... gennem OL-deltagerene :)


    Yoghurtis med rabarber og chokolade

    Yoghurt-is med rabarber og chokolade

    Yoghurt-is med rabarber og chokolade
    Print Email Pin
    Antal: 1 liter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 280 g rabarber skåret i små stykker, her er brugt frosne
    • 60 g sukker
    • 1 vaniljestang, korn+stang
    • 5 dl yoghurt min. 1, 5%
    • 1 dl græsk yoghurt 2 %, valgfrit
    • 80 g sukker
    • 1 dl fløde
    • 80 g hakket mørk chokolade, 70%
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom sukker, rabarber og vanilje i en lille gryde. Kog det op ved svag varme og lad det koge sammen til en kompot i ca. 10 min. Rør jævnligt.
    • Tag gryden af varmen og lad kompotten køle helt.
    • Kom yoghurt, græsk yoghurt og sukker i en blender. Blend det sammen, indtil sukkeret er opløst.
    • Kom halvdelen af rabarberkompotten i blender - jeg blendede vaniljestangen med, men ellers så tag det op!
    • Blend kompotten sammen med yoghurten til en jævn masse.
    • Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskummet med yoghurten. Det sidste af rabarberkompotten vendes i, sammen med chokoladestykkerne.
    • Kør ismassen på en ismaskine eller kom den i en beholder. Kom isen i fryseren og rør hver 20-30. min de næste 3 timer, for at undgå den krystalliserer.
    • Du kan spise isen efter 4 timer, hvor den har den helt rigtige bløde konsistens ELLER du lade den blive. Hvis du gør dette, så tag den op ca. 30 min før servering, så den når at blive lidt blød. Så smager den bedst !

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    TIP: Er du ikke til mørk chokolade, så udskift det med hvid chokolade - det går også ret godt sammen med de syrlige rabarber.

    Mere sulten?

    • Pavlova - marengsbund med flødeskum
      Pavlova kage med citron og mandler
    • Jordbærkage
      Jordbærkage
    • Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel
      Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)
    • Opskrift på hjemmelavde ispinde med saftevand - sodavandsis
      Hjemmelavede ispinde med saft

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Monster

      august 05, 2012 at 8:02 pm

      Mums, hvor ser den lækker ud den is. Elsker rabarber, super flotte billeder. Tak for opskriften, den skal jeg da prøve for har stadig rabarber i haven. Go OL aften :-)

      Svar
      • Loui

        august 06, 2012 at 11:31 am

        Tak :)
        Er også heeelt vild med rabarber, så er noget misundelig over din portion i haven! Fik slet ikke nok i fryseren.
        Heh, tak - det OL er simpelthen en tidsrøver ;)

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen