Alt-i-et-fad er noget jeg ofte ender med, for det er nemt, hurtigt og opvask-besparende! Mit seneste skud på stammen er den her opskrift, som jeg både har lavet med gulerod, rødbede og squash indtil videre. Det store problem opstod, da jeg skulle skrive opskriften ind her, for hvad kalder man lige den her ret? Tærte uden bund, postej eller ?
Postej er bare ikke et ret charmerende ord, da de mest minder mig om en ubestemmelig kødrand med fedt...
Nå, men opskriften er super god og perfekt som frokost/restemad. Den kan varieres i det uendelige med grøntsagsfyld, krydderi og ost. Prøv med ristet bacon, skinke, kylling, pølse, hvis det der vegetarisk er lige eksotisk nok ;)
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg har sendt kæresten med kammeraterne nordpå i weekenden, hvilket betyder jeg indtager hans ret store køkken, elregning og bedst af alt; opvaskemaskine de næste dage til madprojekter. Der skal bages masser af brød til fryseren, koges supper og en kage eller 2, bliver det nok også til..
Men inden weekenden for alvor er sat igang med projekter, er min fredag blevet brugt med bagning af speltboller (opskrift kommer) kaffe med skøn kammerat. For så at blive sluttet af med rester af tærten her, et glas rødvin og en kat på dynen - slet ikke en dårlig start (:
Ingredienser
- 4 store revne groftrevne gulerødder
- 2 tsk timian, frisk eller tørret
- ¾ dl havregryn
- 1,25 dl hvedemel
- 1 tsk salt
- Peber
- 2 tsk bagepulver
- 2 æg
- 2,5 dl cremefraiche 9%/græsk yoghurt 2%
- 75 g revet cheddarost
- 1 dl rapsolie
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen og rør rigtig godt. Den skal være tyk og sammenhængende. Smør en tærteform eller beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Fordel massen i formen og bag den ved 200 grader i ca. 30-35 minutter.
- Server som hovedret med salat eller som tilbehør.
TIP: Gem resterne af tærten i køleskabet til næste dag og snup den med på madpakke. Den er nemlig også rigtig god kold.
liane
uhhh har lige lavet den og den smager skønt men er ligeså stor madnørd som dig så undervejs kom jeg til at lave lidt så den fik mit helt egen tuch SOOOORYYY !!! tilsatte hvidsløgssalt og en del citron saft så den smagte bare af solog sommer og helt sikket en et jeg vil lave ign og igen <3 mhv liane
Agathe
Nøj den ser lækker ud! Og hytteost lyder som en super ide - jeg er nemlig ikke til "rigtig" ost ;) Men mener du så de 75 gram ost opdelt i halv hytteost halv mælk eller?
Loui
Hej Agathe
Nej, hvis det er osten du erstatter gør du bare det med 75 g hytteost. Men hvis det er væden, så brug halv hytteost/halv mælk.
Håber det giver mening :)
Mange hilsner
Louise
Jette Arildsen
Ummmmm det ser og lyder vildt lækkert :D
Tror du jeg ville kunne bruge hytteost??
Mvh Jette
Loui
Hej Jette
Tak , den er også super god :) Ja, helt sikkert, det var en god ide - men så skal den nok hedde halv hytteost, halv mælk :)
Mange hilsner
Louise