• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Desserter og is

    BAGTE ÆBLER - fyldt med marcipan, kanel og smør

    Af Louise | 4 Comments

    bagte-æbler-marcipan-kanel

    Bagte æbler er noget af det allerbedste når efteråret er ankommet. Æblerne her blev da også spist hurtigere end de kom ud af ovnen - derfor de manglende billeder!

    Bagte æbler må være en af de allerbedste efterårs/vinterdesserter og en af de hurtigste, for de tager ingen tid at lave.

    Vælg lækre danske æbler, udhul og fyld dem til randen med det syndige fyld. De bagte, varme æbler er bløde og rustikke - perfekt med en klat flødeskum og som afslutning på en vintermiddag. Nogle gange er det mest simple og rustikke det, som er allerbedst. At få sådan et helt bagt æble for sig selv - det er guf for ganen og kan sætte smil på læben, både hos børn og voksne.

    Relateret: Apple Hand Pies (små æbletærter med karamel)

    Mit guf lige nu er udsigten til juleferie. Det kræver dog nogle lange studiedage inden, men ferien lurer lige om hjørnet! Og hold nu op, den skal gøre godt. Tid til fotografering igen og tid til at være i køkkenet.

    Så mens der ventes med længsel på ferie, skal aftenen udnyttes med et halvt hundred siders pensumlæsning, rabarber-te (uhm..) og en snorkende kat på skødet - mægtig god afslutning på en lang mandag. Man kunne også snige et bagt æble ind - det vil slet ikke gøre noget.

    🍴 Opskrift

    Bagte æbler – fyldt med marcipan, kanel og smør

    Print opskrift Pin opskrift

    Ingredienser

    • 4 æbler
    • 40 g marcipan
    • 40 g smør
    • 40 g brun farin
    • 2 spsk kanel
    • Evt. hakkede nødder
    •  
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Vask æblerne og udhul dem med en "æbleudhuler" (Ved ikke hvad sådan en hedder rigtig?) eller en skrællekniv. Æblerne skal ikke udhules helt igennem, for så løber al det gode fyld ud!
    • Jo større huller, jo mere snasket fyld !
    • Bland marcipan, smør, farin og kanel sammen til en ensartet masse. Tilsæt evt. hakkede nødder.
    • Fordel fyldet i æblerne og stil dem i et ovnfast fad.
    • Bag æblerne ved 150 grader i ca. 20-30 minutter. Bagetiden afhænger meget af æblesort og modning - så hold øje!
    • Når æblerne er blevet bløde (men stadig har lidt bid) tages de ud og afkøler 5 minutter.
    • Server med letpisket flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

    Noter

    Mængdeangivelserne er cirka, da de afhænger af hvor store æbler der bruges.
    TIP: Æblerne kan fyldes på forhånd og opbevares i køleskabet indtil de skal bages.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Pavlova - marengsbund med flødeskum
      Pavlova kage med citron og mandler
    • Jordbærkage
      Jordbærkage
    • Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel
      Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)
    • Opskrift på hjemmelavde ispinde med saftevand - sodavandsis
      Hjemmelavede ispinde med saft

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Jette Erbs

      oktober 15, 2015 at 7:40 pm

      Hej Anne,
      Det er som at få puttet sin barndom i munden. Min bedstemor og mor lavede det tit da vi var små. Husker stadig Bedstes brændekomfur, hvorfra duften bredte sig ud i det lune køkken. Og nu skal min mand og jeg have det lige om lidt, med æbler fra vores egen have.
      Tak for opskriften, for jeg kunne ikke helt huske hvordan.
      Mvh Jette

      Svar
    2. Bettina.1965.

      november 01, 2013 at 6:36 pm

      hej med dig :-))))' jeg har læst din blok engang imellem og synes altid dine opskrifter er utrolige herlige. jeg har en masser æbler ude i haven og vil da klart forsøge at lave denne herlige dessert imorgen aften. nu skal det være. lyder bare såååå lækker !!

      Svar
    3. Anne

      december 18, 2012 at 6:57 pm

      Élsker kanelbagte æbler, især luksusversionen med marcipan.
      Herhjemme spiser jeg ofte bare bagte æblebåde med sukker, kanel med kold græsk yoghurt som mellemmåltid eller til aftenskaffe (;
      Et smule hakkede nødder som drys er heller ikke af vejen.

      - Anne

      Svar
      • Loui

        december 18, 2012 at 9:33 pm

        Hej Anne

        Ja, marcipanen er bare fantastisk sammen med æblerne :)
        Ofte laver jeg også versionen med æblebåde - det går hurtigt og det er godt + der kræves ikke helt så meget sukker og smør, som til de hele æbler ;) Men det er nu mægtig godt :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen