Friske figner er simpelthen så pæne, men kan også være ret flade i smagen Så jeg foretrækker dem bagt eller stegt, som fremhæver den lækre søde, krydrede smag.
Lige nu finder du friske figner i de fleste supermarkeder og jeg kunne da hellere ikke nære mig. Så de sidste dage er der blevet leget med friske figner - tærterne blev første projekt.
Tærterne her ligner en million på bordet, men er virkelig nemme at lave. Jeg lavede løgkompotten selv, og smider opskriften ud i løbet af weekenden.
Men ellers er det også muligt, at købe løgkompot/marmelade i større supermarkeder. Ja, jeg er ikke blevet helt voksen endnu, for det blev til mozzarella istedet for gedeost. Gedeost og friske figner er ellers bedste venner, men jeg er kun nået til at være bekendt med den ost...
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Som jeg skrev igår skal min lørdag bruges på Food Festivalen, så fredagen står på dejlig obligatorisk studiefremlæggelse, praktiske gøremål og 117 andre ting, som ikke burde være på en fredag!
Meeen så er det hvis også plads til en bagt frisk figen med mandelfyld i aften :)
Ingredienser
- 1 tærtedej
- 200 g løgkompot
- 1 kugle frisk mozzarella
- 4 friske figner
- 2 tsk frisk rosmarin, hakket
- 2 spsk akaciehonning
- 1 tsk god balsamico
Sådan gør du
- Fordel tærtedejen i formene, prik med en gaffel og forbag dem i ca. 20 minutter.
- Kom løgkompotten på hver forbagte bund og smuldr mozzarella over. Drys med lidt frisk rosmarin, peber og salt.
- Fignerne deles i kvarte, som placeres på toppen. Bag tærterne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.
- De varme tærter dryppes med honning, balsamico og lidt friskkværnet peber.
Eva
Hvilken størrelse tærteform har du brugt her? Jeg har kun 10 cm forme og er lidt bekymret for om de er for små :)
Loui&bearnaisen
Jeg brugte vist en 10 cm eller 12 cm form :)
Linda (mitlivskogebog)
Uhhhmmm.... de ser godt nok fantastisk lækre (og smukke) ud... er heller ikke blevet helt "voksen" nok til gedeost endnu... men ville faktisk så gerne kunne lide det ; ) Men disse skal i hvert fald prøves, tænker om man evt. kunne bruge en Brie eller Camembert også?
Loui
Hej Linda
Tak :) Ja, samme her - ville ønske jeg bare kunne spise løs af alle de "voksne-oste", der bare så mange muligheder :)
Hmm, det tænker jeg nok man kan, det skal bare være en ost, som ikke overdøver smagen af fignerne.
Mange hilsner
Louise