I mandags tog efterårsferiens planer lige en drejning, og jeg endte ret hastigt i det nordjyske. Mine mange bageprojekter er lige sat til side og i stedet bliver det til "hvad-har-netto-idag" mad.
Gårdagens aftensmad bød på nem og lækker pasta. En sikker vinder når det skal gå hurtigt. Jeg brugte en købe- mornaysauce, som faktisk for første gang var overraskende god! JA, jeg var også helt overvældet....
Men har du masser af tid i køkkenet her i ferien, så lav en hjemmelavet pasta og mornaysauce - det er ren overskud og selvforkælelse (:
Ellers er opskriften lige ud af landevejen og kan varieres med de grøntsager du har på lageret.
Som den skarpe læser hurtigt vil opdage, så har jeg punktopstillet opskriften idag. Bette bror havde lige lidt konstruktiv kritik til bloggen, som jeg jo måtte bide i mig og afprøve (;
One pot: Frisk pasta med chili, squash, tomater, basilikum
Print opskrift Pin opskriftIngredienser
- 250 g frisk pasta
- 2 spsk olivenolie
- ½ squash , i grove tern
- 1 rød chili, finthakket
- 10 cocktailtomater, i kvarte
- 1 stor håndfuld frisk basilikum
- 2 dl mornaysauce, købt eller hjemmelavet
- Salt
- peber
Sådan gør du
- Varm en stor pande med olivenolie. Kom squash og chili på panden og svits det ved høj varme, Skru ned til jævn varme og tilsæt tomater, salt og peber. Lad det stege videre ved jævn varme, så squash og tomaterne bliver lidt bløde.
- Kog pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken
- Når pastaen er kogt, dryppes den af og kommes på panden med grøntsagerne. Skru op for varmen og tilsæt saucen.
Lone Vangsgaard
Dwt lyder både lækkert og nemt, fine farver.
Vender du basilikum i til sidst, når retten er færdig?
Vh Lone
Louiogbearnaisen
Hej Lone,
Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)
Ja, du kan fint komme dem i til sidst, når saucen er kommet kogt sammen med pastaen.
Michael Andersson
Jeg prøvede retten i aftes, og jeg lavede selv mornaysaucen. Jeg valgte at steje kyllingbryst til. Familien var vilde med det.
Mornaysaucen: skummet mælk, majs stivelse, revet ost, en smule pikant smøreost, salt og peper.
Michael Andersson
Nam Nam! :-)
Tina K.
Super lækkert!
Den skal jeg helt klart prøve en dag, hvor det skal gå hurtigt :)
Og tak for en super god blog! :)
Loui
Hej Tina
Det kan jeg kun anbefale - max. 15 minutter, så er der mad :)
Tusinde tak, er glad for du har lyst til at følge med :)
God weekend
Mange hilsner
Louise
Kirstine
Det lyder lækkert og dejligt nemt!
Hvilken mornaysauce brugte du, fordi jeg har endnu ikke været heldig i forhold til købe-udgaven:)
Forresten - dejligt med punktopstillingen!
Loui
Hej Kirstine
Det blev også mægtig godt :)
Hmm, jaaa, nu kan jeg jo faktisk ikke helt huske det.. Men er ret sikker på det var en Karoline - grøn karton og IKKE light ;)
Hehe, godt, så giver jeg lige den punktopstilling en chance.
God weekend
Mange hilsner
Louise