• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Franskbrød med kærnemælk

    Af Louise | 5 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Franskbrød er blevet overhalet af diverse gryde-, surdejs- og langstidshævede brød de sidste par år. Og ja, et lækkert smagfuldt brød med masser af struktur er fantastisk. Men på en regnvåd søndag er det altså det almindelig franskbrød som vinder herhjemme.

    Et helt hvidt sødmælksbrød er godt, men det er dette til gengæld også. For med hvid hvedemel og en gang kærnemælk er det nemt, at snige lidt mere smag og mæthed ind i franskbrødet.

    Spis det lunt med koldt smør eller brug det til en god rejemad med det hele - det gjorde vi (:

    Efter en lørdag i køkkenet, med bagning, labskovs-tilberedning og kærestens lakrids-flødekaramel-fabrik - ja, du læste rigtigt!, står søndagen på besøg og senere sofa, film og varm kakao.

    Franskbrød

    Franskbrød med kærnemælk

    Print Email Pin
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Antal: 1 styk
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 50 g gær
    • 3 dl kærnemælk
    • 1 æg
    • 1 tsk salt
    • 2 spsk sukker
    • 50 g smeltet smør
    • 250 g hvid hvedemel
    • 300-400 g hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen hvedemelet og rør godt.
    • Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens der æltes. Ælt dejen til den er smidig og glat.
    • Drys dejen med lidt hvedemel og lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter, til dobbelt størrelse.
    • Vend forsigtig dejen ud på et bord og fold den sammen til et brød, uden at slå luften for meget ud. Kom brødet op i en form beklædt med bagepapir. Dæk det til og lad det hæve ca. 30 minutter.
    • Snit brødet i toppen og pensl evt. med æg eller mælk. Bag det ved 200 grader i ca. 20 minutter. Tag det ud af formen og bag det videre på en rist i ca. 10-15 minutter.
    • Lad det afkøle på en rist i min. 20 minutter inden du skærer i det.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Katarina

      september 06, 2024 at 3:55 pm

      Hej Louise.
      Jeg har lavet dette brød i flere år nu, det er fantastisk. Men har du prøvet at lave det i en koldhævet version ellers har du en anden opskrift på et koldhævet formbrød som kræver mindst mulig tid om morgenen?
      Vh Katarina
      Ps. Tak for at man kan læse dine opskrifter uden at være tvunget til at sige ja til cookies og deling af data til 739 interessenter, som mange af dine kollegaer har valgt.

      Svar
    2. Katarina

      april 06, 2021 at 10:44 pm

      Hej. Hvilken størrelse brødform laver du brødet i?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 07, 2021 at 11:28 am

        Hej Katarina

        Jeg brugte en 3 liters form :)

        Mange hilsner
        Louise

    3. Majbrit

      januar 26, 2016 at 7:35 pm

      Hej
      Jeg e ny her hos dig

      Har du nogle lækre opskrifter på simre mad
      Som du selv skriver er mine støbejerns gryde og stegeso verdens bedste ven.

      Majbrit K

      Svar
    4. Rasmus

      august 11, 2013 at 4:06 pm

      Må rose dette brød, har lige nappet det ud af ovnen og nu er det klar til ordentlig rejemad med hjemmelavet Mayo til kæresten og jeg i aften. MUMS!
      Vil også lige rose din blog, der er vildt mange gode opskrifter og må sige at det er rart at se en studerende også give den gas i køkkenet :o)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen