• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Aubergine med kikærter og tahin

    Af Louise | 2 Comments

    Ikke alle retter er lige fotogene, og denne her med aubergine er et pragteksemplar på det. Jeg lavede den faktisk for nogle uger siden, men da vi ikke rigtig kunne samarbejde om fotograferingen, røg den lidt i skammekrogen.
    Retten er faktisk ret lækker og en genial måde, at få brugt aubergine på. Jeg bruger kun aubergine i moussaka,  men faktisk kan aubergine blive ret lækkert i mange retter - så mon ikke, det er på tide at lege lidt med grøntsagen. Især da den er rig på pylofenoler, som skulle være ret gode for huden.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Der har været stille på bloggen weekenden over, da træthed og sociale arrangementer har taget tiden. Lørdag var jeg til et herligt arrangement, hos en god kammerat, med 3-retters menu inkluderet hjemmelavet bearnaisesauce og nybagte vafler!!

    Sammen med fantastisk selskab og en tur ud og svinge træbenet, kunne lørdagen ikke være meget bedre (:
    Efter en søndag med praktiske gøremål, er jeg klar til studiestart og meget mere madlavning - menuen står idag på  ovnstegt rødspætter med porrer og bacon.

    🍴 Opskrift

    Aubergine med kikærter og tahin

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 2 pers

    Ingredienser

    • 1 aubergine i grove tern
    • 1 fed hvidløg, finthakket
    • 150 g kikærter
    • 2 spsk tahin
    • 1 citron
    • 3 spsk olivenolie
    • friskkværnet peber
    • 1 håndfuld cocktailtomater i kvarte
    • 1 spsk frisk oregano
    • 1 håndfuld basilikum
    • 1 håndfuld valnødder
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Varm en pande op med lidt olie og kom aubergine, hvidløg og kikærter på panden. Svits det hele godt og skru ned til jævn varme.
    • Lad auberginen blive mør. Tilsæt tahin, citronsaft, olivenolie og peber - bland det hele godt sammen.
    • Lige inden servering kommes de friske tomater og oregano i og retten varmes igennem.
    • Drys med basilikum, valnødder og server.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Stinne ØJ

      november 12, 2012 at 2:05 pm

      Hvor ser det lækkert ud! Jeg er enig i at aubergine kan være en lidt svær herre at arbejde sammen med - så tak for inspirationen herfra.

      Svar
      • Loui

        november 14, 2012 at 12:21 pm

        Hej Stinne

        Tak :) Ja, den skal man godt nok lige gennemskue, for at bruge. Har endnu en i grøntsagsskuffen, så den aubergine skal vist bruges til noget i aften :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen