Jo, for spelt udløser bare virkelig mange fordomme ! Og jeg har masser af dem på lager, som jeg lige holder for mig selv på en fredelig søndag ;)
Det er ret sjældent jeg bager med spelt, da det faktisk ikke rigtig smager mig. Jeg syntes det kan have lidt en tendes til en bismag af... vådt pap!
Men på en eller anden måde, havde jeg fået smidt en pose speltmel i kurven, for lige at bevise jeg tog fejl.. for 117 gang.
Bollerne her blev bagt i fredags og med vilje lavede jeg dem flade, så de kunne bruges til ugens madpakke. Jeg må indrømme at jeg aldrig bliver helt vild med speltsmagen. Min kammerat slog et smut forbi til en kop kaffe og spiste tilgengæld med stor iver - så det er vist bare mig, som ikke kan finde ud af den hippe speltbølge :)
Ingredienser
- 20 g gær
- 5 dl kærnemælk
- 2 spsk honning
- 2 spsk olie
- 1 ½ tsk salt
- 3 dl fuldkornsspeltmel
- 5 dl hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i kærnemælken. Tilsæt honning, olie, salt, speltmel og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres godt. Dejen skal være som tyk havregrød. Rør dejen sammen i ca. 5 min.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve lunt i ca, 2,5-3 timer.
- Fordel dejen på en bageplade med papir - gøres nemmest ved at bruge 2 skeer. Top bollerne lidt op eller tryk dem flade (som på billederne). Tænd ovnen på 225 grader og lad bollerne efterhæve mens den varmer.
- Bag bollerne ved 225 grader i ca. 17-20 minutter.
- Afkøles på en bagerist.
Lars
Er det 230 grader varmluft eller normal varme?
Loui
Det er over/under-varme.
Din største fan aka. Schou
Jeg tror ikke du skal regne med den altædende Patricks mening ;)