• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Køkken guide

    Omregningstabel: FRA CUPS TIL GRAM

    Af Louise | 21 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

     

    Endelig er jeg blevet færdig med min måleguide til bagning med engelske/amerikanske opskrift. Der findes en hel masse lækre blogs, websites og bøger spækket med herlig mad og opskrifter - men også med irriterende måleenheder, når man sidder i Danmark med en vægt.
    Jeg har anmeldt en del kogebøger fra Saxo, hvor de har været på engelsk og rost dem til skyerne. For de kan altså noget med voldsomme, skønne kager derovre ;) Derfor er det vist også på tide med lidt guide til, at brug dem. Jeg har før snakket om self-raising flour, nu er det cup til gram.

    Det nemmeste er faktisk, at gå ud og købe et mål med "Cup" - ligesom et decilitermål. De findes efterhånden flere steder.
    Men herhjemme er vi jo vant til at veje alting af, så jeg har ikke rigtig kunne forene mig med sådan et cup-mål.  Derfor bruger jeg disse guides.
    Måske har du set omregnere på nettet og de er helt fine. De skal bare tage højde for hvilke fødevare, som der skal omregnes!
    For cup er jo i volume og gram i vægt. Så 1 cup mel og 1 cup sukker vejer altså ikke det samme..

    Og lidt andet, som man ofte støder på i bageopskrifter.

    Mere sulten?

    • sukkerøjne - spiselige øjne
      Sukkerøjne
    • Smuttede mandler - sådan smutter du mandler
      Guide: Sådan smutter du mandler
    • grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj
      Derfor er din dej faldet sammen og klistret
    • Guide til marengs

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Signe

      marts 20, 2020 at 9:47 am

      Jeg er igang med at bage valfer og skal bruge en halv kop majsstivelse men kan ikke finde mål nogle steder så er det det samme mål som mel?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 23, 2020 at 3:33 pm

        Hej Signe,

        Der må jeg blive svar skyldig - det har jeg simpelhen ingen anelse om :-)

        Håber du finder ud af det!

        Hav en skøn dag!

    2. Susannr

      oktober 08, 2018 at 9:41 am

      Hej
      ....og hvad så hvis det er en mad opskrift dvs. IKKE kage/brød....hvor mange gram er en cup fx rosenkål?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 08, 2018 at 12:23 pm

        Hej Susanne,

        Tak for dit spørgsmål.

        Det kan være svært at omregne fra cups til gram, når det handler om mad og ikke kage/brød. Fx. hvor meget rosenkål der skal til en cup - det kommer nemlig helt an på størrelsen af rosenkålet.

        Beklager ikke at kunne give dig en mere fyldestgørende svar, men igen det er svært at beregne fra cups til gram når det gælder fødevarer som fx.rosenkål.

        Hav en skøn dag!

    3. Jeanette

      maj 08, 2018 at 12:21 pm

      Hej
      Hvor meget er en cup af Rice krispies fra kelloggs
      Mvh Jeanette

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 10, 2018 at 9:25 pm

        Hej Jeanette.

        Tak for dit spørgsmål

        Der må jeg desværre blive dig svar skyldig, det har jeg ikke prøvet at "måle" på før :-)

        Håber du finder ud af det.

        Hav en skøn aften.

    4. Vivian

      februar 14, 2018 at 8:59 am

      Kan du hjælpe mig med at omdanne en opskrift på selvhærdende ler?
      1 cup bagepulver
      1/2 cup majsstivelse
      2/3 cup vand
      Mvh Vivian

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 15, 2018 at 1:10 pm

        Hej Vivian,

        Tak for dit spørgsmål.

        Jeg må desværre melde pas og være dig svar skyldig - har ikke nogen anelse om selvhærdende ler :-)

        Hav en dejlig dag.

    5. Helga

      december 14, 2016 at 3:08 am

      Hjælp hvordan finder jeg ud af hvad 1 cup af rosiner er i gram eller dl? Ved at rosiner er 1dl = 50/60 gram men kan ikke finde nogen steder hvordan man finder fra cups til gram?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 04, 2017 at 2:27 pm

        Hej Helga

        1 cup er ca. 2,5 dl :)

    6. Eva Dalfoss

      januar 31, 2016 at 12:17 pm

      Hvis en opskrift siger 1 tsp, er det så en teaspoon or a tablespoon (altså en spiseske)?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 01, 2016 at 1:51 pm

        Hej Eva

        Tsp = teaspoon og tbsp = tablespoon

        Mange hilsner
        Louise

    7. Maddie

      april 06, 2014 at 2:16 am

      Ihh jeg kan ikke finde ud af det :'( Er der en venlig sjæl, der vil konvertere den her opskrift for mig:
      1 Hass avocado
      1/4 c. honey
      6 T. coconut oil, melted
      1 1/2 c. shredded unsweetened coconut
      3/8 t. peppermint extract, or a drop or two of peppermint essential oil
      dash of salt

      1/4 c. coconut oil
      2 T. honey
      1/4 c. cocoa powder
      1/4 t. vanilla extract (I like to make my own)
      dash of salt

      På forhånd millioner tak :))

      Svar
    8. Elsebeth

      november 21, 2012 at 2:14 pm

      Fin idé. Har man brug for at vide, hvor mange gram, der er i en pakke US-smør eller en pakke tør- eller alm. gær, kan man også få svar på det ved at google. Jeg er forlængst holdt op med at købe kogebøger i USA, da amerikanerne elsker at købe alverdens navngivne varer og putte i maden. De findes (heldigvis) ikke i Danmark - så ud med den opskrift. Når jeg bager og laver mad i USA, bruger jeg heller ikke en pakke af alt mulig færdigt, men laver tingene fra bunden som hjemme.

      Svar
      • Loui

        november 24, 2012 at 11:01 am

        Hej Elsebeth

        Har faktisk også en oversigt liggende over vægt i US-pakker + mål på forme. Så de ryger også på bloggen i nærmeste fremtid.
        Jaa, det har du ret i, men syntes også der er en del bøger, som bager fra bunden. Dem jeg har på hylden gør i hvert fald :)

    9. Camilla

      november 21, 2012 at 8:54 am

      Jeg tror helt sikkert at det er et spørgsmål om smag, for selvom jeg er i besiddelse af op til flere målebægere med cups på - så kan jeg altså bare stadigvæk bedst lide at veje mine ting :) Sådan tror jeg altid det vil være, så tak for oversigten :)

      Svar
      • Loui

        november 24, 2012 at 10:58 am

        Hej Camilla

        Det tror jeg også det er - nogle gange er målebægere bare smart, når målene i opskriften er lige til - andre gange virker vægt bare bedre.
        Men ja, ligesom dig har jeg bedst erfaringer med vejning :)
        Velbekom - godt du kan bruge den :)

    10. Kristine

      november 20, 2012 at 2:48 pm

      Død smart ;) Jeg er dog så heldig, at have fået et sæt med forskellige dele af cups (1/4 cup, 1/2 cup, 1/3 cup mm.) og de bruges flittigt. De kan i hvert fald være anbefalelsesværdige, men nogle gange er det bare godt med de gode gammeldags metoder med omregning. Og sikke en udførlig en af slagsen du har her. Skønt at vide, at man kan kigge herind efter den ;) TAK :)

      Svar
      • Loui

        november 24, 2012 at 10:56 am

        Hej Kristine

        Det er altså også bare super smart med sådan et sæt, når det skal gå hurtigt :)
        Ja, der er gået lidt nørderi i omregningen, efter lidt for mange kager, som ikke blev som de skulle! Så nu bliver der ikke taget chancer mere ;)

    11. Louise Dam

      november 20, 2012 at 2:30 pm

      Super fin og overskuelig oversigt! Så behøves jeg ikke sidde og google det hver gang :-)

      Svar
      • Loui

        november 24, 2012 at 10:53 am

        Hej Louise

        Nej, blev også træt af altid lige, at skulle finde det på nettet - så nu er de printet ud og lamineret, så de altid er klar når bagelysten er der :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen