Ikke alle retter er lige fotogene, og denne her med aubergine er et pragteksemplar på det. Jeg lavede den faktisk for nogle uger siden, men da vi ikke rigtig kunne samarbejde om fotograferingen, røg den lidt i skammekrogen.
Retten er faktisk ret lækker og en genial måde, at få brugt aubergine på. Jeg bruger kun aubergine i moussaka, men faktisk kan aubergine blive ret lækkert i mange retter - så mon ikke, det er på tide at lege lidt med grøntsagen. Især da den er rig på pylofenoler, som skulle være ret gode for huden.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Der har været stille på bloggen weekenden over, da træthed og sociale arrangementer har taget tiden. Lørdag var jeg til et herligt arrangement, hos en god kammerat, med 3-retters menu inkluderet hjemmelavet bearnaisesauce og nybagte vafler!!
Sammen med fantastisk selskab og en tur ud og svinge træbenet, kunne lørdagen ikke være meget bedre (:
Efter en søndag med praktiske gøremål, er jeg klar til studiestart og meget mere madlavning - menuen står idag på ovnstegt rødspætter med porrer og bacon.
Ingredienser
- 1 aubergine i grove tern
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 150 g kikærter
- 2 spsk tahin
- 1 citron
- 3 spsk olivenolie
- friskkværnet peber
- 1 håndfuld cocktailtomater i kvarte
- 1 spsk frisk oregano
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld valnødder
Sådan gør du
- Varm en pande op med lidt olie og kom aubergine, hvidløg og kikærter på panden. Svits det hele godt og skru ned til jævn varme.
- Lad auberginen blive mør. Tilsæt tahin, citronsaft, olivenolie og peber - bland det hele godt sammen.
- Lige inden servering kommes de friske tomater og oregano i og retten varmes igennem.
- Drys med basilikum, valnødder og server.
Stinne ØJ
Hvor ser det lækkert ud! Jeg er enig i at aubergine kan være en lidt svær herre at arbejde sammen med - så tak for inspirationen herfra.
Loui
Hej Stinne
Tak :) Ja, den skal man godt nok lige gennemskue, for at bruge. Har endnu en i grøntsagsskuffen, så den aubergine skal vist bruges til noget i aften :)