• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Køkken guide

    Omregn US active dry yeast til dansk gær

    Af Louise | 12 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Sidste uges Kitchenguide omhandlende mængdemål fra US til DK. Denne uge er det gær-pakker! For jeg regner stærkt med, at jeg ikke er den eneste som har hevet mig frustreret i håret, når man skal bage fra US-opskrifter!! Dry yeast, active yeast, quick yeast, package, onces, instant... jeg kunne blive ved.

    Når man sidder i lille Danmark, bruger verden ikke de samme pakkemål eller fødevarer. Derfor har jeg lavet en lille guide over hvad amerikanerne egentligt mener i deres opskrifter.

    Herhjemme bruger vi oftest frisk gær - altså gør som findes i køledisken i 50 g pakker. I USA bruger de stort set altid tørgær, da frisk gær kun findes relativ få steder. At bruge tørgær kræver lidt andre fremgangsmåder end frisk gær, da det skal blandes med de tørre ingredienserne inden og kræver en anden temperatur. Så skifter du tørgær ud med frisk gær, så tænk også lige over fremgangsmåden - den er ikke helt den sammen.

    At omregne fra det ene til det andet, kan være en "pain in the ash" - helt enkelt! Så her er en lille omregner. Den er ret nem, selvudviklet og ret efterprøvet efterhånden..

    • Fra active dry yeast til instant yeast = gang mængden med 1,25
    • Fra instant yeast til active dry yeast = gang mængden med 0,75
    • Fra fresh yeast til active dry yeast = gang mængden med 3
    • Fra freash yeast til instant yeast= gang mængden med 2,5
    • 1 spsk tørgær = 50 g almindelig gær 

     

    Ellers en omregner til de mest almindelige mål du støder på - for den dovne bager,  inklusiv mig selv (:

     

    Mere sulten?

    • sukkerøjne - spiselige øjne
      Sukkerøjne
    • Smuttede mandler - sådan smutter du mandler
      Guide: Sådan smutter du mandler
    • grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj
      Derfor er din dej faldet sammen og klistret
    • Guide til marengs

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Gina

      august 22, 2021 at 11:24 pm

      Hej :) håber du kan hjælpe mig med denne opskrift der ser umådelig lækker ud. Hvordan mon man bedst omregner de 2.5 teaspoons instant dry yeast til alm frisk gær? Håber på svar :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 23, 2021 at 11:49 am

        Hej Gina

        Jeg tænker det er ca. 25 g almindeligt gær.

        Mange hilsner
        Louise

    2. James

      november 12, 2019 at 2:14 am

      Tusen takk for infoen. Fant ingenting i Norge som tilsvarte dette. Heller ingenting i USA så takk igjen. Searched the net for hours...and it isn't the first time.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 12, 2019 at 12:29 pm

        Hi James,

        So happy you could use the info 😀

        Have a great day!

    3. Catrine

      juli 29, 2019 at 6:24 pm

      Hvor mange gram er en pakke active dry yeast?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 30, 2019 at 12:41 pm

        Hej Catrine

        I de små breve er der ca. 7-8 g - det varierer lidt efter brand.

    4. Dorte

      februar 08, 2018 at 7:32 pm

      Hvornår bruges hurtigthævende tørgær ? Kan det bruges ved brødbagning ?

      Svar
    5. Anders

      marts 11, 2015 at 11:28 am

      Hej

      Nice blog!

      En lille komplettering til hvad du skriver er at den tørgær man køber i danske supermarkets kan bruges enten som frisk gær, dvs at man først blander den med væske og derefter kommer mel i, eller så kan man først blande den med melet og derefter komme væske i. Men med active dry yeast skal man blande med væske inden man kommer mel i. Og væsken skal være ca 40 gr C.

      Anders

      Svar
    6. Peter

      november 24, 2014 at 12:31 am

      Tak for omregningen. Hermed bookmarked :)

      Svar
    7. Jan Andersen

      juli 19, 2014 at 11:36 am

      Blot en mindre detalje:

      Hvis forholdet fra active dry yeast til instant yeast er 1,25, så må det modsatte forholde være 0,80 og ikke 0,75. 100 * 1,25 = 125. 125 * 0,8 = 100. :-)

      Det er nok ikke noget der gør den store forskel, men jeg syntes da lige jeg ville lege kloge åge. Det er en fed blog du har her.

      Svar
    8. Tobias Krøyer

      maj 07, 2014 at 9:13 pm

      Hej Louise!

      Nu har du efterhånden reddet mig et par gange med at finde danske tilsvarende på amerikanske/engelske ingredienser! Super fedt med en der har styr på de ting og kan sprede det lidt ud til os andre :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 08, 2014 at 7:27 am

        Hej Tobias

        Tak, hvor er jeg glad for at høre det kan bruges :)
        Kan være jeg skal igang med nogle flere :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen