Jeg ved godt vi kun lige er smuttet ind i december og allerede er godte-opskrifterne erstattet af sundhed... Men al det her snevejr, kulde og mørke blandet med en masse travlhed - det kræver altså et ordenligt skud vitaminer til kroppen.
Opskriften her, er jo ikke rigtig en opskrift - bare dovenskab, da den kun krævet et skærebræt, kniv og fad! Det er lige til, at overskue og derfor ender min aftensmad ofte (okay, altid) sådan (:
Speltkornene er tyske, da jeg altid får et lager af hvedekorn, speltkorn osv. fra min tyskepusher. De fås forkogte, så de kun skal koge 10 minutter og så er de åndsvage billige !
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Min mandag står på praktik i en ungdomsklub, hvor jeg skal have overbevist teenagerne om sundhed...! Ja, det bliver dælme en udfordring, så alle mine pædagogiske evner skal lige støves af.
Er ikke helt sikker på jeg kan tage den nemme udvej og servere en sukkerbombe af kage - selvom kage jo altid virker (;
Fyldte kalkunruller på grøntsags/spelt-bund
Fyldte kalkunruller på grøntsags/spelt-bund Print Email PinIngredienser
Kalkunruller med fyld
- 2 kalkunsnitzler
- 2 spsk flødeost med krydderurter
- 50 g revet ost
- ½ tsk chiliflager
- salt
- peber
Grøntsagsbund
- 1 porrer i tynde skiver
- 1 gulerod i tern
- ½ squash i grove tern
- 6 blommer delt i kvarte
- 1 dl speltkerner - forkogte
- 3-4 stilke frisk timian
- 2 stilke frisk rosmarin
- 1 bouillonterning
- 2-3 dl vand eller hvidvin
- Peber
- Salt
Dressing
- 4 spsk cremefraiche 9% eller 18%
- 4 spsk flødeost med krydderurter
- 2 spsk citronsaft
- salt
- peber
Sådan gør du
- Start med at snitte alle grøntsagerne og fyld dem i et stort fad. Tilsæt speltkorn, bouillon, væde, peber og salt. Bland det hele godt sammen,
- Læg kalkunsnitzlerne på et rent spækbræt - bank dem jævn flade, hvis de ikke er det. Smør dem med flødeosten og fordel den revne ost ovenpå. Krydr med chiliflager, salt og peber.
- Rul rullerne på den lange led og bind dem stramt med kødsnor eller en kødnål. Kom dem oven på grøntsagerne.
- Fordel de friske krydderurter rundt i fadet. Kom fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter - indtil kalkunrullerne er gennembagte og risene er møre.
- Rør creme fraiche, flødeost, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing. Smag den til.
TIP: Kalkun kan udskiftet med kyllingfileter eller fisk, såsom laks eller rødspætteruller.
Skriv en kommentar