• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Cookies og småkager

    Vaniljekranse

    Af Louise | 9 Comments

    Vaniljekranse er en favorit småkage til jul, som du nemt kan bage selv.

    Her får du verdens bedste opskrift på hjemmelavede, sprøde vaniljekranse

    Vaniljekranse

    Ingen december uden vaniljekranse. I hvert fald ikke hjemme hos Mutter, for der forsvinder de en hulens fart - familien er vild med dem.

    Vaniljekransene blev selvfølgelig lavet på den gamle kødhakker - det er et must. Ligger du ikke inde med sådan en maskine, så er de faktisk kommet frem igen og kan købes for billige penge.

    Ellers så kan kransene også nemt rulles i hånden eller laver du en lidt blødere dej, så sprøjtes ud med en sprøjtepose og tyl.

    Vaniljekranse

    Vaniljekransene er super nemme at lave og er faktisk ret sjovt at lave, som en lille familieprojekt. Det har vi gjort siden vi var børn - der er bare noget ved at stå i køkkenet og lave julesmåkager sammen - det er helt specielt.

    Og når de så bager løs i ovnen og duften af vaniljekranse spreder sig i hele huset - så er det bare rigtig jul :)

    Vi plejer at gange opskriften med 2 - altså 130 vaniljekranse! Men de forsvinder, som dug for solen i sådan en december, så hellere lidt rigeligt.

    Her er et par ekstra fif til opskriften:

    Vaniljekranse 101

    • De smuttede, hakkede mandler kan udskiftes med mandelmel - mandelmel giver en lidt finere konsistens i vaniljekransene og knap så meget bid.
    • Vaniljestang kan udskiftes med vaniljesukker - brug 2 tsk vaniljesukker, lidt mere, hvis den ikke smager af så meget.
    • Pisk ægget sammen og hold lidt af det tilbage, hvis du bruger et stort æg. Dejen skal ikke være for blød.
    • Du kan lave kranse så tykke eller tynde, som du vil. Laver du dem tykkere, så tjek bagetiden og giv dem evt. 1 minut mere.
    • Vaniljekransene opbevares i en lufttæt beholder, gerne med den brugte vaniljestang i. Den giver masser af smag til småkagerne.

    🍴 Opskrift

    Vaniljekranse - opskrift på vaniljekranse

    Vaniljekranse

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 65 stk

    Ingredienser

    • 50 g smuttede, finmalede mandler, eller mandelmel
    • ½ vaniljestang
    • 1 spsk sukker
    • 250 g hvedemel
    • 165 g smør, koldt
    • 100 g sukker
    • 1 æg, lille
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med 1 spsk sukker, så kornene bliver adskilt.
    • Kom hvedemel i en skål.
    • Skær smørret i tern og smuldr det i melet.
    • Tilsæt mandler, vaniljesukkeret, sukker og æg.
    • Saml dejen - den skal ikke æltes, kun lige samles.
    • Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet i min. 30 minutter.
    • Tag dejen ud.
    • Bruger du en kødhakker, så kom klumper af dej ned og kør vaniljekranse-stænger ud. Del dem og form til kranse.
    • Ingen kødhakker? Rul dejen til stænger, del og form til kranse. Tryk enderne godt sammen.
    • Læg vaniljekransene på en bageplade med bagepapir.
    • Bag vaniljekransene ved 200 grader i ca. 7-9 minutter.
    • Afkøl på en rist.
    • Opbevar i luftæt boks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Vaniljekranse

    Mere sulten?

    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • Havregrynscookies - opskrift på cookies med havregryn og chokolade
      Havregrynscookies
    • Brunkager - opskrift på jule småkager
      Brunkager
    • gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookies
      Flettede Gingerbread Cookies

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lise

      november 30, 2020 at 11:10 pm

      Hej !
      Jeg vil vildt gerne bage dine vaniliekranse i morgen.

      Jeg vil gerne bruge hele mandler i vaniljekransene istedet for mandelmel.
      Desværre har jeg ikke en blender eller noget i den stil.
      Kan det lade sig gøre, at jeg hakker mandlerne istedet og bliver ved med at hakke indtil det er meget meget fint. Kan det ikke godt lade sig gøre?

      Håber på hurtigt svar . På forhånd tak 😊
      Mvh. Lise

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 02, 2020 at 11:55 am

        Hej Lise,

        Ja, det kan du sagtens - der er ret lækkert med lidt grovere mandler i en vaniljekrans, synes jeg 🙂

        God bagelyst!

      • Karen

        december 12, 2020 at 11:58 pm

        Hvis mandelstykkerne er for store, så kan det blive besværligt at få dejen dem ud gennem stjerne hullet, da mandlerne kan sætte sig i vejen ....

      • Louiogbearnaisen

        december 14, 2020 at 12:17 pm

        Hej Karen,

        Ja, du har fuldstændig ret - god pointe 👍

        Tak for tippet og rigtig god jul 😀🤶🎄

    2. Julie Gade

      november 03, 2014 at 8:53 pm

      Fantastisk blog! Og nogle lækre opskrifter, hvad med en opskrift på nogle lækre klejner? :D

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 04, 2014 at 11:45 am

        Hej Julie

        Tusinde tak :) Jamen, det er da en genial ide - den skriver jeg på julelisten :)

    3. Hanne Møller

      september 26, 2014 at 6:18 pm

      Kom 50 g god revet marcipan i dejen. Det bliver lækkert. Mandlerne må gerne blendes i små stykker. Har man ikke en "kødhakker" kan vanilie kransene blive til småkager. Smager lige så godt uden "hullerne". God jul 2014.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 30, 2014 at 11:27 am

        Uh, det skal da prøves - tak for indputtet, Hanne :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen