Franskbrød er blevet overhalet af diverse gryde-, surdejs- og langstidshævede brød de sidste par år. Og ja, et lækkert smagfuldt brød med masser af struktur er fantastisk. Men på en regnvåd søndag er det altså det almindelig franskbrød som vinder herhjemme.
Et helt hvidt sødmælksbrød er godt, men det er dette til gengæld også. For med hvid hvedemel og en gang kærnemælk er det nemt, at snige lidt mere smag og mæthed ind i franskbrødet.
Spis det lunt med koldt smør eller brug det til en god rejemad med det hele - det gjorde vi (:
Efter en lørdag i køkkenet, med bagning, labskovs-tilberedning og kærestens lakrids-flødekaramel-fabrik - ja, du læste rigtigt!, står søndagen på besøg og senere sofa, film og varm kakao.
Ingredienser
- 50 g gær
- 3 dl kærnemælk
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 50 g smeltet smør
- 250 g hvid hvedemel
- 300-400 g hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen hvedemelet og rør godt.
- Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens der æltes. Ælt dejen til den er smidig og glat.
- Drys dejen med lidt hvedemel og lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter, til dobbelt størrelse.
- Vend forsigtig dejen ud på et bord og fold den sammen til et brød, uden at slå luften for meget ud. Kom brødet op i en form beklædt med bagepapir. Dæk det til og lad det hæve ca. 30 minutter.
- Snit brødet i toppen og pensl evt. med æg eller mælk. Bag det ved 200 grader i ca. 20 minutter. Tag det ud af formen og bag det videre på en rist i ca. 10-15 minutter.
- Lad det afkøle på en rist i min. 20 minutter inden du skærer i det.
Katarina
Hej Louise.
Jeg har lavet dette brød i flere år nu, det er fantastisk. Men har du prøvet at lave det i en koldhævet version ellers har du en anden opskrift på et koldhævet formbrød som kræver mindst mulig tid om morgenen?
Vh Katarina
Ps. Tak for at man kan læse dine opskrifter uden at være tvunget til at sige ja til cookies og deling af data til 739 interessenter, som mange af dine kollegaer har valgt.
Katarina
Hej. Hvilken størrelse brødform laver du brødet i?
Loui&bearnaisen
Hej Katarina
Jeg brugte en 3 liters form :)
Mange hilsner
Louise
Majbrit
Hej
Jeg e ny her hos dig
Har du nogle lækre opskrifter på simre mad
Som du selv skriver er mine støbejerns gryde og stegeso verdens bedste ven.
Majbrit K
Rasmus
Må rose dette brød, har lige nappet det ud af ovnen og nu er det klar til ordentlig rejemad med hjemmelavet Mayo til kæresten og jeg i aften. MUMS!
Vil også lige rose din blog, der er vildt mange gode opskrifter og må sige at det er rart at se en studerende også give den gas i køkkenet :o)