Lørdag blev jeg overladt på sidelinjen, mens kæresten startede, det der skulle gå hen og blive en hel flødekaramel fabrik!Efter en del research på karamelfremstilling, fik han fundet nogle opskrifter uden glucose, da han ikke lige gad på farten efter det.
Første forsøg blev efter Arlas opskrift, som jeg fik ødelagt godt og grundigt! HOST HOST, Ja, for jeg kunne jo ikke holde mig helt væk og kom glædeligt med "gode" råd, som endte i en omgang grynet karamelmasse. ...Nej, man skal så IKKE røre, for det brænder ikke på!!
I anden omgang af Arlas opskrift, blev jeg sat til, at bage franskbrød - langt væk fra komfuret. Det endte en del bedre, meeen de blev ikke helt som kæresten ville have dem.
Så opskriften blev udskiftet med en fra "Kvali-mad" og stegetermometret kom i brug. Første omgang blev stenhårde, og havde lidt for mange ligheder med Daim. Men anden omgang endte bløde, seje, lidt hårde og perfekte. De blev vendt i lakridspulver og forsvandt ?
Opskriften har jeg fået listet ud af kæresten, som idag er i gang med en udgave med chokolade og en med vanilje... Ja, vi sælger snart ud (:
Ingredienser
- 250 g sukker
- 2,5 dl piskefløde
- 25 g smør
- 4 tsk sød lakridssirup
- Evt. 1 knsp salt
- Lakridspulver
Sådan gør du
- Smelt sukkeret ved jævn varme og lad det blive gyldent. Tilsæt smørret og lakridssirup og rør det godt ud.
- Hæld langsomt fløden i og lad det koge ved jævn varme - ca, 10-15 minutter. Kog det indtil boblerne begynder at hænge sammen og massen bliver tyk. Brug gerne et termometer, når temperaturen er ca. 120 grader bliver karameller bløde, ved 125 grader bliver de lidt hårde og ved 130 grader stenhårde.
- Kom massen i en form med bagepapir og lad den køle af. Når karamellen er kølet af, men ikke er helt hård, skæres den ud i passende firkanter. Kom dem i en dåse, drys med lakridspulver og ryst dem, så alle karamellerne er dækket.
- Opbevar karamellerne køligt
Vicki Nielsen
Køler i karamellerne i køleskabet eller bare på bordet ved stuetemperatur??
Louiogbearnaisen
Hej Vicki,
Jeg går ud fra, at du mener, inden de skæres i firkanter? I så fald, så bare ved stuetemperatur :-)
Håber de blev gode!
Hav en skøn dag!
Nina
Hvad skal lakridssiruppen bruges til ?
Loui
Hov, den smuttede! Lakridssiruppen skal i karamelmassen :)
Michael Andersson
"Og forsvandt ?"
Hehe frisk humor.
M
...ja, vi kvinder er bare ikke klogere end mænd, selvom vi prøver.... Det nemmeste er at holde sig lidt væk. Karamellerne skal prøves her i huset. Måske af min mand!
Loui
Hej Mette
Syyssh, nu må du ikke give mig kæreste for gode ideer ;) Har allerede hørt alt for meget om mit "gode råd"...
Men ja, sæt endelig din mand til en omgang karameller - sukker, smør og fløde, så har du en glad mand i køkkenet ;)
God weekend
Mange hilsner
Louise