Nemme, lækre kyllingefrikadeller, som smager fantastisk og hele familien kan lide. Opskrift på saftige kyllingedeller, som er perfekt til aftensmad, madpakke eller frokost. Find opskriften her.
Selvom det ser ud til jeg kun svælger i bønner, så er jeg altså ikke blevet vegetar - bare fattig studerende! Ej, men ofte ender mine køddage sammen med kæresten og i helt almindelige retter, som karbonader, lasagne og kødsovs.
Forleden fik jeg leget med hakket kylling og rester i køleskabet, som endte ud i..
Lækre kyllingefrikadeller, som er super hurtige at lave og er geniale at have i fryseren.
Spinatsalaten blev ligeledes til af resterne af min grøntskuffe i køleskabet. Så brug endelig andre grøntsager, du har på lager.
Det var faktisk meningen, at dressingen skulle være en olivenolie/ingefær udgave, men ret skræmmende, så var jeg udgået for olivenolie (!) Istedet blev det en soja udgave med masser af ingefær.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Nu vil jeg smutte ud i kulden og snuppe studiemodulets sidste timer, inden den står på rar fredag og efterfølgende rar efterårsferie for mit vedkommende.
Lad os hurtige suse over guide til sagen:
Kyllingefrikadeller i ovn?
Jeps, du kan sagtens lave dem i ovnen i stedet for at stege dem på panden. Enten kan du lige stege dem på panden på begge sider og så bage dem færdige i ovnen.
Eller du kan forme frikadellerne og placere dem på en bageplade eller i lille fad og bage dem i ovnen. De er gode og saftige uanset, hvilken metode, som du vælger.
Kan jeg lave dem uden squash?
Sagtens, du hiver bare squash ud af opskriften.
Kan de laves uden havregryn?
Ja, du kan erstatte havregryn med mel eller rasp.
Kan de laves med andre grøntsager fx. gulerødder?
Jeg har brugt squash, som er super lækker fordi den giver saftighed uden at give smag (perfekt til børn), men du kan fint bruge lige de grøntsager, som du har i køleskabet. Gulerødder, spinat, peberfrugt, revet rødbede - der er masser af gode muligheder.
Kan jeg lave dem med hytteost?
Mega god ide. Hytteost giver endnu mere saftighed til frikadellerne, så det kan du fint bruge. Brug 1 dl hytteost og udelad mælk i opskriften.
Kyllingefrikadeller med squash
Ingredienser
- 450 g hakket kylling
- 1 æg
- ½ dl mælk
- ½ dl havregryn
- 1 finthakket løg
- ½ revet squash
- Salt
- peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør det hele rigtig godt sammen. Farsen skal være let, fast og fugtig, som hvis det var en frikadellefars.
- Kom farsen i køleskabet i 30 minutter, så den samler sig.
- Varm en pande godt op og kom lidt olie på.
- Form frikadeller med en spiseske og kom dem på panden. Steg dem gylden på begge sider ved høj varme og skru derefter ned til jævn varme og steg videre.
- Tryk lidt på frikadellerne, når de føles faste og giver lidt efter trykket er de færdige.
Ingredienser
- 100 g babyspinat
- ⅓ broccolihoved delt i små buketter
- 100 g champignoner i tern
- ½ dl soja
- 4 cm fintrevet frisk ingefær
- saft fra ½ citron
- 2 tsk sukker
- Peber
- 3 spsk sesamfrø
- evt. 1 forårsløg i tynde skiver
Sådan gør du
- Fordel spinatblade, broccolibuketter og champignon på et fad. Rør soja, ingefær, citron, sukker og peber sammen til en dressing. Husk at smage til.
- Lige inden salaten serveres dryppes dressingen udover og der drysses med sesamfrø.
Natashja Borup
Hvad er 1/2 squash? De varierer jo meget i størrelse ;)
Er de fryseegnet.
Glæder mig til at prøve dem i aften, da min knægt elsker grøntsager, og er svær at få kød i, tænker jeg dette er den perfekte opskrift :D
Loui&bearnaisen
Hej Natashja,
Håber dellerne faldt i god jord og du fandt ud af det med størrelsen på den 1/2 squash.
Det er rigtigt, at de varierer meget i størrelsen, så prøv dig frem, og stop når du synes, at der er kommet nok i. Dellerne kan fryses ja.
Hav en skøn dag!
Andreas
Hej, retten ser super lækker ud. Har du nogle idéer til hvad jeg kunne erstatte champignon med, da vi ikke er stor fan af dem på hjemmefronten.
Loui&bearnaisen
Hej Andreas
Tak :)
Champignoner er lidt svære at erstatte, da de giver den der særlige smag.
Men skal salaten være lidt mere mættende, så vil nogle hvedekerner eller perlebyg, være super lækkert i salaten, da de også vil suge dressingen, som champignoner gør :)
Mange hilnser
Louise