Jeg vil bare lige kigge ind og smide en hurtigt kiks på bloggen. Senere idag kommer der mere mysli/granola - med kanel, nødder og tørret æbler. De tørrede æbler ødelagde min planlægning lidt - sådan nogle fætre skal jo have ret lang tid i ovnen!
Så tilbage til kiksen, som er hurtig, nem og smager fantastisk med både smør, syltetøj, dips og til alle julens osteborde. Borde jeg godt nok går langt udenom, da jeg endnu ikke er blevet voksen (:
Jeg blev stærkt inspireret af kiksebagning hos skønne Kristine fra CookieCrumble og måtte selvfølgelig selv igang.
De her kiks skal faktisk slet ikke spises endnu - for de ender nemlig i min lille adventskalender (og Mutter, det er så her du skal klikke væk!)
Ja, for det er nemlig min Mutter, som får lidt godteposer hen over julen. (Mutter, jeg ved du stadig læser med, så klik væk nu!)
Jeg har altid fået adventskalender hjemme, og da jeg så rykkede teltpælene op og drog sydover, var det jo faktisk slut. Meeen da december kom, hang der pludselig verdens største julesok i min lejlighed, fyldt til randen med pakker (:
Lige siden er sokken på magiskvis blevet, fyldt op hver jul.
Julemanden er godt nok ret praktisk anlagt, efter jeg er flyttet hjemmefra; skuresvampe, sæbe, vatrondeller og strømper i massevis er ofte at finde i sokken.. Jeg tror måske, at han har haft en snak med min Mutter?
At julemanden og Mutter, så har ramt plet med de praktiske gaver er jo fantastisk. For det er altså ret kedelig ting, at skulle købe - især på SU.
Nå, men inden jeg begynder på hele livshistorien, så er pointen, at Mutter i år får en lille adventskalender. Jeg har selvfølgelig kliret med julemanden, at vi dropper det praktiske og istedet kører min stil - fuld skrue på lækkerier :)
Grove kiks
Ca. 20 stk.
-
85 g hvedemel
-
75 g hvid hvedemel (eller andet groft mel)
-
50 g flydende margarine
-
¾ dl vand
-
½ tsk salt
1. Bland mel og salt. Tilsæt margarine og bland vandet i lidt efter lidt.
2. Saml det hele sammen til en fast masse
3. Kom dejen i madfilm og kom den i køleskabet min. 1 time.
4. Rul dejen ud på et meldrysset bord - ca. i 3-5 mm tykkelse. Stik dejen ud med figur, glas eller skær den i firkanter.
5. Kom kiksene på en bageplade med papir og prik dem med en gaffel. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.
6. Afkøl kiksene helt på en bagerist og kom dem i en lufttæt beholder.
TIP: Drys med groft salt, frø eller krydderier for variantion.
Kristine
SÅÅÅÅÅÅDAN MAND !!! Hvor er du god ved din mor - og jeg elsker jo naturligvis, at den istedet for praktiske ting, får fuld æde på lækkeri-fronten :) Din mor blive henrykt ;)
Og nåeh ja, så ser dine kiks jo underskønne ud. Jeg har desværre ikke én eneste kiks tilbage fra "store kiksedag", for de blev jo mere end godkendt hos Jeanne D'arc folket ;) haha. Måske jeg derfor skulle afprøve disse hapsere. Har lidt "dyppelse" der skal bruges, og jeg forestille mig kun, at disse ville være perfekte :)
Loui
Hej Kristine
Hehe, ja føler mig også som en MEGET god datter ;) - især når man med god samvittighed kan få lov, at gi den fuld gas med lækkerier :D
Uhm, lyder som, de var nogle lækre banditter - de så altså også vildt gode ud :) Glæder mig til at se de færdige billeder, du fik knipset.
Signe
Hvor er det hyggeligt, du får pakkegaver her i december! Jeg er lidt misundelig på din mor (mærkelig sætning :D) haha, for jeg vil da også gerne have et par lækre hjemmelavede kiks! Sender du dem lige denne vej også?
Hvad angår ostebordet, så må det være en om'er, du! Ost skal man da lære at nyde ;)
- Signe/ girlslovefood
Loui
Hej Signe
Ja, det er simpelthen så hyggeligt :)
Hehe, det er også nogle rigtige gode (spiselige) pakker hun får ;) Men jo da, sender da lige en kassefuld til dig!
Jaa, jeg ved det godt - er også ved, at øve mig på oste. Men er kun nået til brien, så det er lidt lang vej endnu.. Meeeen det skal nok komme - håber jeg ;)
Elsebeth
Den vil jeg prøve om lidt. Læste dog fornylig, at kiks blive sprødERE, hvis man bager dem på en smurt bageplade - så den version snupper jeg.
Loui
Hej Elsebeth
Okay, det viste jeg faktisk ikke det med bagepladen - det må jeg prøve næste gang. Tak for tippet :)