Weekenden har jo som sagt, stået i eksamenslæsningens tegn, så lidt selvforkælelse skulle der til. Ret længe har jeg haft Apple Pie på bagelisten og med alle de skønne, danske æbler lige nu kunne jeg ikke strække den mere.
Jeg lavede nogle rettelser i opskriften og bagte 3 små pies, istedet for én stor. Noget af æblefyldet brugte jeg i fredags til æblehorn med marcipan, så opskriften herunder er til 4 små pies. Både fyld og mørdej lavede jeg i fredags og smed i køleskabet, så det var bare lige til, at hive ud og smække sammen lørdageftermiddag.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Mørdej, æbler, sukker, kanel og marcipan - det er en kombi som altid virker. Og ligeledes også i disse pies :) Vil du lave en stor pie, så dobbelt æblefyldet op. Jeg lavede en stor portion mørdej (så der var til fryseren),så den skal gerne passe til en form på 25 cm.
Så benyt de uendelige åbningstider og skynd dig ud og hamstre ind til en omgang Apple pie på en kold, men fantastisk smuk solskins søndag.
Ingredienser
- mørdej, du får noget til overs – frys det ned
- 150 g koldt smør
- 4 dl hvedemel
- ½ dl flormelis
- 1 æg
- evt. lidt vand
fyld
- 5-6 danske æbler, skrællet, udkernet og skåret i tern)
- 50 g smør
- 1 dl brun farin
- 2 spsk kanel
- 2 spsk citronsaft
- 100 g revet marcipan
- 50 g mandler, eller andre nødder
Sådan gør du
DEJ
- Smuldr smør, mel og flormelis sammen.
- Tilsæt æg og saml dejen. Kom evt. lidt vand i, hvis den er meget svært at samle.
- Dæk dejen til med film og kom den i køleskabet – min. 30 minutter eller til næste dag.
FYLD
- Kom smør, farin og kanel på en pande, tilsæt æbletern og steg det indtil æblerne er møre.
- Kom æblerne i en skål og lad det køle af – alt “væden” skal med.
- Kom den revne marcipan, nødder og citronsaft i afkølede æblefyld og bland det sammen.
DEJ + FYLD
- Rul mørdejen ud på et meldrysset bord, sørg for at du hele tiden kan flytte dejen rundt, så den ikke hænger fast i bordet. Dejen skal være ca. 0,5 cm i tykkelse.
- Stik cirkler ud, så de passer til formene – de skal være lidt større, så dejen hænger ud over kanten på formen.
- Kom mørdejen op i formene og pres den fast – lad dejen hænge ud over kanten.
- Pensl kanterne med sammenpisket æg.
- Fordel æblefyldet i i formene. Resterne af mørdejen rulles ud igen og der skæres strimler på ca. 0,5 cm ud.
- Flet strimlerne ud over fyldet. Klem strimlerne fast langs kanten og tryk den overflødige dej væk.
- Pensl tærterne med sammenpisket æg og kom dem i ovnen.
- Bag de små pies ved 180 grader i ca. 25 minutter.
- Lad dem afkøle lidt inden de serveres lune.
Lea
Hej Louise :o)
Jeg skal lave denne fantastiske tærte her i weekenden, men vil gerne lave den i en stor tærteform. Kan jeg regne med samme gradtal(180) og samme tid i ovnen, når det er i en stor form og ikke i de små? :-)
PS har lavet dine amerikanske cookies... Av av av, den gik lige i mavsen! Hele familien savlede flere dage efter!
Mvh
Lea
Loui&bearnaisen
Hej Lea
Ovntemperaturen er den samme, men bagetiden vil være en anden - så hold øje undervejs :)
Kit
Hvor ser de lækre og bedårende ud - tærter er min favorit, særligt når de er portionsanrettet (:
Loui
Hej Kit
Tak, de blev også spist i en fart ;) Ja, er også vild med at få en "hel" tærte for mig selv og er bare genialt til gæster.
God weekend :)
Mange hilsner
Louise
heidi kokborg
Mmmm... Elsker apple pie! De skal helt sikkert laves i løbet af vinteren :)
Loui
Hej Heidi
De skal du helt sikkert gøre - Apple Pie er bare det bedste og især nu æblerne smager fantastisk :)
God weeekend :)
Mange hilsner
Louise
Gitte Hansen
Hejsa
Hvor ser den lækker ud og hvor er det godt at minde os alle om apple-pie-klassikeren. Den er en sikker succes.
Har desværre ikke flere æbler i haven men man kan jo købe i posevis for ingen penge for tiden. En applepie vil jeg også prøve at lave, tak for tippet og de (som altid) fine billeder! :-)
P.S.: Du har lige lavet en trykfejl I Leila Lindholms navn ovenfor, tænkte du gerne lige ville have det rettet?
Har begge hendes bøger, også A piece of cake. Kan godt forstå du er vild med dem, fantastisk inspirerende opskrifter og stemningsmættede billeder.
Mange hilsner
Gitte
Loui
Hej Gitte
Tak :)
Ja, apple pie er bare altid fantastisk og den kage, jeg oftest laver på denne årstid. Årh, ville ønske jeg bare lige kunne plukke æbler i haven! Men ja, så er det går man får smidt æbler i nakke nu :)
Og tak for tippet, det smutter indimellem, så godt du lige sagde til :)
God weekend
Mange hilsner
Louise